Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, nevím co proti tomuto filmu máte, ale mně se to prostě líbilo. Jestli nevíte co se skrývá pod pojmem bláznivá komedie, tak věřte, že je to tohle. Závod od dva miliony dolarů omezen pouze jediným pravidlem: ,,Žádná pravidla nejsou". A podle toho to i vypadá. Mně tohle na zabavení skutečně stačí. Střetla se nám tady zajímavá jména, kde si asi každý dokázal najít svého favorita. Tady je moje hodnocení zcela jasné. * * * ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Koukatelné snad jen díky scénám s "hitlerovskou tématikou" (muzeum Barbie, řekněme, docela "nečekané" - a "sjezd veteránů"? - no, ten skvělý plamenný projev mohl být možná ještě kapánek delší) a také díky mistru Cleesovi s jeho partičkou zazobanců (jejich sázky byly občas docela vtipné - např. "letadlo") - jinak ale většinou trapné. . . Navíc konec filmu je jedním z nejhorších, nejtrapnějších a nejdebilnějších, jaké znám. ()

Reklama

Douglas 

všechny recenze uživatele

Opravdu od srdce jsem se zasmál jen u brilantní scénky s Lovitzem, divoce gestikulujícím na pódiu před válečnými vetarány a pár dalších fórů bylo taky slušných. Ale když už jsem si říkal, že bych ten film i vzal na milost, přišel konec, který byl tak odporně sentimentální a hloupý, že nic tupějšího k tomu připlácnout nemohli. Smutně neuvyužitý potenciál mnoha výborných herců. Zejména bohů jako je Cleese a Atkinson... ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Strašná ptákovina, ale věřte tomu nebo ne - je místy vtipná. Když překonáte pár scén s týráním zvířat (chudák kráva přivázaná k balonu nebo pes uškvařený na elektrickém plotě), je to fajn komedie. S podivem... Whoopi Goldberg a Rowan Atkinson tu nejsou nic moc (i když blbnutí s lidským srdcem a srážka s vlakem jsou vážně vtipný). Mnohem víc se mi tu líbil Cuba Gooding Jr. jako všemi pronásledovaný fotbalový rozhodčí, co pěkně podělal důležitý zápas nebo Seth Green. Najde se tu pár vážně směšných scén... Neuvěřitelně úchylné (přesto vtipné) hry zbohatlíků, Amy Smart ničící svého přítele v helikoptéře nebo váleční vysloužilci a "Hitler". Ale u čeho jsem se fakt válela bylo MĚLI - JSTE - SI - KOUPIT - VEVERKU!!!XD ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vcelku príjemná bláznivá Zuckerovská komédia nie úplne využívajúca talent niektorých hercov a s jemne premrštenou dĺžkou a ale čo mal znamenať ten záver ktorý sa k tomuto žánru hodí ako päsť na oko? Nezanevieram na možnosť, že ide len o mnou nepochopený sofistikovaný vtip ale o hodnotení by som mal viacmenej jasno aj bez neho. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Autobus mířící na "sraz Lucek", který ukradne jedna z postav, je odkazem na jeden z prvních amerických sitcomů I Love Lucy (od r. 1951). Podobná setkání fanynek tohoto zásadního seriálu se konají dodnes. (franta.zila)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 48 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama