Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý majitel casina Donald Sinclair (John Cleese) připravi pro obveselení svých klientů novinku: veliký závod o dva miliony dolarů. Zbohatlíci se o ně ovšem nebudou ucházet sami, ale budou sázet na šest týmů, lačnících po bohatství. Potenciální milionáři jsou vybráni náhodně a vzniknou tak notně bizarní sestavy: Rozhádaná židovská rodina s užvaněným otcem (Jon Lovitz), bratři-kriminálníci (Seth Green, Vince Vieluf), upjatý obchodník a krásná pilotka (Breckin Meyer, Amy Smart), matka, usmiřující se s dcerou (Whoopi Goldberg, Lanei Chapman), fotbalový rozhodčí na útěku (Cuba Gooding, Jr.) a narkoleptický Ital (Rowan Atkinson). Na cestu z Las Vegas do Nového Mexika mohou vyrazit jakkoli - pěšky, autem, letadlem, na koni, nebo v balónu. Pravidla nejsou žádná - zbohatne jen ten nejrychlejší... a nejzákeřnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak neuveriteľne zábavných komédií je veľmi málo. Vyskytlo sa tu toľko skvelých gagov a tak dobrých, že miestami som vybuchoval spontánnym smiechom, ktorý sa len ťažko zastavoval. Aj keď je dej priamočiary a jednoduchý, ani chvíľku som sa nenudil. Všetky hlavné postavy svoje vtipné scénky zvládli dokonale. Najviac som sa pobavil pri scénke s Lovitzom, keď nešťastnou náhodou vystúpil ako Hitler pred vojnovými veteránmi. To ťažko opísať, treba len pozrieť. Škoda toho precukríkovaného, presladeného konca. Scenáristi mohli preteky ukončiť inak, a nie tak neuveriteľne trápno-klišoidne. 85/100 ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Hollywoodskymi hviezdami nabitý film, ktorý mal byť asi komédiou. Ja vám neviem, ale mňa to vôbec nebavilo, pre mňa to bola totálna nuda, ktorá ma nezaujala a miestami mi pôsobila rozpaky. Vôbec mi nevadí, že až doteraz ma tento film minul. Proste film plný kecov, bez poriadneho deja, ktorý bol podľa mňa zbytočnosť. Avšak prekvapil ma záver, ten bol ozaj dobrý, takže filmu aspoň 1 hviezdu u mňa zachránil. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Já jsem někde mezi 3* a 4*. Je tam vidět bláznivý Zuckerovský rukopis, což mi obvykle sedí. Třeba Aiplane, Hot Shots nebo Naked Gun mám fakt rád. Potíž s milionovým závodem je, že ze šesti týmů funguje jen část. Židovská famílie je asi nejlepší, zvlášť jejich návštěva Barbie muzea a následná účast na sjezdu válečných veteránů. Docela fungují ti dva tupí bratři , Breckin Meyer i Cuba Gooding. Naopak ne moc vtipná je Whoopi s dcerou a úplně mimo je Mr. Bean, kterého tu udělali full retard v míře, která už je jen trapná. Četl jsem tu kritické ohlasy na konec filmu. Moc rád bych se k němu taky vyjádřil, ale cca 20 minut před koncem jsem usnul a probral se až ráno. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Excentrický milionář Donald Sinclair (John Cleese) je bláznivý sázkař. Se svými podobně postiženými přáteli vymyslí závod, kde účastníci jsou náhodně vybraní návštěvníci kasina (znovushledavší se matka s dcerou, obyčejná rodina, dva zlodějíčci, vcelku normální chlápek, atd) a výhrou? 2 miliony dolarů kdesi uprostřed Nového Mexika. Kdo první dorazí, bere vše. A jediné pravidlo zní: "Nejsou žádná pravidla"... Ztřeštěná komedie z dílny Jerryho Zuckera nabitá hvězdami (Whoopi Gooldberg, Cuba Gooding Jr, John Cleese, Rowan Atkinson) bohužel nesahá ostatním Zuckerovkám ani po kotníky. Většina vtipů je až trapná (i když leckdy jsem se smíchu neubránil - scéna s oblíbenou Zuckerovou krávou, usínání Rowana Atkinsona uprostřed akce, atd).. Podívat se na to dá, i bavit se možná budete, ale po shlédnutí založíte film na spodek skřiňky .. jednou stačí... ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie s řadou nezapomenutelných fórků, kdy Jon Lovitz navštíví muzeum Barbie, nebo Whoopi Goldberg nastupuje pod donucením do autobusu plného cvoků se slovy: přijeli jsme v raketovém autě, u kterých jsem doslova brečel smíchy. Plný počet nemůžu dát, protože snímek byl místy dost zdlouhavý a Rowan Atkinson byl přímo trapný. Takže za čtyři hvězdy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (15)

  • Pôvodne mal vo filme krátke cameo aj profesionálny zápasník Dallas Page, jeho scénka však bola vystrihnutá, pretože nedokázala zaujať testovacie publikum. (misterz)
  • Postava Rowana Atkinsona, italský turista Enrico Pollini, měla podle původní verze scénáře být čínský diplomat. (dan.pacino)

Reklama

Reklama