Reklama

Reklama

Po devatenácti letech vytrvalostního závodění stojí Michael (Mark Wahlberg) naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů se na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou pokusí dovést svůj tým vítězně do cíle. V náročném terénu napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. V divočině totiž narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Na 700kilometrové trati pak mezi ním a toulavým psem Arthurem vznikne silné pouto. Věrnost, oddanost a statečnost zatoulaného psa ho doslova ohromí. Všichni si sáhnou daleko za hranice svých sil a závod jim začnou komplikovat zranění. Brzy se ukáže, že společně je nic nezlomí. A že přátelství je možná víc než vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (100)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poutavý a silný příběh v překvapivě velice slušném zpracování. Fyzicky opravdu drsný závod, během kterého se Mark Wahlberg spřátelí se zatoulaným psem, dokáže fungovat jako čistokrevný dobrodružný film, tak i pejskařské drama. Vše podpořeno skutečným příběhem. Celkově takové malé, milé a pro celou rodinu. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrodružný film, kde Michaela (Mark Wahlberg), a jeho tím vydal na vytrvalostné preteky, ktoré ich zavedú naprieč Dominikánskou republikou. Počas pretekov natrafia na túlavého psa, ktorý ich vedie a sprevádza počas pretekov. Film je mimoriadne povznášajúci, má silnú súťažnú/dobrodružnú drámu a poskytuje skvelé zobrazenie tímovej práce a kamarátstva v náročných podmienkach. 7/10 ()

Reklama

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Fajn feel-good film založený na skutečné události, kde vlastně funguje více méně všechno, co je k základu tohoto žánru potřeba, ale o moc víc se toho tu nenajde. Obsazení je ale celkově příjemné, film má docela funkční tempo, a milovníkům psů, přírody, dobrodružství a Marka Wahlberga bych tohle určitě doporučil. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemný family friendly a feel good film o přátelství mezi člověkem a psem. Líbilo se mi, že se film odehrává ve velice svižném akčním tempu. Tedy pokud ve zdraví přečkáte úvodní 30minutovou nudu. Psík byl velmi roztomilý a zřejmě podal nejlepší herecký výkon ze všech zúčastněných. Plusové bodíky dávám za to, že je film šmrncutý skutečnou událostí, jen si troufám tvrdit, že je film až moc přeslazený a závěr zřejmě nepotěší cukrovkáře a více by mu slušelo, kdyby byl kratší. [70 %] ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Filmy podle skutečnosti mám rád, ještě když nesou nějaké poselství nebo prostě chytnou za srdíčko. No a tenhle snímek to dělá dobře. Wahlberg je a vždycky bude sympoš a jeho filmy jsou, teda aspoň pro mě záruka nějaké kvality. Film pojednává o Michaelovi, který běží nejdrsnější závod v Dominikánské republice a najde na cestě psího kámoše, který mu změní život a vlastně i pejsek si díky němu přilepší. Dobře zahraný snímek se silným příběhem. 80% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Skutočný Arthur žil so svojím pánom Mikaelom Lindnordom šesť rokov do decembra 2020, kedy zomrel na zhubný nádor. Od tej doby si Lindnord neosvojil žiadneho psa. Arthurova smrť nastala len pár týždňov pred začiatkom natáčania filmu. (Arsenal83)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi švédského závodníka Mikaela Lindnorda (Mark Wahlberg) z Mistrovství světa v Adventure Race v roce 2014, které se uskutečnilo v Ekvádoru. (Marcos22)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama