Reklama

Reklama

Po devatenácti letech vytrvalostního závodění stojí Michael (Mark Wahlberg) naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů se na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou pokusí dovést svůj tým vítězně do cíle. V náročném terénu napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. V divočině totiž narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Na 700kilometrové trati pak mezi ním a toulavým psem Arthurem vznikne silné pouto. Věrnost, oddanost a statečnost zatoulaného psa ho doslova ohromí. Všichni si sáhnou daleko za hranice svých sil a závod jim začnou komplikovat zranění. Brzy se ukáže, že společně je nic nezlomí. A že přátelství je možná víc než vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal, že mi tenhle dobrodružný trip tropickým ostrovem až tak sedne. Zbytečně se zde nezdržuje a jde se rychle na věc… po úvodní dvacetiminutovce, kdy se naverbuje a představí tým, spolu s hledáním sponzora, se okamžitě přejde do závodního pole a následuje vydařený souboj napříč nádhernou krajinou, kde se vystřídají horská kola, kajaky a hlavně silné nohy. Plus jedna nervy drásající pasáž s lanem, která může směle konkurovat i tomu co předvedl Sly v Cliffhangerovi. Herecky taky nemám co vytknout a Marky Mark se po delší době objevil v pohodové roli, která mu sedla. Avšak největším sympaťákem je zde ten chlupáč, kterému nešlo nefandit (a nejednou šlo nejen jemu o kejhák), a byl jednoznačným vítězem. Ke konci dojde i na trochu té povinné ždímačky na city. Ale je to podané moc fajn a "Král Artuš a jeho upocená závodní družina" ani chvíli nenudí. ■ AnanAss‘s Score: 7/10 ■ ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poutavý a silný příběh v překvapivě velice slušném zpracování. Fyzicky opravdu drsný závod, během kterého se Mark Wahlberg spřátelí se zatoulaným psem, dokáže fungovat jako čistokrevný dobrodružný film, tak i pejskařské drama. Vše podpořeno skutečným příběhem. Celkově takové malé, milé a pro celou rodinu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZABEREME, BUDEME TRPĚT, VYHRAJEME!…“ Film pro fandy extrémních sportů…. původně teda jsem si myslel… Začátek pozvolnej, pak přijde závod, scéna na laně a začínám chápat, že jako tohle je fakt pro magory. Sport samozřejmě. Pak se do toho připlete ten pes a mají mě! Jasan – začne mě bavit i ta sportovní stránka, páč mám v těle soutěživýho ducha, ale jsem fakt překvapenej, že ten film vlastně není ani tak o Adventure racing…Vlastně teď už je to celkem šumák... Wahlberg a jeho další týpek podle skutečnosti, ve svým standartním bijáku, kterej je fajn, ale plnej citovýho vydírání!    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je založen na skutečnosti a je natočen podle knihy“ Arthur – pes, který přešel džungli, aby našel domov“, kterou napsal v roce 2016 Mikael Lindnord. 2.) Film měl původně režírovat Baltasar Kormákur. 3.) Thx za titule „lordek“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný sportovní feel-good film, který staví na piedestal přátelství a pozitivní přístup k životu, před vítězstvím, mamonem a pomíjivími trofejemi. Režisér Simon Cellan Jones ve svém snímku, inspirovaném skutečnými událostmi, vypráví o nezlomné vůli, bojovném charakteru a upřímném přátelství, které můžeme v našich životech navázat na těch nejméně pravděpodobných místech, s těmi nejrůznějšími bytostmi. Nezlomní jsou velmi srdečným a dojemným filmem, který se nesnaží tlačit na pilu a působí naprosto přirozeně. Jedná se o Wahlbergův zvířecí masterpiece s jedinými dvěma vadami na kráse, a to bagatelizováním nebezpečí, kterému v průběhu filmu protagonisté čelí a stavění účasti na Adventure Race nad nemoc blízkého. Čtyři hvězdy. 👍(15.04.2024) ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo podle skutečné události tak jdu s hodnocením možná ještě trošku níž. Je to sice fajn film, který má příjemný spád a tak se na něj příjemně kouká, ale příběhově mi to dohromady moc nesedělo.  Myslel jsem, že jim třeba ten pes nějakým způsobem pomůže najít lepší cestu, když byl schopen je dohnat na 320 km.. To se ale nestalo. Myslel jsem, že si k němu členové týmu vybudují nějaký větší vztah, ale žádné velké sbližování se také nekonalo. Nejspíš protože se k nim Arthur připojil až někdy za půlkou filmu a posledních 20 minut se vůbec netočilo okolo závodu, takže společně zase tak dlouho nezávodili. A co se týče těch posledních 20 minut tak ty mi přišli, že až příliš tlačí na pilu ve snaze vymáčknout z diváka nějakou tu slzu. Atmosféra i tempo filmu se zásadně změní a z původně pohodového filmu se stane film plný bolesti a beznaděje. Což by působilo lépe, kdyby dali divákům prostřednictvím postav více prostoru k tomu vybudovat si k Arthurovi nějaký větší vztah. Vše pak napravuje až samotný konec a k němu připojené skutečné fotografie. Je to docela škoda, protože kdyby film lépe držel pohromadě a dal větší prostor tomu co diváka hlavně zajímá, tak by to mohl být opravdu skvělý film. Na jedno podívání je to docela fajn, ale znovu už bych si ho nepustil. 3* 56% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Distribútorom filmu mal byť pôvodne Paramount Players, ale z neznámych dôvodov film opustil a bol nahradený Lionsgate v júni 2020. Natáčanie sa malo začať v Portoriku na jeseň 2020. V decembri 2020 bolo oznámené, že Lionsgate tiež opúšťa film. Natáčanie sa namiesto toho začalo v januári 2021 v Dominikánskej republike. V novembri 2023 sa Lionsgate opäť pripojilo k filmu ako distribútor. (Arsenal83)
  • Skutočný Arthur žil so svojím pánom Mikaelom Lindnordom šesť rokov do decembra 2020, kedy zomrel na zhubný nádor. Od tej doby si Lindnord neosvojil žiadneho psa. Arthurova smrť nastala len pár týždňov pred začiatkom natáčania filmu. (Arsenal83)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama