Reklama

Reklama

Po devatenácti letech vytrvalostního závodění stojí Michael (Mark Wahlberg) naposled na startovní čáře. Během následujících 10 dnů se na mistrovství světa Adventure Racing v Dominikánské republice ještě jednou pokusí dovést svůj tým vítězně do cíle. V náročném terénu napříč latinskoamerickou džunglí ho ale kromě překážek čeká i jedno překvapivé setkání. V divočině totiž narazí na opuštěného psa, který se k němu přidá a stane se součástí týmu. Na 700kilometrové trati pak mezi ním a toulavým psem Arthurem vznikne silné pouto. Věrnost, oddanost a statečnost zatoulaného psa ho doslova ohromí. Všichni si sáhnou daleko za hranice svých sil a závod jim začnou komplikovat zranění. Brzy se ukáže, že společně je nic nezlomí. A že přátelství je možná víc než vítězství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (98)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkný film s Wahlbergem, který se vydává na dobrodružný závod v dřungli, kde potkají pejska a stane se plnohodnotný členem týmu. Trochu mě mrzí, že ten samotný závod postrádá jakési typické survival parametry, krom lanovky tu žádná výrazná napínavá překážka nebyla a celé je to hlavně o vztahu pejska s Markym, které v závěru sice umí vyvolat menší emoce, ale na vyšší hodnocení se nevyškrábu. Pěkné, ale obyč. 6/10. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemný family friendly a feel good film o přátelství mezi člověkem a psem. Líbilo se mi, že se film odehrává ve velice svižném akčním tempu. Tedy pokud ve zdraví přečkáte úvodní 30minutovou nudu. Psík byl velmi roztomilý a zřejmě podal nejlepší herecký výkon ze všech zúčastněných. Plusové bodíky dávám za to, že je film šmrncutý skutečnou událostí, jen si troufám tvrdit, že je film až moc přeslazený a závěr zřejmě nepotěší cukrovkáře a více by mu slušelo, kdyby byl kratší. [70 %] ()

Reklama

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Příběh sice hezký, ale je zde na můj vkus až moc klišé scén a dialogů. Kamera a střih jsou často chaotický. Asi se zde nenechám zlákat dát vyšší hodnocení jenom proto, že se zde objeví statečný pes, film je prostě pro mě průměrný a klišé dialogy a konflikty hlavně v první půlce filmu tomu akorát ubírají. Také prvních zhruba 30 min nebylo záživných a až tak v půlce se na to koukalo lépe. Lepší 3 hvězdy. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Popravdě, že nějakej takovej film existuje jsem vůbec netušil. Upozornila mě na něj až moje manželka. A teď už je mi jasný proč. Ze začátku se to sice tvářilo jako, že by mohlo jít o drsnej dobrodružnej survival na pozadí soutěže Adventure Racing v Dominikánské republice. Nakonec se tak ale až tak úplně nestane a film se v určité fázi zlomí a přehoupne a to díky chlupáčovi(psímu faktoru) v docela slušnej doják. A manželka takový dojáky ráda. Musím říct, že i my doma máme čtyřnohého přítele takže i moje srdce(navíc když je film inspirován skutečným příběhem) si snímek nakonec získal. O to víc když na konci při závěrečných titulcích je možno vidět skutečné fotky. Manželka sice konstatovala, že to bylo slabší respektive né slabší ale že podle traileru od toho očekávala ještě něco víc(já na rozdíl od ní trailer neviděl a prakticky jsem nevěděl do čeho jdu) ale špatný to rozhodně nebylo. Nevím jak by nakonec hodnotila ona ale já klidně ty 4hvězdy udělím. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZABEREME, BUDEME TRPĚT, VYHRAJEME!…“ Film pro fandy extrémních sportů…. původně teda jsem si myslel… Začátek pozvolnej, pak přijde závod, scéna na laně a začínám chápat, že jako tohle je fakt pro magory. Sport samozřejmě. Pak se do toho připlete ten pes a mají mě! Jasan – začne mě bavit i ta sportovní stránka, páč mám v těle soutěživýho ducha, ale jsem fakt překvapenej, že ten film vlastně není ani tak o Adventure racing…Vlastně teď už je to celkem šumák... Wahlberg a jeho další týpek podle skutečnosti, ve svým standartním bijáku, kterej je fajn, ale plnej citovýho vydírání!    /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Film je založen na skutečnosti a je natočen podle knihy“ Arthur – pes, který přešel džungli, aby našel domov“, kterou napsal v roce 2016 Mikael Lindnord. 2.) Film měl původně režírovat Baltasar Kormákur. 3.) Thx za titule „lordek“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Na Arthurovu počesť bola založená nadácia s cieľom zabezpečiť psom po celom svete lepšiu starostlivosť. V Ekvádore, kde sa príbeh v skutočnosti stal, to malo za následok prijatie zákona LOBA v apríli 2018, ktorý zabezpečuje zvieratám lepšie podmienky. (Arsenal83)
  • Mark Wahlberg si hneď v prvý deň natáčania roztrhol väzy v kolene a bolesť zo zranenia následne implementoval aj do svojho výkonu. (Arsenal83)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama