Reklama

Reklama

VOD (1)

Jamie Foxx hraje dříče, co chce vlastníma rukama zařídit dobrý život svojí bystré dceři. Čištění bazénů v údolí San Fernando je ale jenom fasáda pro jeho skutečné živobytí: lov a zabíjení upírů pod křídly Mezinárodní unie lovců upírů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (316)

genetique 

všechny recenze uživatele

Netflix vrámci žánrovej jednohubky opäť trafil do čierneho, a i keď nedávam vyššie hodnotenie, tak som si snímok veľmi užil. Nejaký scenáristický majsterstuck som nečakal, no musím pochváliť pomerne priamočiary príbeh, ktorý sa nehrá na nič viac. Dej odsýpa pomerne svižne, aj keby som to o pár minút skrátil a okresal infantilnosť niektorých dialógov. Škoda, že aj napriek ráznej akcii a pomerne slušnej nádielke krvavých scén, sa opäť netflixáci snažia zaujať čo najširšie publikum. Trošku viac pritvrdiť, bol by to žánrovo novodobý buddy-blade film dekády. Pridajte k tomu luxusný soundtrack a naozaj vycibrené bojové scény s niekoľkými inovatívnymi zábermi, čo je v dnešnej dobe, keď máte pocit, že ste už videli snáď každý možný bojový pohyb, naozaj ťažké. Skvelá (no časom zabudnuteľná) zábava! 70%. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

hvlrd, když je mu 6 let a Day Shift je (i) prvni film, ktery kdy vidi, zaroven (ii) nikdy nevidel zadne upirske filmy, (iii) filmy s camey, (iv) filmy se zvraty, (v) buddy movies, (vi) akcni filmy, (vii) akcni komedie, (viii) akcni filmy s hlaskami, (ix) akcni komedie s lehce parodickymi scenami, (x) upirske filmy s herci s trvalou, (xi) rodinne feel-good happy end filmy, (xii) filmy odehravajici se v kalifornii, (xiii) prepalene netflixovske filmy trvajici 2+ hodiny: 🤩⭐⭐⭐⭐⭐... hvlrd, kdyz Day Shift je 2,578. film, ktery vidi: 💩 🤷 ⭐ ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

JJ Perry přichází s jeho prvotinou a je to rovnou trefa do černého, protože takový kure*ský nářez tady nebyl už dlouho! Všude samí zombíci, ale upíři, ti jsou poslední dobou hodně upozadění, a proto cením nápad. Day Shift je zfilmované meme, neskutečný a humorem napěchovaný pleasure, k tomu akce, která rve koule, a s áčkovými herci to šlape bezchybně jak hodinky! Jamie Foxx v hlavní roli je úžasný, mladý Franco hláškuje o stošest a jeho postavička mladého úředníka vhozeného do drsného prostředí lovu upírů je fantastická a Scott Adkins i nahulený Snoop Dogg ve vedlejších rolích jsou příjemným zpestřením celé téhle srandy. Když řeknu, že lepší akci jsem neviděl snad za celý rok, tak fakt nekecám - dojde na auto honičky, upíří martial arts, boje s dřevěnými kolíky, nunčaky, katanou, mačetou, nožem, samopalem i brokovnicí a má to šílené grády, krev tryská po litrech, oběti odlítávají metr daleko a celé je to strašně dynamické, rychlé a efektivní. Suma sumárum - pro mě zkrátka překvapení z nebes a takhle povedená kombinace trefného humoru, precizní akce, barevného vizuálu, nápaditosti, šťavnatého gore a áčkových herců se jen tak nevidí. Tohle se povedlo. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím, že na lov upírov nabudúce pôjdem opäť radšej s tým týpkom na motorke, ktorý má v sebe tiež niečo z upíra, než toto. "Day Shift" síce nemôžem ohodnotiť ako zlý film, no rozhodne nejde o titul, ku ktorému by som sa niekedy chcel vrátiť. Komédia je okey, no funguje len v určitých momentoch a film nemá atmsoféru, ktorou by sa nejako mohol pýšiť. Tá veľká dávka svetla počas "dennej šichty" z mnohých scénok kradne napätie a rovnako aj hororové elementy, ktoré by nejako mohli tento film zvýrazniť. Jamie Foxx si ale rolu užíva, má to pár dobrých momentov (naháňačka s dcérou v aute asi highlight) a zloduch je celkom zaujímavý. Akurát si myslím, že sa dal využiť aj lepšie a hlavne mohol byť viac reálne prítomný vo filme. Výsledne to vnímam ako okey komédiu, ktorá ale neprináša nič, čo by som nenašiel inde a nebolo spracované lepšie. A v tomto smere je existencia tohto filmu trošku zbytočná. Hodnotenie: C+ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Na toto som sa tak strašne tešil, že som si ani nepustil trailer a výsledok je rozpačitý. kaskadér J.J. Perry rozhodne nesklamal v ackii. Je to taký mix Raimiovskej zábavnej brutality jak za jeho zlatých čias v Evil Dead 2 a kung-fu napríklad z Bladea. Pôsobivé kaskadérske scény upravené CGI, ktoré neruší a nestrháva na seba pozornosť. Ale vo všetkom ostatnom Perry sklamal. Mimo akcie je to neskutočná nuda. Postavy sú nevýrazné aj keď sa neúspešne neustále snažia hláškovať, zápletka je primitívna. Film prakticky len tak plynie a cesty hlavného hrdinu a záporáčky sa len tak náhodou prekrížia, aby si to nakoniec rozdali. Gradácia a napätie nulové. Adkins sa objaví len v jednej scéne, zúčastní sa akcie (bez nejakého väčšieho kung-fu) predvedie nový prízvuk a potom zbalí saky paky a už ho neuvidíme. Takže bohužiaľ výsledok je typický Netflixovský priemer na jedno pozretie a to napriek tomu, že tentoraz bolo evidentné, že sa zúčastnení snažili. O to je to smutnejšie. Ale ak prípadná dvojka vychytá všetky chyby, tak si ju určite pustím. 5/10. ()

Galerie (178)

Zajímavosti (13)

  • Seth (Dave Franco) má jako vyzvánění na mobilu píseň „Photograph“ od Nickelback. (griph)
  • Všechna vozidla lovců a „klaďasů“ mají poznávací značky odkazující na biblické verše. (mikki089)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

Čtvrtý John Wick nabírá další hvězdu

01.07.2021

Obsazení čtyřky Johna Wicka nepřestává bobtnat. Mimo představitele titulního hrdiny Keanu Reevese se tak ve filmu dočkáme například i Donnieho Yena, Billa Skarsgårda či Hirojuki Sanady. A teď se k… (více)

Reklama

Reklama