Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

VOD (1)

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Žádná z novodobých komedií (pominu-li filmy Woodyho Allena, které však ani tak nepovažuji za "běžné" komedie) mě nezaujala více, než právě tato. Sexuální tématika Smithovi očividně sedí. Kevin Smith spojil vybroušený humor, perfektní herecké výkony, skvělé téma a proslulou dvojici Jaye a Mlčenlivého Boba, a stvořil opravdu mistrovské dílo... 9/10 ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jak mně filmy Kevina Smithe nevadí, byť sebesprostější, tady jsem postrádala téměř všechno, co dělá jeho filmy jinými, kromě Jaye a mlčenlivého Boba, kterých jsem si však užila zatraceně málo. Jinak obrovské zklamání - na komedii jsem se nepobavila, romantiku odrovnala odpudivá a přehrávající Joey Lauren Adams s naprosto šíleným hlasem, dramatickou linku pohřbil Ben Affleck, příjemně smithovsky působil jen Jason Lee. Odnesla jsem si pouze poučení, že všechny výstřelky, kterých se dopustíme, nás doženou vždy, kdy se to nejmíň hodí a speciálně excesy týkající se sexuálního života chlapi neumí strávit (u sebe samozřejmě ano :-)). ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac. Ani jeden žáner nevyniká, všetko sa utápa v priemernosti. Navyše celkový dojem je korunovaný absolútne nesympatickou hlavnou ženskou postavou Joey Lauren Adams. Pôsobí ako päsť na oko, nevhodná ako do komédie tak aj do romantiky. V celom filme sú možno dve komické situácie, dialógy na drámu sú až príliš obyčajné, často naivné a prihlúple. Koniec mi vôbec nesadol, hlavná mužská postava svoj problém vyriešila nelogicky a strašne hlúpo. Vlastne som filmom iba preplával, nenudil, ale ani som si z neho nič neodniesol. O dva dni aj zabudnem, že som ho videl. Námet síce zaujímavý, ale obsahovo nezvládnutý. Od Smitha určite jeden z horších filmov. 50/100 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Od Kevina Smithe se asi nedala čekat tradiční romantická komedie a to samozřejmě bezezbytku splnil, opět to je plný originálních nápadů, dialogů a otázek, který by mě třeba ani nenapadly, ale jak je tam někdo vysloví, tak si uvědomim, že mě to vlastně taky zajímá a zeptal bych se na to taky, například, jestli se lesby koukaj na svoje tělo v zrcadle, prostě Smithův rukopis a humor je tu natolik vrytej, že ho nelze nerozpoznat, navíc samozřejmě nemohl vynechat oblíbený herce v čele s Affleckem, Jasonem Lee a hlavně snootchy bootchies Jaye a tichýho Boba, takže o zábavu postaráno. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith o poznání zvážněl a po dvou komediích, kde filozoficky hlubší význam hrál převážně až druhé housle, natočil originální drama, kde je naopak humor trochu odstrčen do pozadí a v hlavní roli je nám představen citlivý romantický a hlavně neuvěřitelně uvěřitelný příběh o snaze rozjet vztah mezi klukem a lesbou... Je vidět, že i na tohle má Kevim Smith neuvěřitelný cit, nikdy nesklouzává k povrchní romanci a vždy naopak poučí hodnotnými dialogy, či pobaví perverzními hláškami. A co by to bylo za film bez Jaye a Silent Boba? Prostoru mají možná méně, ale pořád dost na to, aby nás přesvědčili, že jsou ta nejstylovější dvojka pod sluncem. 9/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Mlčenlivej Bob má navzdory svému jménu jednu z nejdelších řečí ve filmu. (Kulmon)
  • Carmen Llewelyn, která hrála Kim, lesbickou milenku Alyssy, byla žena Jasona Leeho. Joey Lauren Adams, která ztvárnila Alyssu, byla přítelkyní režiséra Kevina Smithe. Film byl natočen právě na základě Smithovy zkušenosti s ní. (Kulmon)
  • Ve filmu je opět zmíněno číslo 37. Toto číslo je alespoň jednou zmíněno v každém filmu Kevina Smitha. (Karlos80)

Reklama

Reklama