Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá žena, která dříve sloužila, si z armády odnesla nějakou tu závislost na prášcích a zmenšený vliv na výchovu svých dětí. Vše se zdá být v pořádku, než se zableskne a už nic není jako dřív. Nejde elektřina, auta nejezdí, ale hlavně lidé nemohou vůbec spát. Nikdo přesně neví, co se stalo a jak se únava všech zvyšuje, tak i spekulace. Čas běží a každý se snaží jenom přežít po svém. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak nějak mám pocit, že Netflix se etabloval k pozici přímého konkurenta americké televizní stanice Sci-FI (dnes už Syfy). Bez nějakých emocí si v klidu točí různé sci-fi záležitosti. Někdy dobré, někdy hrozné. Někdy s dobrými herci, někdy s nounejmery. Tento je hrozný a s nounejmery. Takže ta horší varianta sci-fi z Netflixu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Netflix nepochybne priniesol oveľa horšie a menej nápadité projekty ale pravdu povediac jedna hviezda navyše by sa možno dala dať asi za pasáž v ktorej vyšli von trestanci z väznice a za tú s Camarom v autodielni. Jeden z prípadov keď by sa celý príbeh dal spracovať oveľa lepšie, ak by dej išiel o čosi pomalšie a sústredil sa na viac ľudí. Po výpadku totiž nepochybne došlo k viacerým nehodám pri ktorých by niekto umrel a niekto by ho oživil a tým pádom záverečná pointa vyznela trochu ako výsmech. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vymyslieť ďalšiu príčinu apokalypsy na Zemi nie je vôbec jednoduché a treba uznať Rasovi, že vymyslel niečo celkom originálne. Spracovanie je pochmúrne a je jasne vidieť, že chýbal rozpočet. Na atmosfére to ale neuberá. Ide však o látku s tak vysokým potenciálom, že sústredenie sa na jednu rodinku a málo rozvinutý fikčný svet je skrátka málo. Na konci sa dozvieme, ako s novým šialenstvom bojovať, čo je rozhodne fajn a načrtnutá je aj príčina katastrofy, i keď tu mohli byť tvorcovia vynaliezavejší a nič aj tak nie je isté. Potešili niektoré hviezdne mená v zostave, veľa priestoru ale vo filme nedostali. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Viem ako sa cítili. Moje bezspánkové víkendy pri filmoch mi tieto pocity pravidelne navodzujú. Preto aj viem, že viac ako dva dni sa nedá. Tí ľudia aj keby brali rezané piko z petržky, to žlté, posledný výškrab, nedokázali by po šiestich dňoch tak fungovať. Napriek všetkému, extrémne cením námet a prevedenie. 3 z 5 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Awake Quiet Place a Bird Box wanna be, ale bohužel to nestačí ani na průměrný Silence s netopýry. Ze všech žánrových příbuzných je Awake nejhorší a tedy i nejzbytečnější. A kdo dá tomuhle stejnou známku jako Quiet Place je fakt mimo.Vypadá to levně jak hajzl papír za komoušů, čistě televizní produkce, která místo Netflixu se měla okamžitě pouštět na Prima Cool. Už někde ve 20 minutě jsem si říkal, že by to mohlo končit.Awake se nedá upřít zajímavý nápad, kde po globální katastrofě se vyřadí elektřina a lidé ztratí schopnost spát, bohužel tohle se jen načrtne a přišlo mi, že se film dané látce vůbec nevěnuje. Žádný chaotický zrod apokalypsy, žádná léčba nemoci, vlastně vše potenciálně zajímavé, co se zde mohlo řešit/dít se upne na ústřední rodinu a je to nuda k posrání.Vůbec mě to nebavilo, je to odfláklé všude, kde se jen dá, krev tu vypadá jak z hororu z 90. let a za vidění tu nestojí bohužel nic. Při vaření, při žehlení, jako kulisa budiž, jinak nedoporučuji. Příjde mi vtipné, že lidé ve filmu ztratí schopnost spát, ale uspat diváka jim jde zatraceně dobře. Příběh**, Akce**, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost*, Hudba**, Vizuál**, Atmosféra*, Napětí**,Herci**,   3/10. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Ke konci měl muž v pobřežní hlídce na límci kovové insignie a na košili nárameníky. Velitelé pobřežní stráže mají našité insignie a nemají nárameníky. (Johnny.ARN)
  • Na začátku filmu se Noah (Lucius Hoyos) dívá na noční oblohu a všímá si mnoha padajících hvězd. Jill (Gina Rodriguez) však tvrdí, že jsou to ve skutečnosti satelity, které se snášejí k Zemi. Jill by pouhým okem nemohla v žádném případě rozeznat rozdíl. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama