Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá žena, která dříve sloužila, si z armády odnesla nějakou tu závislost na prášcích a zmenšený vliv na výchovu svých dětí. Vše se zdá být v pořádku, než se zableskne a už nic není jako dřív. Nejde elektřina, auta nejezdí, ale hlavně lidé nemohou vůbec spát. Nikdo přesně neví, co se stalo a jak se únava všech zvyšuje, tak i spekulace. Čas běží a každý se snaží jenom přežít po svém. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Už nějakou dobu se mi nestalo, že bych se začal u filmu nudit po 10 minutách. A už vůbec ne sci-fi, které přichází zase nějakou zajímavou variací na apokalypsu. Když si vezmu to nejhorší z Bird Box a Tichého místa, zbyde mi Probuzení. Základní námět je možná zajímavý a měl určitě potenciál, ale takhle příšerně jsem to natočený fakt nečekal. Mark Raso talent nemá, a jediný, co by měl točit je nějaké mongolské drama o pastevci koz. Tenhle matlal sci-fi neumí ani omylem. Scény jsou divný, otázka jak moc to byl tvůrčí záměr, herci příšerný a postavy bych nechal svému rychlému osudu už po deseti minutách. Na jeden dobrý Netflix je 5 špatných, a Probuzení je bohužel jeden z nich. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Awake Quiet Place a Bird Box wanna be, ale bohužel to nestačí ani na průměrný Silence s netopýry. Ze všech žánrových příbuzných je Awake nejhorší a tedy i nejzbytečnější. A kdo dá tomuhle stejnou známku jako Quiet Place je fakt mimo.Vypadá to levně jak hajzl papír za komoušů, čistě televizní produkce, která místo Netflixu se měla okamžitě pouštět na Prima Cool. Už někde ve 20 minutě jsem si říkal, že by to mohlo končit.Awake se nedá upřít zajímavý nápad, kde po globální katastrofě se vyřadí elektřina a lidé ztratí schopnost spát, bohužel tohle se jen načrtne a přišlo mi, že se film dané látce vůbec nevěnuje. Žádný chaotický zrod apokalypsy, žádná léčba nemoci, vlastně vše potenciálně zajímavé, co se zde mohlo řešit/dít se upne na ústřední rodinu a je to nuda k posrání.Vůbec mě to nebavilo, je to odfláklé všude, kde se jen dá, krev tu vypadá jak z hororu z 90. let a za vidění tu nestojí bohužel nic. Při vaření, při žehlení, jako kulisa budiž, jinak nedoporučuji. Příjde mi vtipné, že lidé ve filmu ztratí schopnost spát, ale uspat diváka jim jde zatraceně dobře. Příběh**, Akce**, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost*, Hudba**, Vizuál**, Atmosféra*, Napětí**,Herci**,   3/10. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nevadí mi netflixovské sci-fi béčka,protože ač nemají ve většině případů žádnou přidanou hodnotu,často mají alespoň určitou dávku zábavnosti.Tohle bohužel není ten případ.Nápad sice není špatný a rozjezd taky ne,ale místo toho aby se pak situace postupně zhoršovala a Awake mělo aspoň trošku postapo atmosféru,situace se vyhrotí z nuly na sto během jednoho dne (což úplně nedává smysl) a pak je to už jen nekoukatelná a hloupá nuda.Přitom potenciál na minimálně ucházející béčko tu byl...20% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Nápad celkom okej, prevedenie ale mizerné. Ľudia odrazu nemôžu spať a namiesto toho aby sme sledovali nejaký zaujímavý film o svetovej katastrofe, dostaneme rodinku na ktorej mi počas celého filmu nezáležalo a režisér nebol schopný vybudovať k postavám vzťah. Celé sa to rozbehlo až strašne rýchlo a chovanie postáv bolo absolútne mimo.. ( Po prvom dni nespania, už chceli upáliť malé dievča v kostole). Nebavil ma nejako extra ani koniec, ktorý bol zbytočne naťahovaný. Celkové rozuzlenie, až nato, že naňho prišlo malé dievčatko som ochotný akceptovať. Ak ste videli Bird Box alebo Tiché miesto, tak toto je taký ich nepodarený malý brat. Nie je to hrozné a so zavretými očami tie 3* dám, radšej však pozrite vyššie zmienené filmy. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele

„Když něco tvrdí dost lidí, je z toho fakt, který se zapíše do knih a z knihy se stane fakt.“ Téma se mi hodně zamlouvalo. Jenže je to opět Netflix, tak jsem se toho dost obávala… Klady: Bohužel nakonec jediné, co se mi opravdu líbilo z celého filmu byl ten nápad. Trochu to rozvést, dát tomu něco málo logiky a vysvětlení a šlo by to. Zápory: Totálně mi drásalo nervy veškeré magoření a naprosto debilní chování všech postav. Herecky velmi slabé. Vlastně celý film má na každém rohu obří trhliny. To hlavní, co mi v celém filmu chybělo bylo prostě PROČ? Proč se to stalo alespoň nějaký náznak nebo logické vysvětlení. Všechno působilo neskutečně odflákle, lacině a nedomyšleně. Shrnuto, podtrženo kromě nápadu je to bohužel kravina s naprosto nudným a nezáživným dějem ze kterého si pamatuji sotva třetinu. A "finále"? Škoda mluvit.  Hodnocení: 25 % / 2 z 10 – Tento film bych raději nikomu nedoporučovala. Mě nevyjímaje. (23.) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • Ke konci měl muž v pobřežní hlídce na límci kovové insignie a na košili nárameníky. Velitelé pobřežní stráže mají našité insignie a nemají nárameníky. (Johnny.ARN)
  • Poté, co člověk spatří příslušníky pobřežní stráže USA, leží na příjezdové cestě mrtvý voják. Na přední části uniformy má připevněnou nášivku s americkou vlajkou, ale umístěnou obráceně. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama