Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá žena, která dříve sloužila, si z armády odnesla nějakou tu závislost na prášcích a zmenšený vliv na výchovu svých dětí. Vše se zdá být v pořádku, než se zableskne a už nic není jako dřív. Nejde elektřina, auta nejezdí, ale hlavně lidé nemohou vůbec spát. Nikdo přesně neví, co se stalo a jak se únava všech zvyšuje, tak i spekulace. Čas běží a každý se snaží jenom přežít po svém. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

majec4 

všechny recenze uživatele

Necakal som vela, takze som nebol sklamany. Pacil sa mi napad, aj samotne riesenie celeho problemu. Riesenie si myslim, ze je celkom pragmaticke, az by sa pytalo aby na to prisli skor aj vo filme. Ale to by bol mozno este vacsi fail ako toto spracovanie. Lebo toho blbeho, nelogickeho spravania je tam dost aj bez nejakej dalsej komplikacie. Nemam rad tieto filmy, kde uz podla ludi ktori to maju vyriesit vidite ze to hranici s amatercinou. Ti ludia tam proste nepasuju. Ci uz hlavna postava matka, hlavna vedkyna a pod. Najnovsie nas v netflixovkach zachranuju vyhradne zeny, takze mozno ma to uz podvedome irituje :-) Tym to asi nebude, no citit z toho lacacik. Ked sa svetovy problem riesi v nejakom zaprdenom labaku a okolo su dvaja ludia, nejaka posahana bloncka a jej verny "psik", tak to fakt nevyzera uveritelne. Mozno keby sa film venuje vyhradne rieseniu problemu s nespavostou a nie rieseniu rodinnych problemov, tak by z toho bolo cosi lepsie. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Z obsahu na ČSFD:„Nejde elektřina, auta nejezdí, ale hlavně lidé nemohou vůbec spát. Nikdo přesně neví, co se stalo a jak se únava všech zvyšuje, tak i spekulace. Čas běží a každý se snaží jenom přežít po svém“. Neznámo, napětí, boj o holý život, utíkající minuty……..tohle by chtělo M. Night Shyamalana verze roku 2004 a ne manufakturu jménem Netlix. Takhle nezbyde než odhánět mouchy, protože jich tam poletuje, jako kolem čerstvého kravince. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Taková netflixácká klasika, která svou celkovou výpravou působí spíše jako standalone epizoda z nějakého seriálu, než jako celovečerní film. Postavy mě bavily a kromě ústřední latino rodinky se tam mihlo i pár poměrně známých herců v menších rolích (Finn Jones překvapil hned 2x). Docela jsem vypozoroval snahu o filmařské vychytávky dříve použité v Cuarónově Children of Men, resp. mluvím o one-shot scénách a především o té v jedoucím autě, kde se kamera ladně a nepřerušovaně točí uvnitř vozidla. Intenzivní moment, žel stejně jako zbytek filmu (včetně scénáře, jehož pointa leckoho napadne hned v zárodku a jen čeká, kdy to konečně docvakne i postavám) je to jen levnější a méně povedená variace na známou scénu a techniku. Ale musím říct, že minimálně ta atmosféra postupného úpadku do spánkové deprivace na mě fakt zapůsobila a to dost skličujícím dojmem. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Už nějakou dobu se mi nestalo, že bych se začal u filmu nudit po 10 minutách. A už vůbec ne sci-fi, které přichází zase nějakou zajímavou variací na apokalypsu. Když si vezmu to nejhorší z Bird Box a Tichého místa, zbyde mi Probuzení. Základní námět je možná zajímavý a měl určitě potenciál, ale takhle příšerně jsem to natočený fakt nečekal. Mark Raso talent nemá, a jediný, co by měl točit je nějaké mongolské drama o pastevci koz. Tenhle matlal sci-fi neumí ani omylem. Scény jsou divný, otázka jak moc to byl tvůrčí záměr, herci příšerný a postavy bych nechal svému rychlému osudu už po deseti minutách. Na jeden dobrý Netflix je 5 špatných, a Probuzení je bohužel jeden z nich. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Tohle má tak parádní nápad, ale všechno ostatní je až děsivě špatné! Od příšerného castingu ošklivých a strašně hrajících žen (nejvíc ta hlavní), až po zprasený scénář, kdy nikdo nic nebuduje, neřeší, nevysvětluje, ale rovnou se dáme na cestu a sérii nelogických činů a rozhodnutí. Samotný závěr je taky dost na facku... Pánbíčkářské fanatiky, bych možná zkousnul, kdyby nebyli od prvních minut tak extrémní. Jednoduše je to brutálně zlikvidovaný slibný nápad! 23% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • V 10. minúte filmu Jill (Gina Rodriguez) hovorí, že o 6:00 ráno začína v práci, no v ďalšej scéne si nastavuje budík na 7:10. (5Katarina)
  • Poté, co člověk spatří příslušníky pobřežní stráže USA, leží na příjezdové cestě mrtvý voják. Na přední části uniformy má připevněnou nášivku s americkou vlajkou, ale umístěnou obráceně. (Johnny.ARN)
  • Ke konci měl muž v pobřežní hlídce na límci kovové insignie a na košili nárameníky. Velitelé pobřežní stráže mají našité insignie a nemají nárameníky. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama