Reklama

Reklama

Černý telefon

  • USA The Black Phone (více)
Trailer 1

Finney Shaw je normální třináctiletý kluk, kterému změní život sadistický vrah, jenž ho unese a uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde nemá smysl volat o pomoc. Jenže pak zazvoní na zdi visící odpojený telefon a na Finneyho začnou ze sluchátka mluvit předchozí únoscovy oběti. Ty mají jeden společný cíl – postarat se o to, aby Finneyho příběh neskončil tak tragicky jako ten jejich. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (461)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[50%] Černý telefon mě ani od prvního traileru moc nezaujal a po skončení filmu se ani nedivím, že mě to moc neoslovilo, což je ale tak trochu škoda, protože to dětské herecké obsazení bylo výborné a ta část před únosem toho hlavního chlapce byla suprová. Myslím ty sekvence, kdy vládla ve škola šikana a nemilosrdné rvačky. Krom toho ústředního klučiny mě nejvíc asi zaujala ta jeho filmová sestra. Co se týče hlavního záporáka (únosce), tak Hawke mě zde totálně nudil. Celý ten námět okolo toho věznění dětí mi přišel takový nedomyšlený a strašně nudný. Vůbec to nepůsobilo strašidelně, ale což o to. Mě nevadilo, že to nebylo hororové, ale ani s ohledem na téma únosu mi to nepřišlo napínavé. Plus ty pravdivé předtuchy té malé sestry mi také přišly divné, ale atmosférou zajímavé. Úplný konec trochu emocemi vygradoval, ale výsledný dojem z filmu je malý. Těžce se mi to hodnotí, ty 3* s čistým průměrem dávám, ale čekal jsem, že to bude dle očekávání propagace filmu mnohem kvalitnější. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Chvíli po začátku filmu jsem si vzpomněl, jak skončila Hillova povídka, a začal doufat, že to tak nedopadne i ve filmu. Naštěstí je Scott Derrickson dost zkušený, aby mu došlo, že ne všechno, co unese papír, se dá převést na plátno. Ne že by jeho závěr byl nějak geniální (o Drapákovi se nakonec dozvíme něco, co vůbec nedává smysl), ale nakonec natočil film, který není horší než předloha. A to vůbec není málo. Horor založený na postavách a atmosféře. Pokud chcete krev a lekačky, jděte jinam. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Za mě perfektní horor s tou jednou neskutečnou lekačkou. Psychologický vhled do života 13 letého kluka z maloměsta, který je unesen sériovým vrahem, jenž je famózně zahraný Ethan Hawkem, škoda, že nedostal více prostoru. Dostatek prostoru ale dostala sestra hlavního hrdiny, která tu zahrála nejcharakterističtější postavu ze všech, naprosto okouzlující herecký výkon od takto mladé holky. Film je v podstatě něco mezi psycho duchařinou a takovým realističtějším Stranger things. Jo a samozřejmě je třeba se pozastavit udivující míru násilí na základní škole. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Derrickson a Hawke nám už kdysi v Sinister ukázali, že jsou oba mistři ve svých oborech, ale v Black Phone tomu tak není a výsledek je úplně čistý průměr bez jakýchkoli ambicí, snah o boření rekordů či nadprůměrných žánrových obzvláštnění. Hawke se na scéně moc neohřeje, nápad je prostý kidnap thriller s prvky nadpřirozena, duchů a sci-fi schopností, ale jako celek mi to nejde moc dobře dokupy a tohle balancování mezi reálným a nereálným scifi mi vůbec nesedí . Dojde na pár povedených lekaček, ale o atmosféře či strachu o hlavního dětského hrdinu nemůže být vůbec řeč, a to nehledě na fakt, že nám tvůrci v závěru nevysvětlí ani ťuk. K průměru film naštěstí táhne celkem přiměřená stopáž a solidní tempo, jež nenudí, ale prvotní ohlasy spokojených kritiků jsou absolutní a neopodstatněný přestřel, jelikož zde není jednoduše nic, kvůli čemu bych měl důvod pamatovat si film ještě za týden. Pokud by film neměl takový hype, řekl bych slušný průměr, ale s očekáváními, se kterými jsem do něj na základě kritiků šel, jsem ve výsledku vlastně dost zklamaný, o jak “obyčejnou” záležitost se jedná… ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Letos se vyloženě točím v kruhu a neustále přemýšlím nad tím, jak asi může být těžké najít „beta-čtenáře". Chápu, že u klasických hororů se na logiku moc nehledí, ale Černému telefonu zejména v jeho poslední třetině sráží nohy nesmyslné scénáristické kolapsy, které by byl schopný smysluplně vyřešit i průměrný český Pepík. Protože díky tomu můžete mít nádhernou atmosféru, skvělé herce (Madeleine jako Gwen je neuvěřitelná) i výborný námět, ale na konci budete stejně za blbce. Já ten film na jednu stranu miluji, ale na druhou ho v koutku duše nenávidím za to, co s 5* potenciálem dokázal v závěru udělat. Přitom existovala spousta nenáročných cest, jak jednotlivé části poupravit tak, aby do sebe dokonale zapadaly... Držím se na skóre 7/10, ale mohlo to být podstatně pozitivnější. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

Hraný remake Jak vycvičit draka má obsazení

31.05.2023

Hraná adaptace animovaného hitu studia DreamWorks Animation Jak vycvičit draka konečně našla své lidské představitele. Oba herci pak údajně byli vybráni i proto, že by se mohli v sérii zdržet i na… (více)

Černý telefon, ideální hororové mrazení

Černý telefon, ideální hororové mrazení

13.07.2022

Třináctiletý kluk uvězněný sadistickým vrahem ve zvukotěsném sklepě. Na jeho stěně visí odpojený černý telefon. Ten však jednoho dne zazvoní. Ve sluchátku se ozývají předchozí vrahovy oběti, které… (více)

Reklama

Reklama