Reklama

Reklama

VOD (1)

Film z dílny Kevina Smithe volně navazující na jeho úspěšný snímek Podvodníci z New Jersey vypráví o dvou flákačích, kteří dostali od svých přítelkyň košem a zažívají bláznivý den v místním obchoďáku. T.S. a jeho kamarád Brodie, závislý na videohrách, právě dostali kopačky a léčí se z nich v nákupním centru – kde se jedna z jejich bývalek, Brandi, náhodou právě účastní natáčení randící šou. Kamarádi nelení a vymýšlejí komický sabotážní plán, který má za cíl podkopat autoritu Brandina otce a vyhrát zpět její srdce... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

H34D 

všechny recenze uživatele

Někdy stačí i jeden obyčejný obchoďák a o zábavu může být hravě postaráno... Pokud si jej vezme na paškál Kevin Smith. Mallrats se podobně jako Clerks odehrají během 24 hodin a hlavní roli také hrajou dva nerozluční kamarádi - flákači. Ti už sice komického vrcholu dua Randal + Dante nedosahují, ale aspoň Jason Lee a.k.a. Brodie Randalovi slušně šlape na paty. Co však ústřední dvojce schází, skvěle doplňuje Jay a Silent Bob, ti dva prostě nemají chybu a každý jejich kousek je perla. Scénář naplněn Smithovskými dialogy se stále dá označit jako geniální, ale přesto už Mallrats není natolik "pravdivým" filmem vhodým i k zamyšlení jako Clerks, pořád je to však poctivá Smithovská zábava, kterou mám moc rád. 8/10 ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro Kevina Smithe naprosto charakteristický - tudíž mu nechybí nic z toho, co udělalo Smithovy bijáky popkulturními ikonami 90. let: černý humor, skvělí herci, filmové a komiksové narážky, spousta cameo rolí slavných osobností, neskutečný nášup hlášek a hlavně Jay a tichý Bob...zkrátka POVINNOST ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Opět další z řady nadstandartních Smithových komedií, u které se zaručeně zasmějete, má vtipné gagy a sympatické postavy. Druhá polovina je výrazně lepší než ta první co se scénáristické stránky týče a tak trošku jí i zastiňuje. K největšímu vychutnání tu však došlo až na konci, kdy vše co bylo postupně budované tu vyvrcholí do obrovské kadence plné vtipů, že by ho byl dostatek na celý film. 65% ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Mám rád Kevina Smithe, líbí se mi jeho postmoderní práce s odkazy na svou tvorbu i tvorbu jiných, včetně popkultu a komentování světa up to date. Mám hodně rád Jasona Lee, který dokazuje, že umí zahrát i postavu, která je spíš figurou než člověkem se svou vnitřní psychologií. Jsou mi bližší spíš komornější filmy s důrazem na dialogy. Tak proč se mi tenhle Smith zdál průměrný? Jednoduše proto, že oproti Chasing Amy, Dogmatu a třeba i takových Clerks 2 mu chyběla hloubka a myšlenka. Je to jen tu více, tu méně zábavný sled gagů, epizod a hlášek v podání herců, které už vlastně beru jako Smithovu rodinu a vždy ji rád vidím, ale na ty dvě hodiny je to prostě moc a občas se objeví i hluchá místa, na což nejsem u Smithovek, které frčí jako po másle (či po lubrikantu, chcete-li), vůbec zvyklý. (Viděl jsem dvouhodinovou extended verzi. Snad až uvidím tu 94 minutovou, moje mínění se změní. Ale hloubky Chasing Amy se stěží dočkám. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

"Brenda?" :) Poriadne vtipný film, len tie všelijaké odkazy na komiksy ma nebavili a Smith sa opäť ako pri viacerých svojich filmoch nedokázal vyhnúť trápnejším a zbytočným okamihom(námatkou palec v zadku a čokoládové preclíky, zvracanie...), ale niektoré okamihy boli zase geniálne...Za pozretie určite stojí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (27)

  • Na "magickém obrázku" doopravdy není žádná plachetnice, je to jen shluk náhodných tvarů... (hot_spot)
  • Film byl natáčen v Minesotě, zároveň s filmem Fargo (1996). (TomikZlesa)

Související novinky

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Reklama

Reklama