Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vánoce jsou svátky klidu. Rudy (Ben Affleck) to tak cítí. Po letech konečně prochází vězeňskou branou jako svobodný muž. Ovšem kam čert nemůže, nastrčí ženskou. Tato (Charlize Theron) je nejen krásná, ale navíc disponuje agresivním bratrem ve vysokém stupni pošahanosti (Gary Sinise). Ten se svým kumpánem (Danny Trejo) právě plánuje velkou vánoční loupež. A Rudy má být její důležitou součástí. Tyto Vánoce moc klidné nebudou! A o velké překvapení pod kriminálním vánočním stromem rovněž nebudete ochuzeni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Falešná hra je takovým malým, příjemným překvapením, kterému lze vytknout snad jen v závěru až příliš moc navršených zvratů, a i když tedy byli opravdu nečekané a působivé, tak s jejich přesvědčivostí to bylo už krapet horší, zvlášť s tím pak úplně posledním, nejzásadnějším, o tom ani nemluvě, jinak ale opakuji, film mi fakt sedl a upřímně mě bavil. Jeho hlavní předností je každopádně opravdu dynamický spád, kdy zápletka od prvních minut nabere velice svižné tempo a nepovolí až do gradujícího závěru, dále pak zábavná byla i jeho dějová nepředvídatelnost, slušná atmosféra zimního období též udělala své, opomenout nemohu určitě ani fungující napětí a samozřejmě i hvězdné obsazení, tvořící sympatický Affleck, nádherná Theron a kvalitně vyšinutý Sinise. Samotná zápletka je pak nenudící, sice ne dvakrát originální, ovšem v rámci žánru si jistě své splnila, jde zkrátka o takový klasický, spíš nízkorozpočtový, méně náročný, podfukářský snímeček, který ale skutečně funguje, je záživně zpracovaný, dobře zahraný, překvapivý, napínavý, nepředvídatelný, a já ho tak prostě mohu s klidným svědomím vřele doporučit. ()

Tristaver 

všechny recenze uživatele

Že je Affleck schopný téměř jakýkoliv film herecky zazdít, je úplně stejně jasné, jako že Charlize dokáže naopak v čemkoliv excelovat. Ani tahle slátanina není (v obou případech) výjimkou. Připadá mi to, jako by si Frankenheimer vymyslel dva solidní dějové zvraty a řekl o nich scénáristovi. Bohužel ten už k tomu nedokázal vymyslet pořádnou vatu. Ani kvalitní obsazení (Sinise byl fajn!) nedokáže vyvážit pomalé tempo a tragické dialogy. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

V roku 2000 to s Benom Affleckom vyzeralo este horsie, ako zle. Hrat dotycny nevie absolutne /Affleck je dlhodobo herecka katastrofa/, a o rezii sa mu vtedy asi este iba snivalo. Tak sa dostal na svet len pod/priemerny paskvil, ktory ma akoze strhujuci dej, aj par znamych hereciek /Charlize Theron/, ale v globale skor nudi ako zaujme a Hollywood toci takychto filmov tony. Kazdy rok sa to pocita na tony. 35 % ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

John Frankenheimer se pomalu loučil s filmovým světem a dva roky po vynikajícím Roninovi se na stará režisérská kolena pustil do příběhu, který mixuje omšelý zlodějský žánr s mistrovou oblíbenou akcí. Bohužel se mu to nepovedlo a my, jeho příznivci, můžeme být jedině rádi, že si reputaci ještě dokázal napravit minipříspěvkem do série Hire. Falešná hra by zpočátku mohla být celkem zajímavá, ovšem Ben Affleck svým spolehlivým neherectvím tyto pasáže zrovna dvakrát koukatelnými nedělá. Postupem času se z filmu veškerá zajímavost vytrácí a nastupuje nuda okořeněná nelogickými scénáristickými zvěrstvy a završená závěrečnou směšnou akcí v kasinu (Probůh, tohle že točil TEN John Frankenheimer? I to s rumovou pistolí?) a posledním zvratem, za který by se nemusel stydět ani Jára Cimrman v nejlepší formě. Zklamání se tedy konalo velké… A to jsem ani nečekal bůhvíjak světoborný film.__P.S. Dost vadil i fakt, že na DVD nejsou české titulky, ale jen náš, neskutečně šupácký a odfláknutý dabing... Jenže za to tvůrci nemohou. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck tady má neskutečně komické ksichty - hlavně ke konci rozesmívá fakt pořádně :) Jinak je to film hodně hloupý, se špatnými postavami a scénáristicky nezvládnutý.. na druhou stranu to ale zase pěkně odsýpá a dobře se na to kouká. Blbý závěr se snaží být až moc inteligentní a přitom je hrozně blbý.... 6.5/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama