Reklama

Reklama

Dobrá sestra

Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (147)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Vysoce ponurej příběh o někom, kdo zapříčinil smrt až čtyř set pacientů? NE! Divák musí dvě hodiny koukat na vizuálně i obsahově extrémně mdlou kriminálku, kde neni ani náznak snahy zabřednout do hloubi mysli hlavní postavy, která navíc dle scénáře neudělala zřejmě vůbec nic, protože v každý scéně jenom je a čumí. To i kdejakej céčkovej slasher má psychologii vraha načrtnutou s větším umem. Dobrá sestra je tak nudná a prázdná, že jsem se dozvěděl víc o napařovači oděvů než o Charliem Cullenovi. Ale aspoň mám teď z krku jeden vánoční dárek. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

další z nekonečné řady filmy opřených o skutečné události, který ovšem navzdory tématu a dobrým hercům nedokáže naplno vtáhnout a chytnout za srdce. Good Nurse má tu smůlu, že podobných filmů jsme už pár viděli a že ono téma vraždícího zdravotního bratra není - bohužel - zas tak ojedinělé a i v našich končinách sme jednoho podobného měli. Jakkoliv je hrozné co Charles Cullen dělal a 400 je extrémní číslo, tak tady to zdaleka nefunguje tak jak by mělo a nejspíš i chtělo...60% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Film o neslávne slávnom Charlie Cullenovi, ktorého meno sa stalo synonymom podlosti a sprenevery zdravotníckeho poslania. Jeho bezcitné praktiky otriasli celým svetom, a doteraz prakticky nepoznáme odpoveď na otázku : PREČO? Príbeh tohto masového vraha som doteraz poznal len zbežne, takže tento film predo mnou odkryl pozoruhodnú dejovú líniu, kde sledujeme posledné Charlieho besnenie, ktoré zarazila napokon odvážna sestra Amy Loughren. Neuveriteľné, ako dlho to mohlo Charliemu prechádzať a ako nemocnice nemali snahu to celé riešiť, len aby si nespravili zlé meno pred verejnosťou. Film bol podľa mňa spracovaný nadmieru dobre, dej bol svižný, dobrá dramatizácia a taktiež dialógy. No a samozrejme, Eddie Redmayne v roli Charlieho Cullena bol abslútne uveriteľný (už viac krát dokázal, že je to pán herec). 4* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Eddie Redmayne by byl skvělý mladý Hannibal Lecter. Umí zahrát nejenom brečící trpitele, ale i znepokojivou vyšinutost. Film je ale průměrný. Zajímavý námět, který mrazí faktem že jde o skutečnou událost, pro celovečerák ale dramaticky nedostatečně rozpracovaný. Temný tón se sterilním nemocničním prostředím atmosféricky fungují, ale aby nás zasáhlo vyřešení problému Jessicou Chastain, musela by být jinak, hlouběji, nastavena psychologie mezi ní a Redmaynem. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Zklamaní. Na film jsem se těšil, jelikož měl všechny předpoklady, aby z toho byla velká pecka. Zajímavý a opravdový příběh, výborný herci v hlavních rolí a Tobias Lindholm, který je scénáristický genius. Co by se mohlo pokazit?? Film sám osobě není špatný a objektivně nelze o něm mluvit špatně, protože má spoustu kvalitní filmaři. Můj největší problém je, že je to nudné. Čekal jsem, že s touto zápletkou a herci, bude film intenzivnější, napínavější a dostane se mi více pod kůži. A to se bohužel moc často nestalo - tedy až na poslední dvacetiminutovku. Jessica Chastain hraje dost dobře a podává soustředěný a uvěřitelný výkon. Eddie Redmayne parádně prodal svou postavu a jeho herecký výkon se mi líbil. Režisér Tobias Lindholm se rozhodl pro pomalejší tempo, šedomodrou barevnou paletu, a ponurost. Tohle rozhodnutí chápu, ale jako divákovi mi to moc nesedlo, a z mého pohledu to filmu udělalo medvědí službu. Problém je taky, že pokud znáte zápletku, tak jste ochuzený o moment překvapení. Dobrá sestra není špatný film, jen jsem od něho čekal trochu více. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • V úvode filmu, kedy Charles Cullen (Eddie Redmayne) spácha prvú filmovú vraždu a odchádza z izby na chodbu, je počas snímania jeho chôdze upriamená pozornosť na nemocničný neónový nápis EXIT a taktiež na veľký odpadkový kôš na ľavej strane. Nápis EXIT reprezentuje slovo exitus, ktoré po latinsky značí smrť a odpadkový kôš samotného Charlesa a jeho bezcharakternosť a neľudskosť v povolaní nemocničného brata. (Biopler)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama