Reklama

Reklama

Dobrá sestra

Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (147)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Thriller roku? Určitě ne, ale jako true story a show Jessicy Chestain a Eddieho Redmaynea obstojná podívaná. Příběh je podán jednoduše, ale přesto (v rámci možností) poutavě, faktická stránka je hádám vpořádku, filmařská dokáže udržet pozornost a ikdyž se nejedná o zas tak zásadní přírustek do žánru a očekávání byly daleko větší, jako průměr na večer k vínu je film ideální. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Kdyby lidé tušili, jak je těžké a prakticky nemožné uhlídat vyšinutého jedince v řadách zdravotnického personálu, neměli by klidné spaní... Však v momentě, kdy něco nelícuje, rozbíhá se mašinérie k dopadení. Tento příběh je brutální nejen v činech, které Cullam napáchal, ale v tom, jak se k tomu postavily nemocnice. Tohle nepochopím! Jinak velmi se mi líbila scénka s kamarádkou u vína. Drobnost, ale takto přesně probíhá komunikace dvou dávných zaměstnanců, kteří se znají z placu a klidně po dvaceti letech řeší někoho, kdo se jim nezdá. Žádné vytáčky, reálné hlášení, drbů včetně. A abychom trošku zvedli mandličky pracovním turistům, kteří se ve zdravotnictví pohybují a často bývají vyhozeni, vězte, že stran těchto příchozích na nové pracoviště se vždy zvedne telefon a volá se známým, aby se vědělo, kde byl zakopaný pes. S ohledem na fakt, že se jedná o profese, které mají v náplni práce péči o nemocné, v pořádku. Kradla v šatně prachy z peněženek, bude krást i tady, mizely léky, bude fetovat i tady, chlastala, bude chlastat i tady, byla hrubá na pacienty, bude i tady, byla lajdák, bude lajdákem i tady. A vždy je to tak, že se tak stane už ve zkušební době. Člověk aspoň ví, co sledovat. Když by takovou drbárnu pěstovali tehdy v amerických špitálech, zastavili by ho dřív. Ale oni ho nezastavili a to je tragické. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Určite dobrý film, len škoda, že v druhej polovici stratil paru, alebo ako my Slováci hovoríme "drajv". Potom sa z nádejného nábehu na thriller film otáča výrazne psychologickým smerom. A nabudúce by som prosil menej uplakaného Redmayna. Tu mu asi ostalo ešte z čias prezliekania sa do ženských šiat v The Dannish Girl. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Váš život v jejich rukou. Tobias Lindholm je solidní švédský režisér, jeho filmy mám hodně rád ( Především R a Hon- doporučuji dohnat, kdo neviděl), ale tentokrát si za mne vybral slabší chvilku, možná i proto, že tu chybí jeho severský rukopis a natočil film pro Netflix. Námět sám o sobě se mohl pojmout mnohem mrazivěji a nepříjemněji, jelikož zdejší sériový vrah má na kontě víc obětí než Dahmer s Bundym dohromady, ale jelikož zabíjel aniž by se obětí dotknul, tak to na filmovém plátně nevypadá příliš atraktivně. Film se soustředí na sympatickou Jessicu Chastain ( nezvyklé ji vidět blond), která je obětavou mamkou i sestrou a právem má nickname Good Nurse. Dostane na oddíl nového kolegu Eddieho Redmayna, s kterým si ze začátku dost rozumí, ale jakmile záhadně začnou umírat pacienti, začne nabírat na podezření jejich vztah se začne pomalu oddalovat. Kriminální vyšetřování je podáno relativně zajímavě a to patří k těm světlejším chvilkám filmu. Jessica s policisty spolupracuje a snaží se najít díru v docela inteligentním zločinu. Film stojí převážně na hereckých výkonech obou představitelů a má mrazivý epilog, ale to je za mne bohužel vše. Je velmi monotónně natočen ( vizuál je podivně šedý po celý film), nic vzrušujícího ani napínavého se zde nestane, emociálně mi přišel chladný, víme jak to dopadne, takže ani zvratu se zde nedočkáme a taky je to docela dost nezáživné. Na to, že jde o true story, tak to mohlo mít větší koule, ale i přes tyhle nedostatky, se na to dívat dá a vyloženě nudou jsem neumíral, takže na čistý průměr to vyjde. 5.5/10. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Slušné krimi drama s prvky thrilleru v kulisách nemocnice. Není to lehké téma, navíc připomínající domácího heparinového vraha. Redmayne hraje dobře, ale víc se mi líbí Chastain, jejíž postava je zahraná nesmírně civilně a uvěřitelně. Redmayne má sice vděčnější roli, ale působí trochu předvídatelně. První půlka má hodně pomalé tempo, ale ta druhá je moc dobrá. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení filmu probíhalo v amerických státech New Jersey, Connecticut (ve městě Stamford) a Pensylvánie. (GASTON73)
  • Amy Loughren (Jessica Chastain) v době vydání filmu žila se svými dvěma dcerami v DeLandu na Floridě, kde se po případu vraždy věnovala duchovnímu životu. Kromě toho, že byla registrovanou zdravotní sestrou, byla také praktikující mistryní Reiki a hypnoterapeutkou. (BMW12)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama