Reklama

Reklama

Dobrá sestra

Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (147)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Zklamaní. Na film jsem se těšil, jelikož měl všechny předpoklady, aby z toho byla velká pecka. Zajímavý a opravdový příběh, výborný herci v hlavních rolí a Tobias Lindholm, který je scénáristický genius. Co by se mohlo pokazit?? Film sám osobě není špatný a objektivně nelze o něm mluvit špatně, protože má spoustu kvalitní filmaři. Můj největší problém je, že je to nudné. Čekal jsem, že s touto zápletkou a herci, bude film intenzivnější, napínavější a dostane se mi více pod kůži. A to se bohužel moc často nestalo - tedy až na poslední dvacetiminutovku. Jessica Chastain hraje dost dobře a podává soustředěný a uvěřitelný výkon. Eddie Redmayne parádně prodal svou postavu a jeho herecký výkon se mi líbil. Režisér Tobias Lindholm se rozhodl pro pomalejší tempo, šedomodrou barevnou paletu, a ponurost. Tohle rozhodnutí chápu, ale jako divákovi mi to moc nesedlo, a z mého pohledu to filmu udělalo medvědí službu. Problém je taky, že pokud znáte zápletku, tak jste ochuzený o moment překvapení. Dobrá sestra není špatný film, jen jsem od něho čekal trochu více. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Good Nurse" je zaujímavým filmom, v ktorom mi tak vnútorne asi len chýba pocit, že by som nejako mohol pochopiť Charlieho konanie. Pretože vysvetlené to nikdy nebolo a tak je to dokopy obrovskou záhadou. Každopádne je zaujímavé vidieť ako mu to všetko prechádzalo, ako to dokázal zamaskovať a čo sa vlastne dialo v pozadí toho všetkého. Herecké výkony sú v každom prípade excelentné. Na oboch stranách. Aj Eddie Redmayne aj Jessica Chastain do toho dali maximum. Plus je to skvelý príbeh, kde sa dočkáme aj trošku charakterovej štúdie. A práve vďaka vzťahu medzi Amy a Charliem máme možnosť vidieť, že v jadre má Charlie aj svoje dobré stránky, ktoré však slúžia asi aj na to, aby dokázal maskovať svoje skutočné činy. To priateľstvo a spôsob ako sa začne meniť je podľa mňa skvelý. Pôsobí to na mňa veľmi uveriteľne. Keby mal film ešte trošku spád a keby som nejakým spôsobom aspoň mohol pochopiť Charlieho konanie, išiel by som s hodnotením vyššie, no minimálne jedno z toho nie je chybou samotných tvorcov. Za pozornosť určite stojí. Takéto príbehy je potrebné hovoriť. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Dobrá sestra má skvělé herci, kteří předvádí výborné výkony, napínavou atmosféru a i dechberoucí okamžiky. Škoda, že je tento film tak zbytečně dlouhý. Kvůli tomu ztratí divák na chvíli pozornost a vypadne z té husté atmosféry. Je to tak velké mínus, celkový dojem znehodnocuje až jen na hranici lehké nadprůměrnosti. Když si však uvědomím jaké výkony předvedli Jessica Chastain a Eddie Redmayne, tak nemohu dát méně jak čtyři hvězdy. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Me tenhle film sedl. Krasne komorni az minimalisticke. Obeslo se to bez spousty klise, ktere jsem misty ocekaval (tisk dukazu - tak jsem klasicky cekal ze se zaporak objevi za zady, nebo ze vycte, ze uz to o nem kladna postava vi a zacne vydirani skrz deti apod). Takze mi to prislo jako prijemne neprekombinovane mrazive drama s velmi povedenymi hereckymi vykony hlavnich postav. Parada. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Žádné velké mapování Cullenovi vražedné kariéry, pouze její závěr a především jejich vztah, získávání důvěry a rychlé vystřízlivění. Je to mrazivé a neosobní, bez thrillerového důrazu v těch zásadních scénách, což mi docela chybělo. Netlačí se ani v závěru filmu, snad mimo hereckého výkonu Eddieho Redmayna, který mi tady přišel až příliš, ale věřím v inspiraci originálem. Jessica Chastain výborná, obzvlášť silná je scéna uvědomění si a policejní závěr. Čistě nelehká policejní práce by dala na další film, to jak vyšetřovatelům pouze kvůli dobrému jménu nemocnice neustále házeli klacky pod nohy, je neskutečné. Od Tobiase Lindholma bych však čekal více, obzvlášť právě v thrillerových pasážích. Good Nurse však hodně stojí na ústřední dvojici, což je znát v komornějších vztahových scénách, kde je také nejsilnější. A mrazivé atmosféře, které přidává i kamerový filtr. 65% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení filmu probíhalo v amerických státech New Jersey, Connecticut (ve městě Stamford) a Pensylvánie. (GASTON73)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama