Reklama

Reklama

Dobrá sestra

Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (147)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Cítím trochu subjektivní rozčarování, že jsem se jako divák nedozvěděl, proč to ten psychouš dělal. Ale budiž, neví se to ve skutečnosti, tak by asi nebylo vhodné, aby si do příběhu podle skutečných událostí tvůrci vymýšleli vlastní psychologické pozadí. Ale objektivně je to odhalení systémové chyby, která psychoušovi dovolila, aby dělal, to co dělal, minimálně stejně zajímavé. Rád jsem zase jednou viděl Jessicu Chastain v dobrém filmu, a Eddieho Redmayna v roli, v níž mě neštval. Na tyhle postavy se typově hodí a měl by u nich zůstat. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Slušné krimi drama s prvky thrilleru v kulisách nemocnice. Není to lehké téma, navíc připomínající domácího heparinového vraha. Redmayne hraje dobře, ale víc se mi líbí Chastain, jejíž postava je zahraná nesmírně civilně a uvěřitelně. Redmayne má sice vděčnější roli, ale působí trochu předvídatelně. První půlka má hodně pomalé tempo, ale ta druhá je moc dobrá. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Určite dobrý film, len škoda, že v druhej polovici stratil paru, alebo ako my Slováci hovoríme "drajv". Potom sa z nádejného nábehu na thriller film otáča výrazne psychologickým smerom. A nabudúce by som prosil menej uplakaného Redmayna. Tu mu asi ostalo ešte z čias prezliekania sa do ženských šiat v The Dannish Girl. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Charles Cullen byl americký vrah co zabíjel lidi v nemocnicích.  Film je natočen podle knihy Dobrá sestra proto i ten název. Chlápek dělal v 9 nemocnicích a tam zabíjel lidi v těch nemocnicích ho z toho podezřívaly (kamery asi nikde nebyly) , ale neměly důkazy tak ho vyhazovaly a on chodil do dalších až v jedné ho vyhodily a pak jedna sestra co se s ním baví ho ´´přinutila,, mluvit a on dostal doživotí.  Říká se, že zabil až 500 lidí (to je podle mě moc to vychází na více jak 60 lidí na jednu nemocnici) , ale přiznáno mu bylo 29.  Film je to dobrý bohužel opět obsahuje tentokrát feministickou propagandu kdy ženské řeší , že žádný chlap nemá právo dělat soudce, že to může dělat jen ženská  (takhle to přesně nezazní, ale vyzní). Hlavní herec v pohodě vypadá úplně jak ten vrah  a film lepší průměr. 80 procent Kdyby si někdo chtěl počíst tak tady https://zoom.iprima.cz/zajimavossti/seriovy-vrah-charles-cullen-191995 ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tobias Lindholm a Krysty Wilson-Cairns si při tvorbě Dobré sestry zahráli na Davida Finchera a málem jim to vyšlo. Filmu nechybí napětí, skvělé výkony, autentické pozadí ani zákeřné procedurální překážky, ve své honbě za mrazivým případem to ale s tím chladným podáním tvůrčí duo lehce přepísklo, takže jejich filmu chybí ve finále větší jiskra a tah na bránu. Mohlo to být skvělý, takhle je to jen velmi dobrý. 7/10 Více zde ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení filmu probíhalo v amerických státech New Jersey, Connecticut (ve městě Stamford) a Pensylvánie. (GASTON73)
  • Amy Loughren (Jessica Chastain) v době vydání filmu žila se svými dvěma dcerami v DeLandu na Floridě, kde se po případu vraždy věnovala duchovnímu životu. Kromě toho, že byla registrovanou zdravotní sestrou, byla také praktikující mistryní Reiki a hypnoterapeutkou. (BMW12)
  • V úvode filmu, kedy Charles Cullen (Eddie Redmayne) spácha prvú filmovú vraždu a odchádza z izby na chodbu, je počas snímania jeho chôdze upriamená pozornosť na nemocničný neónový nápis EXIT a taktiež na veľký odpadkový kôš na ľavej strane. Nápis EXIT reprezentuje slovo exitus, ktoré po latinsky značí smrť a odpadkový kôš samotného Charlesa a jeho bezcharakternosť a neľudskosť v povolaní nemocničného brata. (Biopler)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama