Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Drew Latham je úspěšným manažerem velké reklamní společnosti v Chicagu, má krásnou přítelkyni, luxusní byt a zajištěnou budoucnost. Jeho osobní život je však povrchní a prázdný. Obzvláště těžce to na něj dopadne poté, co jeho krásná přítelkyně Missy odmítne nápad strávit s ním vánoční svátky na Fidži a odjede domů. Když Drew projde svůj adresář, ale nikde nepochodí, navštíví v záchvatu deprese psychoterapeuta, který mu poradí, aby se jel podívat někam, kde mu to připomene šťastné vánoční vzpomínky. A tak se Drew vypraví tam, kde prožil dětství. Dům je stále stejný, dokonce na schodišti stále vrže stejný schod, ale jinak se všechno změnilo. Jeho rodina už tu nebydlí a rodina Toma Valcoa není nečekanou návštěvou, která se jim potlouká kolem domu, příliš nadšena. Drew je však posedlý myšlenkou prožít šťastné Vánoce v kruhu rodiny, a tak majitelům domu nabídne dvě stě padesát tisíc dolarů za možnost zůstat přes Vánoce s nimi jako jejich syn. Tom okamžitě obrátí a přivítá muže jako svého syna, jeho žena Christine a jejich syn Brian po krátkém váhání na hru také přistoupí. Drew chce svátky se všemi tradičními zvyky. Situace se vyhrotí, když se domů vrátí dospělá dcera Alicia, bez servítků všem řekne, co si o nich myslí, a odmítne s ostatními hru na bratra hrát. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Je to originální nápad, který mohl sice dopadnout mnohem lépe, ale také hůře. Samozřejmě, nemůžete od toho čekat nějaký majstr štych, ale svůj účel pobavit to plní. Také nemůžete čekat nějakou kupu inteligentního humoru. Spíše je to postaveno na šílených nápadech a totálním maniakálním výrazu hlavního protagonisty. A to mě docela bavilo - koukat na Afflecka, který se chová jako totální pošahanec. Slovní přestřelky byly také dosti zábavné. Mít k tomu více nějakého inteligentnějšího humoru, mohlo to být ještě lepší. Ale i přesto se mi to líbilo a klidně se podívám znovu, až to poběží. Já byl spokojen. Howgh! ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Milionář nemá vlastní rodinu a tak si na Vánoce pronajme tu, která bydlí v domě, kde vyrostl. Dobrý námět, ale zpracování pokulhávalo. Na navození vánoční atmosféry to fungovalo dobře, ale někdy to bylo vyloženě trapné, hlavně to focení matky, kýčovité sáňkování, toho kýče tady bylo vlastně docela dost. I to slintání černého dódy nad mámou rodiny nebo mudrování dcery, která jako by do téhle podivné rodiny ani nepatřila, vůbec to dohromady neklapalo. O Affleckovi se moc vyjadřovat nebudu, evokuje ve mě nabubřelého sobeckého fouňu, a to nejen v tomto filmu. Jako film, u kterého se dá v pohodě péct cukroví nebo vyrábět adventní věnec to ale svoji roli splňovat určitě bude. ()

Reklama

demented 

všechny recenze uživatele

Mentál Affleck túži po normálnych Vianociach a preto si najme rodinu, s ktorou sa rozhodne stráviť vianočné sviatky. Po dlhej dobe konečne normálný (no, normálny) vtipný vianočný film, pri ktorom si človek nemusí zakrývať oči, resp. utápať dobrý vkus v alkohole. Osobne nechápem nevraživosť väčšiny užívateľov čsfd voči Affleckovi (v poslednej dobe sa mu príliš nedarilo, tak prečo si do neho nekopnúť, že?). Ale ruku na srdce, popri všetkých tých Santa Clausoch a iných zvrhlostiach - kedy ste videli naposledy dobrý vianočný film? Nebyť záverečnej sentimentálnej polhodinky, neváhal by som ísť s hodnotením aj vyššie. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Film působí dojmem, že někdo dostal poměrně zajímavý nápad, ale jeho realizace narazila na naprostou neschopnost z toho cokoli vytěžit. Ani smysluplný příběh (který v podstatě zachraňuje jen myšlenka vyslovena na závěr - "Já tady za existenci rodiny platím a ty se jí chceš vzdát?") ani humor (ten se nekoná vůbec) a dokonce ani vánoční atmosféra, která vždy nějakou tu hvězdičku v hodnocení obvykle přidá. Z herců to pak zachraňují James Gandolfini, který se role táty mourouse, ale správňáka zhostil se ctí, a Christina "Melounek" Appelgate, jejíž postava měla aspoň nějakou duši a které bych moc přál konečně roli v nějakém pořádném filmu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Trocha mi to pripomenulo Všade samé rolničky s Arnoldom: antivianočná pseudo komédia s nepríjemnou hlavnou postavou a odpudivými vedľajšími, snažiaca sa všeličo povedať, ale nedarí sa jej to, zakaždým sa pri tom buď zakokce, alebo stratí niť myšlienok alebo proste rezignuje a ide na vianočný punč. Všetci sú tu zvláštnym spôsobom mimo, ich výkony pôsobia afektovane a nedobre sa na ne pozerá, žiaľ v čele s Benom Affleckom, ktorý to tu dal úplne na kreténa a podľa toho to aj vyzerá. Nápad s hraním sa na rodinu je geniálny, nanešťastie film z toho ťaží prekvapivo málo a to málo nestojí za veľa. Je to taká dobrá zápletka, že by som si ju bez problémov dokázal predstaviť vo forme sitkomu o štyroch sériách, ale scenáristov filmu sa ju nepodarilo patrične zužitkovať ani na ploche hodiny a pol. Najlepšie napokon neprekvapivo dopadol Gandolfini, ktorý to zvládol ako jeden z minima na úrovni, zachovajúc si ľudskú (i inú) dôstojnosť (aj keď to jeho rola paradoxne robila pre prachy). No to, že je od Afflecka starší len o 11 rokov, je na filme poznať, bije to do očí a pôsobilo to na mňa divne. Nejak sa mi nepozdávalo ani na môj vkus slabé spracovanie antagonistovej premeny z hoväda na fajn chlapíka; takto to vyzerá, že sa vlastne ani bohvieako nepoučil, ale napriek tomu na konci sedia všetci v reštaurácii a usmievajú sa na seba, takže asi happyend? Mitchellov predchádzajúci Deuce Bigalow sa vydaril oveľa viac. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA v lokalitách Chicago, Glendale, Plaza Square v Orange, University High School v Los Angeles a Mammoth Mountain. (GASTON73)

Reklama

Reklama