Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milionář Drew Latham je úspěšným manažerem velké reklamní společnosti v Chicagu, má krásnou přítelkyni, luxusní byt a zajištěnou budoucnost. Jeho osobní život je však povrchní a prázdný. Obzvláště těžce to na něj dopadne poté, co jeho krásná přítelkyně Missy odmítne nápad strávit s ním vánoční svátky na Fidži a odjede domů. Když Drew projde svůj adresář, ale nikde nepochodí, navštíví v záchvatu deprese psychoterapeuta, který mu poradí, aby se jel podívat někam, kde mu to připomene šťastné vánoční vzpomínky. A tak se Drew vypraví tam, kde prožil dětství. Dům je stále stejný, dokonce na schodišti stále vrže stejný schod, ale jinak se všechno změnilo. Jeho rodina už tu nebydlí a rodina Toma Valcoa není nečekanou návštěvou, která se jim potlouká kolem domu, příliš nadšena. Drew je však posedlý myšlenkou prožít šťastné Vánoce v kruhu rodiny, a tak majitelům domu nabídne dvě stě padesát tisíc dolarů za možnost zůstat přes Vánoce s nimi jako jejich syn. Tom okamžitě obrátí a přivítá muže jako svého syna, jeho žena Christine a jejich syn Brian po krátkém váhání na hru také přistoupí. Drew chce svátky se všemi tradičními zvyky. Situace se vyhrotí, když se domů vrátí dospělá dcera Alicia, bez servítků všem řekne, co si o nich myslí, a odmítne s ostatními hru na bratra hrát. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Ja chápem, že to tu odpadujete a hodnotíte to jednou, dvoma alebo max troma hviezdami, pretože je to gýč a bla bla bla. Proste má to svoje muchy a Affleck nie je práve úžasným charakterným hercom, ale pre mňa je toto už taká kultová vianočná záležitosť a dosť dôležitou prísadou je aj skvelý slovenský dabing. Ten sa len málokedy skutočne vydarí, oproti tomu českému je dosť pozadu, ale v tomto prípade to neplatí. Pre mňa je Surviving Christmas nenáročná, milá a vtipná vianočná vecička na odreagovanie a naladenie sa. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

No já nevím. Čekala jsem to mnohem, mnohem horší a nakonec jsem se při dělání těst na vánoční cukroví docela pobavila. Je to další tzv. vánoční kulisa, kterou si pusťte pouze v případě, že máte alespoň trochu rádi (nebo je vám přinejmenším volnej tak jako mně) Afflecka, protože jinak se budete tlouct hlavou do zdi - a vezměte tu jeho postavu stejně jako Christina Applegate... prostě takovou, jaká je. Je to někde mezi dvouma a třema hvězdičkama. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jeden z veľmi slabých vianočných filmov. Tých trápnych scén tam bolo neuveriteľne veľa a keď film chcel byť vtipný presne vtedy nebol. Čo trepem, tento film sa akokolvek snazil byť vtipný, vystrelilo to celkom opačne.  B. Affleck bol neskutočne odporný až neznesiteľný. A dej filmu bol tiež dosť pod úroveň. Že by sa milionár správal tak ako v tomto filme, to pochybujem. Zas jeden s veľmi nešťastných vianočných filmov, ktorý vianočnú atmosféru určite nenavodí. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Už samotný námět je notně přitažený za vlasy, ale u tohoto typu filmu se to ještě dá přejít, dokonce tady byl jistý potenciál k zábavě, bohužel tvůrci jej nedokázali využít. Ojediněle a izolovaně zafungoval nějaký ten situační humor, celkově však tato komedie nepříjemně kolísá od průměrné zábavy až k nudě. Romantický aspekt je nefunkční zcela. Scénáristicky a režijně se dá mluvit o fušeřině splácané jen tak narychlo. Herecky to drží jen James Gandolfini a částečně také Catherine O'Hara. Ben Affleck, na kterém tato komedie stojí, podává špatný výkon a potvrzuje svou pověstnou komediální beznaděj, která málem zničila jeho kariéru. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Jéminé, to som si dal. Napriek tomu, že počas letu z jedného kontinentu na druhý sa nedá veľmi čo robiť, toto som si mohol odpustiť a pozrieť si radšej dokument o golfe. Affleck sa správa ako debil, prečo ho Gandolfiniho rodina toleruje je absolútne nepochopiteľné a tá rana po hlave bolo to najlepšie čo sa mohlo stať. Film je okrem toho ďalším dôkazom o tom, že Affleck hrať nevie (film sa mohol radšej volať Surviving Affleck), Christina je ešte celkom mňam, ale určite najlepším hercom v ansámbli je Gandolfini. Samozrejme, všetko dobre dopadne, ale cesta pre diváka je to tŕnistá... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v USA v lokalitách Chicago, Glendale, Plaza Square v Orange, University High School v Los Angeles a Mammoth Mountain. (GASTON73)

Reklama

Reklama