Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Freddyho smrt - Poslední noční můra tentokrát v režii ženy Rachel Talalay. Asi jediný díl co režírovala ženská, to je jasný. Tohle už je víc komický, třeba hned na začátku Freddy na koštěti :D To byla prdel. Nechápu proč všichni tenhle díl tak odsuzujou, já jsem byl rád za každej díl, s tím hodnocením jděte do prdele ovečky. Tohle je pořád skvělá zábava :) Pamatuju jak jsme to měli půjčený na videokazetě a u toho byly ještě 3D brejle. Ve filmu je taková scéna kdy si hlavní hrdinka Maggie (Lisa Zane) podobný brejle nasadí a pak se tam změní vizuál filmu, proto k tomu dávali tyhle brejle. Hrdina filmu John (Shon Greenblatt) se podobá trochu Johnnymu Deppovi a sám Johnny Depp se tam ukáže v malé roličce v televizi. A mladej Breckin Meyer v roli vyhulence Spencera :D Atmosféru to má pořád dobrou a speciální efekty taky ujdou, nejradši mám scénu s uchem. Moc se mi líbily závěrečný titulky a v nich sestřih Freddyho z celý série a do toho hraje dobrej song Why Was I Born? (Freddy's Dead) - Od Iggyho Popa. Dobrý zakončení Freddyho. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je hodně zvláštní, protože zde najdete scény, které jsou opravdu hodně mizerné, ale vedle nich i takové, které jsou víc než dobré. Co se hereckého obsazení týče (nepočítáme-li Englunda, který svou postavu hraje jako vždy excelentně) není o co stát. Zvláště představitelé těch výrostků mi přišli děsně prkenní. Děj samotný mě taky kdovíjak neupoutal, za výraznější scény považuji jedině prostřihy do Freddyho minulosti a pár veskrze vtipných scének (Freddy na koštěti, videohra...). Na rozdíl od spousty jiných mi nápad s odhalováním Freddyho minulosti nevadil, jenom si myslím, že to šlo natočit mnohem lépe. A taky si mohli odpustit takové to rádobyduchařství s démonama nočních můr, přišlo mi to totiž vyloženě nadbytečné. Ale co mi přišlo neskutečně stupidní bylo posledních pár minut. Freddyho konec jsem si představovala trochu jinak... A ještě něco - nevím jak je to možné, ale efekty mi zde přišly místy opravdu příšerné. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

Nietzsche vs. Krueger, Brian May (gitarista z Queen) robil hudbu, kuchárske cameo tu mal Johnny Depp, objaví sa aj Tom Arnolf s manželkou, cituje sa Twin Peaks, Ghostbusters a v záverečných titulkoch skvelá koláž zo všetkých (doterajších) šiestich filmov; Alebo tiež: Inception + LSD + 3D + Ninja feminizmus + Super Mario Bros. + Van Gogh + Kubrick + marihuana = totálny šialený gulášový úlet, ktorý v prenesenom zmysle naozaj pochováva legendu menom Freddy, no na ČSFD sa na tento koktejl surealisticko-dadaisticko-psychopatických popkultúrnych extrémizmov nehodí žiadne hodnotenie, pre filmy ako tento by sa mala zaviesť siedma kategória, niečo ako WTF?! alebo LOL! alebo CTRL+ALT+DEL či MINDFCK - skrátka niečo, čo vystihne ten jemnučký balans medzi genialitou a šialenstvom, medzi odpadom! a *****; PS: lietajúci spermo-duchovia forever PS2: Englund tu má asi najviac textu a replík v celej svojej kariére! Tento film odporúčam naozaj každému užívateľovi lysohlávok! ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá tragédie na filmovém plátně. Z Freddyho ďábelských orgií udělali málem Disneyovku. Freddy již není krutě směšný, ale už pouze směšný. Každá část filmu je úplně o něčem jiném, celek rozhodně pohromadě nedrží ani náhodou. Těžko říct jestli je tady scéna, která by stála někdy za opakování. Plně zbytečný díl. Počet mrtvých: 3 ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Je to prostě zábava a nenudí to. Sice se zde tak nějak popírá to, co bylo předtím, ale fakt, že jde o díl s nejvyšším počtem snových sequencí (ano je to vskutku tak), jest pro mě natolik významný, že mi tento díl (jako jeden ze dvou) trůní ve videotéce. I v té reálně fyzické. Ne jen v této čsfd verzi. Ta je mnohem menší. I když si po tom všem, stále nedokážu představiti Freddyho s manželkou a bubákem. Skoro stejné, jako u mě. Byť já proti manželství nic nemám.;-) Ovšem zásadně bez apendixů, kteří vás stejně v dospělosti chtějí zabít. Jako tady.;) Apocalyptický úvod jako u Class of 1999, je palec nahoru. Stejně tak za ten postapo, Springwood. Nápad s tím, jak Freddy přišel ke schopnosti, opruzovati ve snech vilných US teenagerů, není vůbec špatný. A hl. postavu (ne, to není ten kluk jako puk), hraje sestra Billyho Zanea mj. z Critters, BTTF, Twin Peaks, Zoolandera či Tales from the Crypt: Demon Knight. Tudíž, samé mňamky. Ale to jsem poněkud odbočil... ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Film je věnován Jonu Hartu Friedenbergovi. (noelcoward73)
  • Natáčení probíhalo od 14. listopadu do prosince v Kalifornii. (Varan)
  • První film společnosti New Line Cinema, který byl ve 3D. (JesterKruger)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama