Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Freddyho smrt - Poslední noční můra tentokrát v režii ženy Rachel Talalay. Asi jediný díl co režírovala ženská, to je jasný. Tohle už je víc komický, třeba hned na začátku Freddy na koštěti :D To byla prdel. Nechápu proč všichni tenhle díl tak odsuzujou, já jsem byl rád za každej díl, s tím hodnocením jděte do prdele ovečky. Tohle je pořád skvělá zábava :) Pamatuju jak jsme to měli půjčený na videokazetě a u toho byly ještě 3D brejle. Ve filmu je taková scéna kdy si hlavní hrdinka Maggie (Lisa Zane) podobný brejle nasadí a pak se tam změní vizuál filmu, proto k tomu dávali tyhle brejle. Hrdina filmu John (Shon Greenblatt) se podobá trochu Johnnymu Deppovi a sám Johnny Depp se tam ukáže v malé roličce v televizi. A mladej Breckin Meyer v roli vyhulence Spencera :D Atmosféru to má pořád dobrou a speciální efekty taky ujdou, nejradši mám scénu s uchem. Moc se mi líbily závěrečný titulky a v nich sestřih Freddyho z celý série a do toho hraje dobrej song Why Was I Born? (Freddy's Dead) - Od Iggyho Popa. Dobrý zakončení Freddyho. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Za sebe musím konstatovat, že bych tento díl zařadil hnedle za ten první. Freddy si tentokrát se svými obětmi více pohrával. Ať už se jedná o tu fraždu s naslouchátkem či o videohru. Ty scény byly dotaženy až k dokonalosti. Už úvodní velmi vtipný citát Freddyho Krugera ze začátku filmu naznačuje, kudy že se bude tento díl ubírat. Postavy docela slušné, vyjímku tvoří snad jen ta Rambo girl. Trošku to kazila ta hudba vytažená snad z nějakého pornofilmu. Hororový nádech ztratila celá série už po prvním dílu, nicméně šest dílů jsme museli čekat na ten komediální. Brát však tohle jako zakončení série nemohu, takhle blbě chcípnout si za skvělou práci Freddy nezasloužil. Přesto se nebojím dát * * *. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Je to prostě zábava a nenudí to. Sice se zde tak nějak popírá to, co bylo předtím, ale fakt, že jde o díl s nejvyšším počtem snových sequencí (ano je to vskutku tak), jest pro mě natolik významný, že mi tento díl (jako jeden ze dvou) trůní ve videotéce. I v té reálně fyzické. Ne jen v této čsfd verzi. Ta je mnohem menší. I když si po tom všem, stále nedokážu představiti Freddyho s manželkou a bubákem. Skoro stejné, jako u mě. Byť já proti manželství nic nemám.;-) Ovšem zásadně bez apendixů, kteří vás stejně v dospělosti chtějí zabít. Jako tady.;) Apocalyptický úvod jako u Class of 1999, je palec nahoru. Stejně tak za ten postapo, Springwood. Nápad s tím, jak Freddy přišel ke schopnosti, opruzovati ve snech vilných US teenagerů, není vůbec špatný. A hl. postavu (ne, to není ten kluk jako puk), hraje sestra Billyho Zanea mj. z Critters, BTTF, Twin Peaks, Zoolandera či Tales from the Crypt: Demon Knight. Tudíž, samé mňamky. Ale to jsem poněkud odbočil... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Welcome to Prime time, Bitch!" Po všem tom upalování, pohřbívání a svěcené vodě se Freddyho přízrak znovu vrací, aby shodil všechnu svou zbývající čest, vážnost, a pořádně se ztrapnil. Krueger už nemá koho vraždit, ve Springwoodu zůstali jen mentální dospělí, a tak si krátí čas trýzněním jak posledních dětí, tak hlavně samotného diváka. Jedna z nejslavnějších hororových ikon totiž schytala na postu režiséra nemožnou ženskou, která se rozhodla sérii ukončit a znásilnit. Freddy tu už vystupuje coby pouhá komická figurka s pochmurnou minulostí, jež neměla být nikdy odhalena... alespoň ne takhle. Kruegerova maska je zase o něco jednodušší (rozuměj ošklivější) a "speciální efekty" stojí tentokrát za hovno. Paradoxně nejlepší na snímku jsou tak závěrečné titulky, ve kterých se promítají nejlepší momenty z celé série. Člověk si při nich vzpomene na všechny ty krásné chvíle, u nichž nás Fred královsky bavil. R.I.P. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po trochu těžkopádné pětce série potřebovala svěží vítr do plachet a změnu konceptu, a tak tvůrci přišli s ultimátním zakončením, které už je prakticky bláznivou komedií. Hororové scény balancují na hraně grotesky (možná jí dokonce už jsou) a mně to upřímně vůbec nevadilo. Freddyho smrt nalila do franšízy velkou dávku humoru a neměl bych s tím vůbec problém. Má to ale jedno velké ALE. Tvůrci si v celkovém tónu snímku neudělali úplně jasno, a tak je z toho ve finále dost roztříštěná podívaná, která jde z jednoho extrému (slapstick komedie) do druhého extrému (vážně míněné flashbacky). Přidejte k tomu nejhorší herecké výkony z celé série, šílené cameo role (Tom Arnold a Roseanne Barr, WTF), ne úplně uspokojivě strukturovaný příběh a velmi zastaralé scény přizpůsobené 3D formátu a máte z toho velmi rozporuplný film, který je sice svým způsobem velmi zábavný, ale není moc hoden postu zakončení legendární hororové ságy. Naštěstí o pár let později přišel Wes Craven se svou Novou noční můrou, která ten post zabrala s mnohem větší důstojností. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Ovladač, s nímž Freddy Krueger (Robert Englund), hraje videohru připomíná videoherní systém NES, na kterém vyšla i videohra „A Nightmare on Elm Street“ (1989). (JesterKruger)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 18. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama