Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

kingik 

všechny recenze uživatele

Režisérka Rachel Talalay se v pozdější době věnovala jen televizní tvorbě, ale než na ni přesedlala, stačila zprznit šestý díl Freddyho Kruegera. Není to tak úplně její vina, protože scénář už mlel z posledního, nápady docházely, a tak přišlo za vděk přiblížit hlavní zohavenou postavu také z "lidského" hlediska. V této fázi film popírá všechna předešlá pokračování, protože v podstatě demytizuje Freddyho a dělá z něj šaška bez respektu, ocitajícího se na hranici sebe parodie. Se sny se oproti tomu pracuje přece jen v reálnější podobě, a proto už nemusí přijít někomu tak nápadité, ale právě až v šestém dílu mně připadaly jako ty, které se klidně smrtelníkovi mohou zdát, bez obsahu fantasmagorických výjevů. Díl je to hodně nevyrovnaný a není se co divit. Přijít totiž v šestém dílu s něčím opravdu neotřelým v této sérii, by byl zázrak, a je div, že to ještě drželo pohromadě. 60% ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je hodně zvláštní, protože zde najdete scény, které jsou opravdu hodně mizerné, ale vedle nich i takové, které jsou víc než dobré. Co se hereckého obsazení týče (nepočítáme-li Englunda, který svou postavu hraje jako vždy excelentně) není o co stát. Zvláště představitelé těch výrostků mi přišli děsně prkenní. Děj samotný mě taky kdovíjak neupoutal, za výraznější scény považuji jedině prostřihy do Freddyho minulosti a pár veskrze vtipných scének (Freddy na koštěti, videohra...). Na rozdíl od spousty jiných mi nápad s odhalováním Freddyho minulosti nevadil, jenom si myslím, že to šlo natočit mnohem lépe. A taky si mohli odpustit takové to rádobyduchařství s démonama nočních můr, přišlo mi to totiž vyloženě nadbytečné. Ale co mi přišlo neskutečně stupidní bylo posledních pár minut. Freddyho konec jsem si představovala trochu jinak... A ještě něco - nevím jak je to možné, ale efekty mi zde přišly místy opravdu příšerné. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Přes jistou fantasmagoričnost zůstanu u původního hodnocení. Zpočátku spíše nudnější příběh, sen ve snu a snu, útěky, hledání, návraty, cesta v kruhu. Nakonec se ale Freddy zjeví v plné kráse a započne svoji žeň. Freddy na koštěti, s padákem, odřezávající si prsty, probodaný s neustálým vítězným šklebem. Dokonce mě po letech bavil o trochu více, hlavně ve druhé polovině. Hrst špendlíků, ubitý křeček a vzpomínka na Super Mario Bros. Freddy je kult a já ho mám rád...k tomu slušná muzika, nejlepší Iggy Pop! ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Je k neuvěření, kam šestým dílem série sklouzla. Jestliže se dá hovořit o tom, že v předchozích dílech byl strach, akce nebo obojí, tady není zhola nic. Zůstala jen nakroucená fraška, jejíž posledním hřebíkem do rakve byl totálně stupidní konec. Těžko se mi to říká, ale šestka je nejhorší díl série. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak a je to tu! Přišla doba temna a zmaru. Šestý díl sebou přinesl nejen Freddyho nouzi o nové oběti, ale především scénáristickou tupost a pád do vod obyčejného průměru. Tento díl už měl příchuť několikrát vyluhovaného čaje, neoslazeného a hlavně s minimem situací, které diváka dokázaly zahřát u srdce. Do režisérského křesla usedla Rachel Talalay – ženská která se většinu své kariéry věnovala točení televizních seriálů a mnozí fandové Nočních můr jí označují za prznitelku této série. S tímto tvrzením souhlasím tak napůl, protože se tu dá narazit na několik povedených scén i hlášek, ale jako celek se mi tento díl moc nelíbil. Největší pozitivum vidím v tom, že se díky několika záběrům podíváme do Freddyho minulosti. O jeho početí se mluvilo už v minulých dílech, ale tentokrát se krátce podíváme i do jeho dětství a založení vlastní rodiny. Freddy rozhodně nebyl žádným svatouškem a celý jeho život byl jen o bolesti a utrpení, o které se rád dělil s ostatními. I tentokrát se mu do spárů dostane několik obětí a musím alespoň trochu ocenit tvůrčí kreativitu, protože i zde se dočkáme několika povedených soubojů, okořeněných trefným černým humorem. Smrt ve videohře mě sice moc nezaujala, ale takový finální souboj s vlastním potomkem – to už byla jiná káva. Nicméně když porovnám všechny zápory i klady, tak mi z toho nakonec vylezlo průměrné ohodnocení. Bohužel. Rád bych řekl, že to mělo navíc, ale nemělo. 50% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • 12. září 1991, den před americkou premiérou filmu, byl v Los Angeles na 13. září vyhlášen Den Freddyho Kruegera. (Karlos80)
  • V televizní reklamě se objeví i Johnny Depp, který hrál v i prvním dílu postavu Glena. (Karlos80)
  • Film je věnován Jonu Hartu Friedenbergovi. (noelcoward73)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama