Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Freddyho smrt - Poslední noční můra tentokrát v režii ženy Rachel Talalay. Asi jediný díl co režírovala ženská, to je jasný. Tohle už je víc komický, třeba hned na začátku Freddy na koštěti :D To byla prdel. Nechápu proč všichni tenhle díl tak odsuzujou, já jsem byl rád za každej díl, s tím hodnocením jděte do prdele ovečky. Tohle je pořád skvělá zábava :) Pamatuju jak jsme to měli půjčený na videokazetě a u toho byly ještě 3D brejle. Ve filmu je taková scéna kdy si hlavní hrdinka Maggie (Lisa Zane) podobný brejle nasadí a pak se tam změní vizuál filmu, proto k tomu dávali tyhle brejle. Hrdina filmu John (Shon Greenblatt) se podobá trochu Johnnymu Deppovi a sám Johnny Depp se tam ukáže v malé roličce v televizi. A mladej Breckin Meyer v roli vyhulence Spencera :D Atmosféru to má pořád dobrou a speciální efekty taky ujdou, nejradši mám scénu s uchem. Moc se mi líbily závěrečný titulky a v nich sestřih Freddyho z celý série a do toho hraje dobrej song Why Was I Born? (Freddy's Dead) - Od Iggyho Popa. Dobrý zakončení Freddyho. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V minulosti som trochu frflal na trojku a hlavne na štvorku a päťku, ale po skúsenosti so šestkou (a dvojkou) treba povedať, že oproti nej sú to učinené žánrové hody a zázraky. Šestka je úplne mimo. To, že vyzerá nahovno po vizuálnej stránke (ako nízkorozpočtový televízny film s príšernými trikmi) je dôležitá vec, ale nie najväčší problém. Najväčší je v scenári, ktorý je skutočne odpadový (až na istý rodinný twist) a v hercoch, ktorí sú hrozne zlí. Jedinou výnimkou je starý Yaphet Kotto z Votrelca (pričom Roseanne, Tom Arnold a Depp majú len cameá). Nie úplne od veci zaujímavosťou je, že Englunda tu môžete vidieť aj v nezamaskovanej úlohe. Čo síce bolo obľúbeným trademarkom série aj v minulosti, ale tentokrát hrá Freda Kruegera pred upálením. Gore je tu minimum, vlastne ani neviem, či je šestka horor. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

"Welcome to Prime time, Bitch!" Po všem tom upalování, pohřbívání a svěcené vodě se Freddyho přízrak znovu vrací, aby shodil všechnu svou zbývající čest, vážnost, a pořádně se ztrapnil. Krueger už nemá koho vraždit, ve Springwoodu zůstali jen mentální dospělí, a tak si krátí čas trýzněním jak posledních dětí, tak hlavně samotného diváka. Jedna z nejslavnějších hororových ikon totiž schytala na postu režiséra nemožnou ženskou, která se rozhodla sérii ukončit a znásilnit. Freddy tu už vystupuje coby pouhá komická figurka s pochmurnou minulostí, jež neměla být nikdy odhalena... alespoň ne takhle. Kruegerova maska je zase o něco jednodušší (rozuměj ošklivější) a "speciální efekty" stojí tentokrát za hovno. Paradoxně nejlepší na snímku jsou tak závěrečné titulky, ve kterých se promítají nejlepší momenty z celé série. Člověk si při nich vzpomene na všechny ty krásné chvíle, u nichž nás Fred královsky bavil. R.I.P. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Příjemné překvapení po zajímavém prvním dílu a sérii více či méně nudných pokračování. Freddyho smrt mi sedla, ať už kvůli Ivanově noci na Lysé hoře, zajímavé kameře (i když v závěrečné pasáži to 3D... no prostě relikt doby)... Postavy mi konečně přišly jako osobnosti a ne jen jako čerstvé maso do Freddyho mlýnku. Dobré to bylo. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle vypadá tragédie na filmovém plátně. Z Freddyho ďábelských orgií udělali málem Disneyovku. Freddy již není krutě směšný, ale už pouze směšný. Každá část filmu je úplně o něčem jiném, celek rozhodně pohromadě nedrží ani náhodou. Těžko říct jestli je tady scéna, která by stála někdy za opakování. Plně zbytečný díl. Počet mrtvých: 3 ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Ovladač, s nímž Freddy Krueger (Robert Englund), hraje videohru připomíná videoherní systém NES, na kterém vyšla i videohra „A Nightmare on Elm Street“ (1989). (JesterKruger)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama