Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po trochu těžkopádné pětce série potřebovala svěží vítr do plachet a změnu konceptu, a tak tvůrci přišli s ultimátním zakončením, které už je prakticky bláznivou komedií. Hororové scény balancují na hraně grotesky (možná jí dokonce už jsou) a mně to upřímně vůbec nevadilo. Freddyho smrt nalila do franšízy velkou dávku humoru a neměl bych s tím vůbec problém. Má to ale jedno velké ALE. Tvůrci si v celkovém tónu snímku neudělali úplně jasno, a tak je z toho ve finále dost roztříštěná podívaná, která jde z jednoho extrému (slapstick komedie) do druhého extrému (vážně míněné flashbacky). Přidejte k tomu nejhorší herecké výkony z celé série, šílené cameo role (Tom Arnold a Roseanne Barr, WTF), ne úplně uspokojivě strukturovaný příběh a velmi zastaralé scény přizpůsobené 3D formátu a máte z toho velmi rozporuplný film, který je sice svým způsobem velmi zábavný, ale není moc hoden postu zakončení legendární hororové ságy. Naštěstí o pár let později přišel Wes Craven se svou Novou noční můrou, která ten post zabrala s mnohem větší důstojností. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nebudem v tomto prípade taký prísny ako väčšina užívateľov, čo hodnotili tento titul a dám šiestej časti z americkej horrorovej série "Nightmare on Elm Street" tri hviezdičky. Freddy Krueger má za tie roky čo ma skvele bavil a strašil zároveň u mňa protekciu. Je to môj milášššek. Súhlasím s tvrdením, že sa jedná o zbytočne naťahovanú zlátaninu so slabým scenárom. Je pravda, že už to nefunguje tak ako som bol zvyknutý, ale predsa len ma "Posledná nočná múra" potešila. A ešte musím podotknúť jeden fakt, Alice Cooper je ako herec absolutne nepoužiteľný. *** ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Bez konkurenčně jeden ze slabších dílů této série a dovolil bych si tvrdit, že asi nejslabší.. Maska Freddyho je taková nemastná, neslaná a nepůsobí na mě dobrým dojmem.. Atmosféra už je také horší a přišlo mi to spíše jak komedie než horor, ale i tak se na to dívat dalo a na první shlédnutí to stačí.. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem to viděl na jednu hvězdu, k závěru dvě, po konci na odpad! - kvalita kolísala opravdu hodně. Absolutně žádná návaznost na předchozí díly, jen samostatný film jako zakončení Freddyho poutě po snech a rozloučení je to fakt debilní. Pár dobrých vtipů by se našlo ( stareček na autodromu jezdící dokola ), ale bylo jasně víc hovadin. Poslední noční můra spolu s druhým dílem do série vůbec nezapadá. 25% [srpen 2007] ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Za mě průměr. Bylo to dobré, ale chvílemi hrozně nelogické (bud to opravdu bylo nelogické anebo jsem usnul a jen se mi to zdálo :)). Platila tu jistá snová pravidla, která se v průběhu filmu furt porušovala a to mě sralo spolu s tím, že se freddyho skoro nikdo nebál, nikdo nebyl zaskočen a každý měl větší autoritu než on. Otřesný byl také konec, tedy završení série- | 50% |. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 18. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. září 1991 v Německu. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama