Reklama

Reklama

Docent

(seriál)
  • Slovensko Docent
Ukázka z filmu
Česko, (2023–2024), 8 h 4 min (Minutáž: 70–94 min)

Režie:

Jiří Strach

Kamera:

Martin Šec

Hrají:

Ivan Trojan, Tereza Ramba, Ondřej Vetchý, Matěj Hádek, Marek Taclík, Alois Švehlík, Lenka Vlasáková, Miroslav Etzler, Elizaveta Maximová, Petr Stach (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(6)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (I. Trojan) se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf tvrďák Šera (O. Vetchý) posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou (T. Ramba). Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení odejdou. Netuší, že stejně jako jeho áčkový tým přezdívaný „Dvojčata“ (M. Taclík a M. Hádek) budou nakonec tito dva notoričtí potížisté velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu a možná, že nejen u jedné vraždy. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (202)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trojan to tu dal na Svěráka, tá podoba s jeho mladším JA bola celkom príjemná. Vcelku zaujímavé krimi, ktoré sa síce nevyhlo chybám, ale dobre zahrané, napínavé, až na príliš rýchly záver. Jedna z vecí, čo naozaj udrela do očí, je to unikajúce modré suvečko, ktoré policajnú dvojicu nijak nerozhodilo, aj keď práve také už niekoľko dní hľadali. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

První 2 díly jsem ještě bránil a ta kritika mi přišla přehnaná, ale bohužel se třetím dílem se s nelogičnostmi utrhl pytel (někteří uživatelé si dali tu práci je vypsat v komentářích 3 dílu), takže i já se zde přidávám k té kritičtější části publika. ___ Cushing dal Docentovi 1 hvězdu? Aby to neovlivnilo natáčení Sedmikostelí :D ()

Reklama

Puddle 

všechny recenze uživatele

Ivan Trojan naprosto válel ve Světě pod Hlavou a já hledal další seriálovou pecku, kde si střihnul nějakou silnou roli. Našel jsem. Nebudu se dlouho rozepisovat, ale vypíchnul bych brilantní casting. Spousta známých herců v trochu nezvyklých polohách. Hádek jako skvělý policajt ale tak trochu namyšlené hovado. Vetchý jako kapitán, kterého nechcete na*at. Pro mě fantastická Tereza Ramba v roli podceňované holky, která musí neustále něco dokazovat a její chemie s akurátním docentem Trojanem. Spousta vhledů ohledně toho, jak funguje policejní práce. Našlapané a trochu dojemné finále. Tohle se fakt povedlo. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dobře natočená kriminálka s výborným mužským hereckým kvartetem policistů - Trojan, Vetchý, Hádek  Taclík doplněná docentovými rodinnými žolíky Švehlíkem a Vlasákovou.  Divokou kartou za ženské policistky je Voříšková Ramba. Je částečně ukázkou nové generace nejen policistů: cítí se nevyužití, úkolováni je nehodnými podřadnými úkoly, vždy mají pravdu, která je v hlasitosti jejich názorů a ne ve faktech, které odmítají.  Na druhou stranu občas tu pravdu mají a něco dokáží. Nakonec jim patří budoucnost. Navíc zestárnou a snad zmoudří. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejnovější třídílná minisérie režiséra Jiřího Stracha byla během své únorové televizní premiéry hojně propíraná v bulvárních médiích zejména kvůli kritice hereckého výkonu Terezy Ramby. Ta totiž ztvárnila mladou policistku, která si svým nevybíravým chováním nezískává příliš mnoho sympatií. Mně ale možná ještě více vadil výkon Ondry Vetchého, ve kterém jsem viděla jen a pouze kopii nabručeného Tomáše Kozáka. Docent není špatný počin, ale kvůli nevěrohodně napsaným postavám vyšetřovatelů mě dokázal zaujmout až v napínavé závěrečné třetině. ()

Galerie (196)

Zajímavosti (28)

  • Natáčelo se i v kavárně Kabinet v pražských Dejvicích. (Winster)
  • Elitní dvojice kriminalistů, kterou v seriálu hrají Matěj Hádek a Marek Taclík, se jmenují Jaroslav Málek a Daniel Plesl. Není náhodou, že novinář Jan Malinda v době natáčení seriálu pracoval v redakci MF DNES, kde jeho nadřízenými byli šéfredaktor Jaroslav Plesl a vedoucí redakce Daniel Málek. (fallrock)
  • V rámci zkoumání případu vražd z roku 1990 se zde mluví o zkoumání DNA profilu, přičemž u nás byla taková analýza poprvé v roce 1992. (JohnnyV)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama