Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer

VOD (1)

Greenbrier Backcountry, Západní Virgínie. Chris Finn spěchá na pracovní pohovor a kvůli zácpě na dálnici se rozhodne zkrátit si cestu po lesní silničce. Nesprávně však zahne, zabloudí v lesní pustině a navíc se srazí s protijedoucím autem s pěticí mladých výletníků. Skupinka se vydá hledat pomoc do nejbližšího domu. Místo pomoci tam však naráží na rodinku zmutovaných kanibalských zrůd, která se baví štvanicemi na zbloudilé automobilisty a jejich krvavou likvidací. Stanou se mladí lidé dalšími obětmi šílených kanibalů? Kolik z hrdinů krvavou štvanici přežije a dokáže se dostat ven z lesa?

V produkci trojnásobného držitele Oscara za zvláštní maskérské efekty Stana Winstona a producentů mimořádně úspěšných hororů Resident Evil a Tajemství loňského léta vznikl podle scénáře zkušeného Alana B. McElroye (Halloween 4, Spawn, Tělo na tělo) horor evokující nejlepší díla žánru založená na minimálním vkladu financí a maximálním vkladu talentu strašit diváky. Debutující režisér Rob Schmidt nabízí děsivý příběh o skupince mladých lidí, která se v hlubokých lesích Západní Virgínie utkává s vražedným zlem ve stylu legendárního Texaského masakru motorovou pilou kombinovaného s děsivou atmosférou Záhady Blair Witch. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (570)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Dalsi z radu teenhororov, ktory vsak oproti ostatnym ma v sebe istu davku invencie:) a celkom slusnu davku strachu. Samozrejme, ze aj tu su "blbe americke deti" , na druhej strane tu su nechutne chutny zaporaci. Mne ti traja typci strasne pripominali tiez podobnych :) typkov z jednej epizody Aktov X. Predstava, ze niekde v hustom americkom lese zije tlupa zdegenerovanych "neandrtalcov" mi pripada dost scary... ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Záporáci jsou k popukání, Schmidt pouze podrpůměrný režisérský rutinér, lekačky příliš předvídatelné a zbyteně přehlušené, jen s tím naturalismem je to přesně tak horké, jak se říká. Kdyby ti zjizvení indiáni až do poslední chvíle nebyli vidět a neměl bych představu jak moc jsou ve skutečnosti směšní a kolik viděli za život filmů Petera Jacksona, dala se na Wrong Turn naroubovat příjemná tajuplná atmosféra první poloviny jedničky Jeepers Creepers (a že náznaky tu jsou!). Scénárista však v honbě za co nejkrvavější stopou na sekeře zapomněl, že točí teenagerovskou vyvražďovačku a sepsal teenagerovskou porcovačku. Jediná odchylka od řeznického tutorialu tkví v tom, že tu občas někdo strašně nahlas zakřičí "fuck" nebo se až příliš afektovaně rozbrečí. Na druhou stranu, to se vám při porcování králíka stane jen těžko ;). ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

V lese do sebe nabourají dvě auta. Samozřejmě, že v něm sedí teenageři a protože není na mobilu signál ( AHA !) začnou prozkoumávat okolí. Jenže všechno není jak se zdá být. V lese je totiž napadnou zmutovaný panáci, kteří - bla, bla, bla,bla,bla. Už mě to docela otravuje, ale psát to budu dokud si to producenti neuvědomí (copa kdyby náhodou tenhle koment četl americký producent :D) a to že dnešním režisérům jakoby docházela šťáva. Všechno je na jedno brdo a žádná lekačka už vás nevystraší, poněvadž ji čekáte. Je to nuda, je to ohraný, je to prostě starý jako Metuzalém. Kdyby alespoň hlavní hrdina nebyl demence sama, možná bych se i polepšil a tu čtverčičku přihodil. Ale ne člověk si má stát za svým názorem. Je to blbost a tečka, vykřičník a pomlčka ! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Najkrvavejší a najbrutálnejší hollywoodský horror posledných rokov, dejovo vychádzajúci z Deliverance a The Texas Chain Saw Massacre. Problémom filmu je, že cielenú realističnosť a naturalističnosť zabíja klišém teenagerských hororov. Je fajn, že sa na nič nehrá a otvorene priznáva inšpiráciu zvonka (v jednom dialógu je Deliverance priamo spomenuté), no v pocite stiesnenosti a vtiahnutí do deja si tým nepomáha. Nehovoriac o dennom svetle, v ktorom sa takmer celý odohráva. Masky kreatúr od Stana Winstona prekvapivo priemerné, atmosféra nulová. I keď zrejme úmyselne. Tri hviezdy dávam za hororovú radikálnosť a surovosť, ktorá je alfou a omegou týchto jatiek. A za jednu ľakačku, pri ktorej mi z ruky vyletela šálka s čajom. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle jsem včera náhodou viděl na HBO. Teda asi jen první půlhodinu, pak jsem znechuceně vypnul televizi. Scéna, kdy monstrózní záporák usne a "hrdinové" místo aby popadli nejbližší sekeru a udělali z něj kulaté čtverečky začnou hystericky zdrhat, mě vždycky tak nas***, že jdu od toho. To nemluvím o dalších klišé typu zkrátím si cestu lesem, půjdeme do chaty uprostřed lesů, ke které nevede žádné vedení, třeba tam bude telefon a tak dále, jen za ten kousek co jsem viděl, by se toho dalo napočítat nepočítaně. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (24)

  • Muž z čerpací stanice, od kterého si chce Chris (Desmond Harrington) zavolat, popíjí růžový nápoj připomínající kefír z plastové flaštičky. Ve skutečnosti se jedná o lék  Pepto Bismol, který pomáhá od bolesti břicha, zažívacích potíží nebo  průjmu. Je pravděpodobné, že filmaři tím chtěli poukázat na problémy s radioaktivní vodou a zamořeným prostředím, které vyvolává tyto zdravotní komplikace a má vliv na tělesnou deformaci kanibalů ve filmu. Tento muž navíc lék popíjí i v dalším díle, tudíž je zřejmé, že se nejedná o náhodu, ale spíše vtipnou vsuvku ze strany tvůrců filmu. (Rohata krysa)
  • Keď Chris (Desmond Harrington) uteká z policajného auta po tom, čo ho takmer trafí šíp, sú v sedadle vidieť dva zapichnuté šípy namiesto jedného. (ČSFD)
  • Film byl natočen v kanadské provincii Ontario. Vodopádem, u něhož se ukrývají Chris (Desmond Harrington) a Jessie (Eliza Dushku), je Webster's Falls u města Hamilton. (ČSFD)

Reklama

Reklama