Reklama

Reklama

Pam a Tommy

(seriál)
Trailer 1
USA, 2022, 5 h 38 min (Minutáž: 33–52 min)

Tvůrci:

Robert Siegel

Kamera:

Paula Huidobro

Hrají:

Lily James, Sebastian Stan, Nick Offerman, Taylor Schilling, Seth Rogen, Andrew Dice Clay, Spenser Granese, Mozhan Marnò, Pepi Sonuga, Johnny Rey Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Minisérie Pam a Tommy je zasazena do divokých dob vzniku internetu a založena na neuvěřitelném pravdivém příběhu sexuální videonahrávky Pamely Andersonové (Lily Jamesová) a Tommyho Lee (Sebastian Stan). Video ukradené z jejich domu nespokojeným řemeslníkem (Seth Rogen) se z undergroundové zajímavosti na VHS stalo celosvětovou senzací, když se roku 1997 objevilo na internetu. Tato minisérie obsahuje vše – příběh lásky, zločin i varování pro ostatní. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (75)

grogodil 

všechny recenze uživatele

Gillespieho štýlová a tak sympaticky trošku drzá krasojazda. Aj keď po pár epizódach zvolní a seriál uberie na funny momentoch, retro nostalgii a popíkovom soundtracku 90tych rokov. Na malý moment to zamrzelo, lebo ta strata tempa bola citelná. No prehupnutie sa do psychologickej osobnej roviny a nahliadnutie na tú mieru zásahu do sukromia a na veškeré dôsledky a škody, ktorú tá páska napáchala, je rovnako zaujímavý, aj keď odrazu to je trochu iný zážitok, keďže odrazu bavenie sa na ich účet vystrieda určitý súcit, solidárnosť a spolupatričnosť. A dvaja extravagantní a inteligenciou nie najviac obdarení exoti majú odrazu ľudskú tvár a naše sympatie. Minimálne Pamela sa zbavuje toho image komickej figúrky a vákuovo blbej bloncky a nahadzuje seriózne tragickú podobu a rozmer. Inak, neviem, kto v Lily James ako prvý videl Pamelu, ale toto je castingovy jackpott. Aspoň mňa to neprestávalo fascinovať celých osem dielov, že toto je fakt Popoluška a tá dievčina z Yesterday. Neskutočne presná maska a rovnako vystihnutá premena aj herecky do posledného gesta. Celkovo masky a casting aj najmenších úloh na jednotku a podobu nezaprie snáď nikto, nech ide o akýkoľvek drobný štek (Leno, Sixx, Heffner, Guccione). Výborné. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý seriál. Ani jsem nečekal, že mě zrovna tohle téma chytne. Možná je na tom zajímavé právě to, že se to stalo. Tommy je opravdový kretén a Sebastian Stan ho hraje skvěle. Lily James to jako Pamele neskutečně sekne, ale zatím neměla dost prostoru. Hybatelem děje je Seth Rogen, který hraje chlápka, co Tommymu opravuje dům. Tommy ho ale vyrazí a nezaplatí mu za práci, a tak se rozhodne si peníze vzít po svém. Ukradne mu trezor a prodá věci. To ale ještě neví, že ten pravý poklad najde na oné kazetě s Tommym a Pamelou. Na jejich milostných hrátkách se totiž dá vydělat jmění. Po zveřejnění nahrávky se vše dost vyhrotí. Nahrávka je všude a její šiřitelné jsou na černé listině. Začínají nekonečné právní tahanice a vyhrožování. Dozvíme se dost detailů ze života tohoto páru a jejich minulosti. Místy jsem se dost pobavil, bylo to šílené.  "Já jsem karma a jsem svině." ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Niekto musel byť prvý. Pamela a Tommy je príbeh o celebritách, porne, a začiatkoch internetu. Ak sa príbehové línie ústrednej trojice priamo dotýkajú, pretínajú, tak ma to vlastne dosť bavilo. Len bohužiaľ minimálne polovica seriálu to tak nemá. Lily James rozhodne nevyzerá ako Pamela, ale zahrala ju skvelo. Navyše v každom diele má pár momentov, že ju kostymérky a spol tak poladili, že aj vizuál zapadol na výbornú. Tommy Lee nie je v našich končinách žiadny pojem. Bol to proste týpek, čo š*kal Pamelu. Ak si však dáte jeho akékoľvek video na Youtube, tak máte jasno. Teatrálny, namachrovaný buran a chodiace klišé na všetko z kategórie alfa samec. Sebastian Stan ho zahral s veľkou chuťou a od čias De Nira v Mysu hrůzy nikto s takou samozrejmosťou nenosil trápne spodné prádlo. Fajn, ale vlastne zbytočne rozsiahli pohľad do zákulisia vzniku jedného fenoménu, ktorý zmenil svet. Minimálne ten internetový určite. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Já jsem fakt upřímně rád za každou infúzi devadesátek do mých žil, jaká vznikne, obzvlášť, když jsou takhle stylový a sexy. A fakt, Lily James pod tunou make-upu a Sebastian Stan chodící do postele s očními stíny mi v tomhle případě přišly jako dokonalejší verze původní Pamely a Tommy Leeho. O to větší škoda, že tuhle jejich vášnivou i tragickou love story narušovala ještě hromada dalších bočních historek, které možná byly místy zajímavé, ale rozhodně ne natolik, aby taková minisérie musela mít 8 epizod. Vlastně bych to mnohem radši viděl jako film ve stylu Já, Tonya. Takhle je to rozjezd za 10/10 a dojezd za "ok" 7. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších začátku seriálu, který jsem za dlouhou dobu viděl. Hned první epizoda Vás okamžitě vtáhne do děje za pomoci sympatických postav a jedné extrémně nesympatické, ano mluvím zde o Tommym Lee. Pamela v roli Lily James je až neuvěřitelně autentická, casting na tento seriál se tedy povedl na 1*. Jen je škoda, že jak dobře seriál začal, tak ke konci mu chvílemi docházel dech a poslední 3 epizody by se dle mého daly udělat lépe. Třeba kdyby seriál skončil až ve chvíli, kdy Tommy napadne Pam a (poprvé) se rozvedou. Konec jaký byl tady na mě tedy moc nefungoval a považuji ho za nejslabší kousek jinak vysoce nadprůměrného seriálu, na který jsem rád že jsem narazil. A ten soundtrack? Do háje už jen kvůli němu se na ten seroš podívejte - kluci, holky, staří, mladí...DOPORUČUJI VŠEM! ()

Galerie (201)

Zajímavosti (6)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles a trvalo od 5.4.2021 do 30.7.2021. (Real Tom Hardy)
  • Ve scéně v baru, kdy Tommy (Sebastian Stan) vypráví o mravencích, popisuje události, které se staly na tour s Motley Crue a Ozzym Osbournem v roce 1984, kdy sám Ozzy mravence šňupal. (Korkyist)

Související novinky

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama