Reklama

Reklama

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (135)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Spíš výpověď o stavu součastné společnosti než čistá kriminálka. Hlavní kvalita MISANTROPA spočívá ve velmi podařeném vykreslení současné Ameriky. O dvou pohledech, které prezentuje a dostávání se ze reality dvou prací, hnusného podnájmu a dluhů do světa kývačů, podpisů a poplácávaní se po ramenou. Vyšetřovací linie bezútěšná a civilní se skvělým Mendelshonem a nenamaskovanou Woodleyovou, jejíž obyčejnost chytré holčiny, která měla v dětství smůlu a ne úplně ideální podmínky pro život, do prezentovaného prostředí nádherně zapadá. Chytání vraha je napínavé a zvláštní závěr nutí člověka k přemýšlení a to se dneska nevidí často. Szifrónova režie přesná a kdyby měl malinko lepší scénář bylo by to na výbornou. Skvělá kamera, dobrá hudba. Moc pěkné překvapení. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

První část je excelentní. Dusivá, realistická a až příliš autentická přehlídka děsu a hrůzy, která je bohužel reálná i u nás. Od poloviny tempo začne vaklat konec je už trochu průměrný s poněkud nedopracovaným finále. Ale i tak se jedná o solidní řemeslnou práci a po vizuální stránce propracovaný thriller. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Libtardi zas používajú aj vo filmoch, kde to vôbec nie je vhodné, svoje propagandistické neomarxistické heslá a predstavy, a tým filmy kazia. Aj tu sa spomínajú náckovia, rasisti, samozrejmosťou sú pokrokoví teploši. Inak samozrejme celkom vydarený thriller s detektívnym presahom, ktorý diváka núti popremýšľať. Zo začiatku veľmi akčné, neskôr vlastne vôbec. Aj ten úpadok tempa v druhej polovici to dáva do šedého priemeru, pretože urobiť z toho Fincherovku nebolo v rukách takých producentov a režiséra možné. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný thriller, který by mě býval zaujal víc, kdyby hlavní roli nehrála Woodley. Mendelsohn byl fajn, i atmosféra, ale nechápu, proč je do všech filmů cpána ta genderová rozmanitost a duševní labilita. Upřímně by mě zajímalo, který policejní sbor by přijal kandidáta, který se sebepoškozuje, má sebevražedné tendence a fetuje. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

překvapivě drsný a docela hutný krimi thriller o hledání masového vraha, který o silvestra zabil na dvě desítky lidí. Čekal sem jen další béčko, které do hodiny zapomenu, ale To Catch a Killer si mě zaháčkovalo hned na začátku a nepustilo až do konce. Není to sice úplně první liga stylu Sedm a dalších, ovšem jde o solidní řemeslnou žánrovku, která není vůbec hloupá a která disponuje nejen sympatickou dvojicí vyšetřovatelů Shailene Woodley a Ben Mendelsohn, ale i "záporákem" s celkem pochopitelnou motivací což nebývá úplně pravidlem...70% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V máji 2019 bolo oznámené, že v tom roku sa natáčanie uskutoční v Atlante. Natáčanie prebiehalo namiesto toho v Montreale v Kanade od 27. januára do 10. marca 2021. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama