Reklama

Reklama

VOD (1)

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

verbal 

všechny recenze uživatele

A to to tak pěkně začínalo … Zhruba do půlky jsem si říkal, že už jsem dlouho neviděl tak poměrně velkolepě natočený, odsejpající, zajímavý a slušně zahraný napínač s hlavopatoidními dialogy a vcelku vtipnými bonbonmoty. Navíc poháněný Sifónem, autorem famózních Divokých historek, čili jsem si ve slastném očekávání mnul bradavky. Pak ovšem, asi tak od chvíle, kdy hlavní hrdina hrdě „vyšel ven“ s otevřeným konečníkem, aby naplnil homokvóty, cosi náhle hrklo v kukačkách a celé se to změnilo v ucourané, ukňourané a komorní rádoby sociální rádoby drama s dost atrofovanou pointou, přičemž ani jedna složka by svou mělkostí řádně neukojila ani sociologa, ani dramatika a nenápadité až klišovité vyústění by nepřekvapilo ani profesionálního naivku. Aby opět nedošlo k nenávistné mýlce a nějaký ten sveřepý neomarxistický libtard mě zase neosočoval z homofobie, na tomto místě důrazně podotýkám, že se buzen ani trochu nebojím, a společensky neškodná a zcela akceptovatelná deviace detektiva Řiťopicha rozhodně nijak neovlivnila degradaci mého hodnocení! Maximálně mě kapku spravedlivě rozhořčila ta očividná diskriminace dalších milých a zcela přirozených parafilií, patrně proto, že hnutí ZNFPF+ (Zoophilics, Necrophilics, Froeteurs, Plantfuckers and Furnituresexuals) ještě nemá dostatečně zmáknuté PíáRko a řádně hystericky rozvinutou agendu, a tak to poslední dobou audiovizuálně vypadá, že lidstvo je z poloviny jen teplé. Tudíž jedna velmi ledabylá až šlendriánská sekundová zmínka o tom, že ten deprimovaný a společensky znechucený zloun páchal to, co páchal hlavně proto, že miloval kravičky, přičemž bukanýři měli celou půlhodinovou večeři s manželem a ňuňáním, rozhodně diverzitu nedělá a je to nechutně homoprivilegizační! Doufám, že do příště se ta progrese konečně pořádně rozvine, a ve dvojce už půjde agentka Narkáčová na večeři k detektivovi s naprosto přirozeně bečící manželkou (taky samečkem!) a budou skopové medailonky! Každopádně je převeliká škoda, že Sifónovi v polovině došly bublinky a celé to vyšumělo tak nějak do ztracena. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Divoké historky od Szifróna mám ve svém oblíbeném žebříčku dost vysoko. Takže jsem se těšil na jeho nejnovější detektivku. Popravdě, nečekal jsem až takovou kvalitu. Herecky se jedná o nadstandardní podívanou, zejména Ben Mendelsohn potěší. Ono i to samotné zasazení do zasněženého Baltimoru přidalo filmu nějaký ten bodík navíc, když si vzpomeneme, že ústředním motivem filmu je hledání masového vraha. Ale za mě jednoznačně vedou dialogy. Tak chytře napsané repliky jsem v žánrových vodách krimi dlouho nepohledal. S tím si Szifrón dal obrovský kus práce, za to klobouček...Jasně, závěrečná třetina za mě docela předvídatelná, ale za scénář, chytlavou zápletku a dokonalý soundtrack (Carter Burwell nezklamal) prostě s hodnocením jít níže nemohu, to by mi svědomí nedovolilo :D Za mě dávám 8/10 a upřímně doufám, že žánr poctivých detektivek jako ze staré školy ještě nevymřel. Má to stále totiž divákům co nabídnout (tento film budiž zářným příkladem) ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(66/2024) / Nečakane slušná drsnota a depresia. A zároveň aj vcelku sústredené krimi. Ja mám rád tieto beznádejne krimička s nedokonalými postavami a špinou. Nenápadný kasting sa nakoniec stal veľmi silnou stránkou filmu. Spomínanú kritiku systému som veľmi nevnímal, ale musím pochváliť scenár, celý dej aj vyšetrovanie bolo malo fakt hlavu a pätu. (8/10) ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný thriller, který by mě býval zaujal víc, kdyby hlavní roli nehrála Woodley. Mendelsohn byl fajn, i atmosféra, ale nechápu, proč je do všech filmů cpána ta genderová rozmanitost a duševní labilita. Upřímně by mě zajímalo, který policejní sbor by přijal kandidáta, který se sebepoškozuje, má sebevražedné tendence a fetuje. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Správne mrazivá a hutná kriminálka s nádychom Finchera. Zjavilo sa to z čista jasna a prijemne mi to zabrnkalo na strunu. Už otváracím ohňostrojom ma to zaháčkovalo a do konca som si to užíval. Hlavné duo Shailene Woodley a Ben Mendelsohn je výborné a ich interakcie ma veľmi bavili, prvá menovaná však určite vyčnieva viac a jej vyšetrovateľku, ktorá sa potýka s nejakými problémami si strihla na výbornú. Samotné vyšetrovanie je tu výstavané veľmi dobre a tlak z vyšších miest tomu len dodával na intenzite. Páčilo sa mi, že film zbytočne nepridáva nejaké linky naviac a tej hlavnej detektívnej sa venuje naplno. Vykreslenie spoločnosti a samotného strelca funguje na jednotku a len to pekne dotváralo tón celého filmu. Chýbala mi trošku výraznejšia hudba, ktorá by to celé len podtrhla a možno by som pridal na stopáži, nie že by mi prišla nedostačujúca, ale proste by som s tým filmom chcel byť dlhšie. Po traileri ma to nechalo vlažným, ale ten výsledok, ktorý som mal možnosť vidieť ma veľmi potešil a takéto prekvapenia vždy rád privítam. 9/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Původní název „Misanthrope“ značí někoho, kdo nenávidí lidstvo nebo mu nedůvěřuje. Pravděpodobně byl název změněn proto, aby diváci více hádali o osobnosti a motivech vraha. (Johnny.ARN)
  • Přes Eleanořinu (Shailene Woodley) masku zjevně neproudí žádný kyslík, jak se ukazuje, ale mlha, kterou vytváří při dýchání. (Johnny.ARN)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama