Reklama

Reklama

VOD (1)

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (151)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mrazivá kriminálka s podmanivou atmosférou, drsná, napínavá, poutavě natočená, skvěle napsaná... Hlavní dvojka Shailene Woodleyová a Ben Mendelsohn mi byla nesmírně sympatická a držela jsem jim palce... Pozoruhodné vyvrcholení v matčině domě a v samotném závěru celkem děsivá realita - podepiš a mlč... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film začal tak skvěle, až jsem ztratil svou obvyklou opatrnost a začal jsem se naplno radovat z toho, že po čase uvidím konečně zase pořádný, nefalšovaný thriller. Tím hůř jsem padl v průběhu postupujícího děje pyskem na tvář. Ono se totiž po čase ukázalo, že půjde zase o další platformu pro údajně společensky ušlápnuté aktivisty, takže akční napínák musel ustoupit do pozadí, aby se dostalo na abecední kapitalisty a vegany. Ale pokud my stateční nebudeme obětavě jíst hovězí (já už tedy pouze teoreticky), kdo nás zbaví těch čtyřnohých tvůrců uhlíkové stopy, aha?! Ale vážně; fakt mě otrávilo, jak se atmosféra po strhujícím úvodu změnila k horšímu, zároveň s tím jsem ztratil i dobrý pocit z kvalitního napětí. Pak už to prostě nebylo ono a jsem si naprosto jistý, že to nebylo vinou Shailene Woodley. Ne, na vině byl poněkud selhávající scénář v němž se začaly množit logické chyby. Mé hodnocení se tak přes třetí pěticípou nedostalo a věřte mi, že mě to vzhledem k parádnímu začátku snímku extrémně mrzí. / Poučení: Práce na jatkách může z člověka udělat masového vraha. Ideální heslo pro militantní vegany. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

V podstatě brilantně zvládnutá žánrovka, která neskrývá svou osobitost a která se svou místy bezútěšnou atmosférou lehce přibližuje poetice Davida Finchera. Nakonec zůstane někde na půli cesty k dekonstrukci kriminálního thrilleru, přičemž highlightem je silvestrovský opening a největší devízou ústřední herecké duo podpořené netriviálním scénářem v nadstandardním režijním podání. Sice to pořád nestačí na špičku žánru, ale tentokrát už moc nechybělo. [80%] ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Lehoučce nadprůměrná detektivka maskující jinak vynikají drama se sžíravým společenským přesahem a tvrdou kritikou amerického konzumerismu. Zapomeňte na tradiční klišé, tohle je fakt 'Merica pohledem někoho zvenčí, někoho, kdo má na věci určitý názor, a prostřednictvím téhle žánrovky ho docela brutálně servíruje. Upřímně jsem se víc těšil na to první, nakonec však odcházím velice spokojený s tím druhým. Szifrónův scénář je pevná vize bez jakýchkoli kompromisů, je to depresivně lidský, otravně byrokratický, nečekaně explicitní a může vás to nudit, nezajímat, klidně i vytáčet, tomu filmu je váš názor ale zjevně ukradený, protože si jde svou vlastní cestou, což na něm osobně oceňuji snad nejvíc. Woodley i Mendelsohn skvělí (Ralph Ineson asi nejlepší role kariéry...), má to prvotřídní kameru i střih, bohužel to ztrácí na nevýrazných hudebních motivech a imho stále ještě celkem nezkušené režii. Víc Temný rytíř/Heat než Se7en/Mlčení jehňátek. Zároveň ale pořád o chlup slabší než všechny zmíněné. Za ty dvě hoďky to ale stojí každopádně. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

ty vole je to objektivne na 4* ale vzalo me to za koule jako dlouho nic..top krimi tvle, ty hlavni postavy a killer byly uplne mega, hlavne hlavni herecka je insta laska...kurevsky dobry! ta politika v vtom cloveka nesere tak ze by byla nucena, ale sere ho spis jakou moc nekdo ma i kdyz jde o killing spree...narez 😀🥹 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • V máji 2019 bolo oznámené, že v tom roku sa natáčanie uskutoční v Atlante. Natáčanie prebiehalo namiesto toho v Montreale v Kanade od 27. januára do 10. marca 2021. (Arsenal83)
  • Běžně panuje mylná představa, že vegetariáni nebo vegani mají nutně nedostatek železa. (Johnny.ARN)
  • Elektřina je v budově znovu zapnuta jen několik minut po výbuchu, kdy by ještě mohla způsobit další škody (unikající plynové potrubí, nebezpečí požáru apod.). (Johnny.ARN)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama