Reklama

Reklama

VOD (1)

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (144)

BoXBe 

všechny recenze uživatele

O zásadní zářez do historie kinematografie nejde a z některých dialogů podezřívám umělou inteligenci nebo stávku scénáristů a protože se to časově nepotkává, tak to nejspíš bude jednoduše scénáristická slabost. Jinak jde o překvapivě dobrý film zejména tím, jak se udržel na uzdě (na samostatný rozbor je třeba to, jak se vyhýbá senzaci ve vyprávění stejné jako hlavní hrdinové a stejně jako oni nevěnuje v příběhu prostor palcovým titulkům a balastu v médiích a na sítích). Připomněl mi povedený seriál The Night Of s tím rozdílem, že v tomto případě to neprotáhnul na osm dílů. Vím, že režisérovy Divoké historky jsou populární, no tohle může být taky. Je to přesně ten i televizní formát, který je koukatelný pro tu atmosféru i vícekrát. První hodina má dost dobře vymazlené tempo. ()

slord 

všechny recenze uživatele

Správne mrazivá a hutná kriminálka s nádychom Finchera. Zjavilo sa to z čista jasna a prijemne mi to zabrnkalo na strunu. Už otváracím ohňostrojom ma to zaháčkovalo a do konca som si to užíval. Hlavné duo Shailene Woodley a Ben Mendelsohn je výborné a ich interakcie ma veľmi bavili, prvá menovaná však určite vyčnieva viac a jej vyšetrovateľku, ktorá sa potýka s nejakými problémami si strihla na výbornú. Samotné vyšetrovanie je tu výstavané veľmi dobre a tlak z vyšších miest tomu len dodával na intenzite. Páčilo sa mi, že film zbytočne nepridáva nejaké linky naviac a tej hlavnej detektívnej sa venuje naplno. Vykreslenie spoločnosti a samotného strelca funguje na jednotku a len to pekne dotváralo tón celého filmu. Chýbala mi trošku výraznejšia hudba, ktorá by to celé len podtrhla a možno by som pridal na stopáži, nie že by mi prišla nedostačujúca, ale proste by som s tým filmom chcel byť dlhšie. Po traileri ma to nechalo vlažným, ale ten výsledok, ktorý som mal možnosť vidieť ma veľmi potešil a takéto prekvapenia vždy rád privítam. 9/10 ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

"Som rád, že si rozumieme. My dvaja si vôbec nerozumieme..." Veľmi sympatický krimi triler, ktorý istými prvkami evokuje kultové Sedem (duo vyšetrovateľov: zelenáč a starý mazák, nepolapiteľný a precízny vrah ktorý sa objaví až v závere filmu a pri jeho preslove si poviete že možno nie sú niektoré jeho názory až tak od veci a prinúti človeka k zamysleniu), no nemyslím si že by sme ho mali s Fincherovou kultovkou porovnávať. Tiež je to síce vcelku upršaná, temná a drsná záležitosť, v ktorej máme dobre vykreslené postavy s nadštandardnými hereckými výkonmi ( fajn Shailene Woodley, ale najmä výborný Ben Mendelsohn), no kdežto Sedem sa viac sústredilo na hľadanie vraha a dôkazov, Catch a Killer si myslím že viac ukazuje proces vyšetrovania sériového vraha v praxi. Že policajný vyšetrovateľ pri jeho hľadaní nemá plnú moc na všetko, musí vyjednávať, robiť veľa kompromisov, často prijímať i rozhodnutia s ktorými nesúhlasí a nie sú z jeho hlavy, keďže veľký vplyv na vyšetrovanie má množstvo jeho nadriadených, politici, médiá, súdy, verejnosť a veľa ďalších ľudí, z ktorých každý má svoje osobné ciele a neváha danú situáciu a prípadný úspech/či neúspech a pochybenie vo vyšetrovaní využiť vo svoj prospech. Veľmi sa mi páčilo ako bol tento aspekt vo filme znázornený a hlavne pre neho mi Catch a Killer nezapadol po mesiaci od videnia medzi ďalšie tuctové krimi trilery. Záver a vyvrcholenie sa tiež vcelku podarilo a osobne som bol veľmi príjemne prekvapený aký fajn krimi triler som dostal od pre mňa úplne neznámeho argentínskeho režiséra Damiána Szifróna. 80% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mírně mě nudilo až rozčilovalo, jak tlumeně a neokázale je to natočené, úplně jsem dostal chuť se hned po tom podívat na Sedm a vynahradit si to. Taky ta rozhašená detektivka Shailene Woodley mě moc nebavila, polovinu času na mě působila jako Mary Sue, co jen čumí a tváří se nijak. Ale pár silnějších momentů to má. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Spíš výpověď o stavu součastné společnosti než čistá kriminálka. Hlavní kvalita MISANTROPA spočívá ve velmi podařeném vykreslení současné Ameriky. O dvou pohledech, které prezentuje a dostávání se ze reality dvou prací, hnusného podnájmu a dluhů do světa kývačů, podpisů a poplácávaní se po ramenou. Vyšetřovací linie bezútěšná a civilní se skvělým Mendelshonem a nenamaskovanou Woodleyovou, jejíž obyčejnost chytré holčiny, která měla v dětství smůlu a ne úplně ideální podmínky pro život, do prezentovaného prostředí nádherně zapadá. Chytání vraha je napínavé a zvláštní závěr nutí člověka k přemýšlení a to se dneska nevidí často. Szifrónova režie přesná a kdyby měl malinko lepší scénář bylo by to na výbornou. Skvělá kamera, dobrá hudba. Moc pěkné překvapení. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • V máji 2019 bolo oznámené, že v tom roku sa natáčanie uskutoční v Atlante. Natáčanie prebiehalo namiesto toho v Montreale v Kanade od 27. januára do 10. marca 2021. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama