Reklama

Reklama

VOD (1)

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Taký príjemný tv detektívny thriler, ktorý si viam úplne v pohode predstaviť večer na Markíze s milionom reklám. Šajlen už v ďalšom filme neukázala kozy, čo sa mi nepáči, ale ako pomocná sila pri vyšetrovaní jej to celkom šlo. A tak celkovo, keď nemáte radi ľudí a zároveň máte záľubu v streľbe, čo iné vám ostáva. Scéna z obchoďáku cez security kamery skvelá. 3 z 5 ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

O zásadní zářez do historie kinematografie nejde a z některých dialogů podezřívám umělou inteligenci nebo stávku scénáristů a protože se to časově nepotkává, tak to nejspíš bude jednoduše scénáristická slabost. Jinak jde o překvapivě dobrý film zejména tím, jak se udržel na uzdě (na samostatný rozbor je třeba to, jak se vyhýbá senzaci ve vyprávění stejné jako hlavní hrdinové a stejně jako oni nevěnuje v příběhu prostor palcovým titulkům a balastu v médiích a na sítích). Připomněl mi povedený seriál The Night Of s tím rozdílem, že v tomto případě to neprotáhnul na osm dílů. Vím, že režisérovy Divoké historky jsou populární, no tohle může být taky. Je to přesně ten i televizní formát, který je koukatelný pro tu atmosféru i vícekrát. První hodina má dost dobře vymazlené tempo. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Poctivý, bezútěšný, mrazivý a parádní Krimi/Thriller s nádechem 80.tek od režiséra Divokých Historek. Herecky strop! Shailene Woodley hraje sympatickou, odhodlanou a inteligentní policistku, kterou rekrutuje FBI velitel Ben Mendelsohn, který doslova září! Svým hereckým projevem i skvělými dialogy si zkrátka krade všechny scény pro sebe a radost jej sledovat i poslouchat. Už od úvodních minut si mě film získal na svou stranu. Odehrává se během Silvestra v Baltimoru, kde hlavní záporák začne odstřelovat random lidi sniperkou a rozjíždí slušnéj chaos v ulicích, po kterém následuje pěkně intenzivní a atmosféricky hutný FBI Manhunt, kde jsem opravdu měl pocit, že takhle nějak má vypadat poctivá policejní práce. Celý film sledujeme oba protagonisty jak se snaží hlavního šmejda dopadnout, prakticky nezmizí z obrazovky a to se mi líbilo. Žádné zbytečné vedlejší postavy, žádné zbytečné omáčky a dějové linie navíc, zkrátka poctivá investigativní práce chytrých poldů, kteří krok za krokem vytváří profil hlavního nepřítele. Vrah má navíc zajímavý background z dětství ( kdo má sériové vrahy nakoukány, tak ví, že většinu pohání jakýsi zlom z dětství), + má armádní skill, takže nejde o žádného Dahmera, ale tohle je spíš vyšinutý Breivik, který honí bodycount! Film má i slušné tempo, skvěle si drží divákovou pozornost, je atmosféricky hutný a došlo i na trochu akce ( přestřelka v obchoďáku!!), lidí tu zařve dost a mám z filmu velmi pozitivní pocity. Lepší krimi jsem už delší dobu neviděl. 8/10. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

On to není špatný film, ale pokud nad tím začnete přemýšlet tak se to zbortí jak domeček z karet. Posuďte sami chlápek vystřílí na Silvestra v Usa  odstřelovačkou 29 lidí už tohle je blbost je zde sice zmíněn případ kdy jeden zastřelil 58 lidí , ale ten to udělal pokud se nepletu na jedné party tenhle jich odstřeluje z dálky na jednom místě a nic se neděje  přijde tam policie udělá trajektorii  střelby a zjistí z kama se střílelo  on je pořád na místě a pak to místo zničí a odejde nepozorován (proto je asi žánr mysteriózní) . Vyšetřuje to homosexuální policajt , kterého zaujme jedna policajtka co byla dříve  fetka a řezala se tak ji přibere k sobě pak ten chlápek vystřílí 20 policajtů  v obchoďáku a odejde nepozorován  na kamerách nejde poznat kdo to je (i tohle je blbost navíc v Usa mají policajti na sobě kamery, které točí průběh zásahu je to kvůli tomu, aby nedošlo k případům kdy v Usa zastřelily policajti neozbrojeného černocha ) . Policie už to nezvládá tak zveřejní záběry z toho obchoďáku na ty se ozvou 4 sektisté a policie je zastřelí ( i tohle je blbost na záběrech je jeden proč by šly po 4) toho homosexuálního policajta a tu ženskou suspendují. Oni pak jdou za jedním podezřelým co má 2 práce on jim řekne, že zvládá ty práce tak, že dává své kšefty nějakým nelegálním imigrantům (nevím jak to funguje nedává to ani smysl) a jedním z nich je ten střelec tak tam jdou a je finále . Ještě k tom konci on zastřelil přes 20 policajtů (ještě na konci zvládne zhruba 5) v Usa už za vraždu jednoho je automaticky trest smrti tak, že šance, že by mu zajistila nějaký blázinec je nulová je to Usa ne Norsko s Breivikem  i jeho motivace je nulová dělal na jatkách a nelíbilo se mu co se tam děje (proč  neodešel nevíme co jako čekal , že se na jatkách bude dít to je jak kdyby někdo nastoupil jako taxikář a nelíbilo se mu ježdění autem) pohádal se tam s jedním co ho šikanoval a zabil ho za to dostal 2 roky vězení vyšel z něho a choval se jako bezdomovec kradl oblečení v obchodech a jedl lidem z jídel saláty. 60 procent ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Aj ja neznášam Silvestre, trieskanie (okrem toho jablká, zeler, deti, kvety, blbcov, závisť, zadubenosť...), a tiež mám chuť zastreliť zopár ľudí. Ale určite nie náhodných ako tento frustrovaný muž s extrémne presnou muškou. Ale kebyže mám skúsenosť z jatiek, tak by som ich možno zaradom brala aj ja. A prestala jesť hamburgery. Na to, že sa vo filme udialo pomerne veľa, dosť sa tiahol. Inak výborné nápady, aj výborne zahrané. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Tým FBI na základě balistických údajů identifikuje pušku jako XM21. XM21 byla akurizovaná puška M14, která střílí standardním nábojem 7,62×51 mm NATO. Tento náboj je tak všudypřítomný, že by bylo nemožné pušku rozeznat jednoduše podle projektilu. K forenznímu testu byste potřebovali skutečnou pušku, abyste mohli porovnat nalezené střely nebo fragmenty. Určit typ pušky pouze na základě ráže je téměř nemožné. (Johnny.ARN)
  • Protože jsou vrahovi v patách, když hodí bombu do popelnice, mělo ho policejní komando bez váhání z dálky zastřelit. (Johnny.ARN)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama