Reklama

Reklama

VOD (1)

Eleanor (Shailene Woodley) je mladá policejní vyšetřovatelka, která se potýká s démony své minulosti, když je najata hlavním vyšetřovatelem FBI (Ben Mendelsohn), aby pomohla vytvořit profil a sledovat práci narušeného jedince. Když policie a FBI zahájí celostátní pátrání, jsou na každém kroku mařeny bezprecedentním chováním jedince. Vzhledem ke své narušené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl jejich útočníka a přivést ho před spravedlnost. (HanzoBureshi)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (155)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

On to není špatný film, ale pokud nad tím začnete přemýšlet tak se to zbortí jak domeček z karet. Posuďte sami chlápek vystřílí na Silvestra v Usa  odstřelovačkou 29 lidí už tohle je blbost je zde sice zmíněn případ kdy jeden zastřelil 58 lidí , ale ten to udělal pokud se nepletu na jedné party tenhle jich odstřeluje z dálky na jednom místě a nic se neděje  přijde tam policie udělá trajektorii  střelby a zjistí z kama se střílelo  on je pořád na místě a pak to místo zničí a odejde nepozorován (proto je asi žánr mysteriózní) . Vyšetřuje to homosexuální policajt , kterého zaujme jedna policajtka co byla dříve  fetka a řezala se tak ji přibere k sobě pak ten chlápek vystřílí 20 policajtů  v obchoďáku a odejde nepozorován  na kamerách nejde poznat kdo to je (i tohle je blbost navíc v Usa mají policajti na sobě kamery, které točí průběh zásahu je to kvůli tomu, aby nedošlo k případům kdy v Usa zastřelily policajti neozbrojeného černocha ) . Policie už to nezvládá tak zveřejní záběry z toho obchoďáku na ty se ozvou 4 sektisté a policie je zastřelí ( i tohle je blbost na záběrech je jeden proč by šly po 4) toho homosexuálního policajta a tu ženskou suspendují. Oni pak jdou za jedním podezřelým co má 2 práce on jim řekne, že zvládá ty práce tak, že dává své kšefty nějakým nelegálním imigrantům (nevím jak to funguje nedává to ani smysl) a jedním z nich je ten střelec tak tam jdou a je finále . Ještě k tom konci on zastřelil přes 20 policajtů (ještě na konci zvládne zhruba 5) v Usa už za vraždu jednoho je automaticky trest smrti tak, že šance, že by mu zajistila nějaký blázinec je nulová je to Usa ne Norsko s Breivikem  i jeho motivace je nulová dělal na jatkách a nelíbilo se mu co se tam děje (proč  neodešel nevíme co jako čekal , že se na jatkách bude dít to je jak kdyby někdo nastoupil jako taxikář a nelíbilo se mu ježdění autem) pohádal se tam s jedním co ho šikanoval a zabil ho za to dostal 2 roky vězení vyšel z něho a choval se jako bezdomovec kradl oblečení v obchodech a jedl lidem z jídel saláty. 60 procent ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní kriminálka s tíživou severskou atmosférou, kde se nedá předvídat, co přijde v následující minutě, protože se neřídí klasickými žánrovými klišé, ani zarytými strukturami krimi thrillerů. Tady se všechno děje nahodile, náhle a bez předchozích hintů - tak totiž fungují životy a soukromé světy většiny z nás. To Catch a Killer je áčková liga od člověka, kterej evidentně chápe, v jakym světě žije. Z hlediska dialogů, názoru, vize a scénáře obecně se navíc jedná o jeden z nejlepších filmů žánru za poslední roky! Vlastně ani neumim říct, co mi tam chybí k plný palbě. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Témat k sociálním komentářům se nakousne tolik, že se u žádného nejde hlouběji, ale pořád zůstává solidní krimi, která má dobrý timing, co se týká odlehčení a věcně se otírá o moc zbožňující vyšší posty, které dobře ví, že starosta z Čelistí zůstal ve funkci i v sequelu. Škoda, že se to nevyhnulo některým klasickým žánrovým klišé (detektivové jdou sami na nebezpečné místo a záda jim kryje jen ješitnost a scénáristova vůle), nicméně buďme rádi za každý pokus na výšce, co zdolali atleti Fincher a Villeneuve. P.S.: Mendelsohnův řízný vyšetřovatel sypající profesní i životní moudra by si zasloužil seriálový prostor, ale asi to neklapne.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Agent FBI si na první dobrou všimne talentu obyčejné policistky a společně  pak  stopují šíleného střelce. Kolikrát už tady něco podobného bylo? To asi nikdo nespočítá. Ale tady xkrát použitá šablona ničemu nevadila. Děj šlape jasně vytyčenou cestou bez zbytečných odboček a s povděkem kvituji, že Szifrón se nesnaží  stavět zbytečně složité konstrukce a to včetně povedeného a origiálního konce. Oceňuji syrovou zimní atmosféru s notnou dávkou bezútěšnosti, kterou podtrhuje hromada mrtvol, která za padouchem zůstává. A na pohodu je i úlitba LGBT komunitě. Ne že bych něco podobného ve filmu a televizi podporoval, ale pokud z těch útoků aktivistů dokážou tvůrci vybruslit podobným způsobem, je celkem snadné to překousnout. No a nakonec jsem si nechal víc než povedený casting. Mendelsohn je jistota a role agenta mu sedla jak pr*el na hrnec. Za hlavní hvězdu ale byla Shailene Woodley s výkonem, který byl prostě opravdový. a i když to není žádná prvoplánová krasavice, kouká se mi na ní lépe, než na většinu opěvovaných modelín. 80% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný thriller, který by mě býval zaujal víc, kdyby hlavní roli nehrála Woodley. Mendelsohn byl fajn, i atmosféra, ale nechápu, proč je do všech filmů cpána ta genderová rozmanitost a duševní labilita. Upřímně by mě zajímalo, který policejní sbor by přijal kandidáta, který se sebepoškozuje, má sebevražedné tendence a fetuje. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • Protože jsou vrahovi v patách, když hodí bombu do popelnice, mělo ho policejní komando bez váhání z dálky zastřelit. (Johnny.ARN)
  • Přes Eleanořinu (Shailene Woodley) masku zjevně neproudí žádný kyslík, jak se ukazuje, ale mlha, kterou vytváří při dýchání. (Johnny.ARN)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama