Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

maseer2 

všechny recenze uživatele

zábavný a roztomilý Asterix, který si dělá legraci z britských tradicí :) "-řeknu ti, Caesare, už mě to vážně přivádí k šílenství.. ti Britové to každý den zabalí o pátý.. -a to tedy nebudou bojovat až do zítřka? -ó né, Caesare, mají volno až do pondělí.. -cože? -ano, oni tomu říkají weekend.." ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale kdybyste mi tohle pustili před pěti lety, bych byl plný elánu. Ten však za ty roky vyprchal. Žel bohu vidím jen průměrný snímek, který nijak extra nevybočuje z řady. Pro příznivce Asterixe to jsou hody. Pro mě jen tuctový animák. Na druhou stranu musím říct, že se mi líbil starověký Londýn (téměř dřevěný Big Ben a Tower Bridge) a elegantní vsunutí čaje jako národního anglického nápoje nebylo též tím nejhorším nápadem. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Fantazie! Takhle přesně by měla vypadat pravá animovaná zábava. Kdyby chudáci Galové alespoň tušili, jak dokážou Britové zkazit i lahodného kance, vůbec by se jim na pomoc nevydávali. Naštěstí se o tom ale nedoslechli a já jsem mohl být svědkem nejen série nezapomenutelných hlášek a rvaček, ale dokonce i nejtvrdšího ragbyového utkání v dějinách, na které opravdu nikdy nezapomenu. "HEJ KOULE, JAKTOŽE JEDEŠ PO ŠPATNÝ STRANĚ CESTY?!" ()

El Loco 

všechny recenze uživatele

Z tejto časti mám trochu zmiešané pocity...Je to už dobrých 15 rokov, čo som to videl naposledy, no vtedy sa mi to zdalo originálnejšie a vtipnejšie a na druhej strane, asi je to, s ohľadom na cieľovú skupinu divákov, logické....Objektívne však treba priznať, že pravidlo „stokrát omieľaný vtip už nie je vtipný“ sa tu priam ukážkovo uplatňuje....Sem-tam sa objaví nejaká lastovička v podobe nerecyklovaného gagu (v iných častiach AaO) ako napr. striktne dodržiavaný tea-time počas boja, strety s pirátmi, či scénka s totálne naslopanými Rimanmi, no vyššie uvedená neoriginálnosť a infantilnosť zrážajú v mojich očiach kvalitu tohto dielu. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Pozitíva : 1.) hlavne postavička Obelix dokáže takmer zakaždým rozosmiať. 2.) zaujímavá paródia Angličanov. 3.) účinky alkoholového opojenia u Rimanov a Obelixa. Negatívum : pomoc Angličanom v boji proti dobyvateľským Rimanom sa obmedzuje iba na akciu so sudom a záverečná bitka je naozaj kraťučká. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • V komiksu se hrdinové skryjí v hospodě u hospodského Relaxe, ve filmu se však tato postava jmenuje Olive Escartefix, kterému Britové obecně říkají Gaulix. Je to odkaz na postavu Olive Escartefigue z filmové Marseillaiské trilogie Marcela Pagnola Marius (1931), Fanny (1932) a César (1936). (Landauer)
  • V komiksu nechává Obelix pejska Idefixe doma, ve filmu cestuje s nimi. (Landauer)
  • V komiksu je triko Jolitoraxe zelené a Zebigbosovo žluté. Ve filmu je tomu naopak. (ČSFD)

Reklama

Reklama