Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Asterixovi by seděly spíše kratší formáty, s jeho filmy mám trochu problém, nudím se u nich. Přes spoustu povedených vtipů zkrátka nedokáže plnohodnotně naplnit celý film. Příběh není zrovna originální a hlavně je zdlouhavý, několikrát jsem v sobě musel potlačit touhu některé scény přeskočit. Což je škoda, kdyby tvůrci drželi stopáž maximálně do hodiny, bylo by to jednoznačně ku prospěchu. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Oproti absolutně satirickým 12ti úkolům pro Asterixe, je tento film výrazně slabší a takový bojácnější. Tvůrci si zde berou na paškál pouze angličany resp. brity a jejich odlišnosti. A to dělají opakovaně, takže narážky na teplý anglický pivo a mátový sos po chvíli přestanou býti vtipný. Je to pravda odvěká, že opakovaný vtip není vtipem a to platí i tady. A ani celkový příběh mě příliš nebavil. Řekl bych, že tímto dílem u mě Asterix a jeho příběhy skončily. Na druhou stranu poměrně krátká stopáž dokáže člověka udržet v pozornosti po celou dobu projekce. Ale na to, že má Asterix sloužit k zasmání a pobavení, tak se tak v mém případě nestalo, a to sem byl opravdu v dobrém a veselém rozpoložení... ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix tentokrát vyrážejí do Londýnia a ještě dál. Ale ani to jim u mě nepomůže, asi prostě humor Asterixe nechápu, protože mě neoslovuje. Jediný vtipy točící se kolem anglické kuchyně nejsou zas až tak skvělý. Jinak tam nic extra zábavnýho není. Neřikám, že by to byla nějaká velká tregédie, ale smíchy jsem se u toho teda nemlátil. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco 12 úkolů pro Asterixe byl film alespoň vtipný, tak o tomto se nedá z pozitivního soudku vytáhnout téměř nic. Celý film je vybudován na dělání si srandy z britů, britského života, britské kultury a britských zvyků. Já si tedy nemohu pomoci, ale celý film jsem se nudil a v samotném závěru jsem dokonce i usnul, a to se jedná o velmi krátký film. Asi jsem měl přehnaná očekávání. O to více jsem teď zklamán. Odpad! Opravdu těch vtipných momentů, kde existuje alespoň malá reálná šance se pousmát je tu méně než prstů na jedné běžné ruce. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Druhy Asterix ve zdejsi topce. Zatimco u 12ti ukolu to je v poradku, u tehle blbosti ani nahodou. Je sokujici, o kolik muze byt kousek se stejnou grafikou, stejnymi charaktery atd. horsi. Ma to par momentu, ale prevazne je to nuda a zabavny kresleny film si neco, co jen vzdalene pripomina nudu proste nemuze dovolit. 4/10 ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • Při scéně, kdy skupinka vedená Asterixem zavítá do špatného domu XVII, si lze povšimnout vyšívané látky nad krbem s francouzskými slovy "foyer, doux foyer", což v překladu znamená klasické "home, sweet home" čili "domove, sladký domove". (epicride)
  • V komiksu je triko Jolitoraxe zelené a Zebigbosovo žluté. Ve filmu je tomu naopak. (dopitak)
  • V komiksu nechává Obelix pejska Idefixe doma, ve filmu cestuje s nimi. (Landauer)

Reklama

Reklama