Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jenom jeden z nás je tlusťoch a ten navíc vůbec není tlustý." Kdepak Obelixi, na tobě není vůbec nic tlustého a už vůbec ne směšného. To se ovšem nedá říci o Britech. Jejich korektnost, uhlazenost, důstojné chlastání čaje i specifické lpění na tradicích z nich činí ideální zdroj zábavy. Ovšem jakmile do tohoto v podstatě sterilního prostředí vtrhnou dva nadšení římanobijci, tak si můžeme si v klidu vychutnat další letecký den s nedobrovolnými římskými aviatiky a to mě rozhodně baví. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Je to kultovní, je to vtipné, je to hezké..a tak bych mohla pokračovat dál a dál.Bohužel za mě jsou to 3/5,protože jsem vyrůstala už na zfilmované verzi a své představivosti nedokážu poručit, aby místo skutečného tlustého Obelixe viděla kresleného copatého barbara..Pořád mi tam v představách putuje Gerard Depardieu a jeho brilantní tlusťoch :-).Toto je sice původní zpracování,ale mnohem zábavnější mi příjde film se skutečnými herci. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Britové jsou jedni z nejzvláštnějších národů v Evropě. Prokazuje to tento díl s Asterixem a Obelixem, kterým se Velká Británie příliš nelíbí a jsou rádi když z ní nakonec mohou zmizet. Kanec v mátovém sosu, voda s mlékem, teplé pivo. Nic z toho nedokážou naši dva Galové snést a tak je okamžitě o zábavu postaráno. Asterix v Británii sice není můj nejoblíbenější díl, ale řadí se mezi ty nejúspěšnější spolu s 12ti úkoly a Kleopatrou. Podle komiksu držící se nejblíže s výborně sladěnými vtípky a povedeným českým dabingem. --- Tak to je penalta, nedovolená hrubost. Ale on to jenom předstírá. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale občas mi v tomto filmu přišla animace nepovedená (z technického hlediska) a taky dost odfláknutá. Jinak humor, děj i akce ctí tradici a díky skromné stopáži jsou divácké dojmy pozitivní a nepovedené detaily odpuštěné. Asterix a Obelix vyrážejí otrápit piráty, Římany a v neposlední řadě i Brity na ostrov za lamanšským kanálem... 75% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix tentokrát vyrážejí do Londýnia a ještě dál. Ale ani to jim u mě nepomůže, asi prostě humor Asterixe nechápu, protože mě neoslovuje. Jediný vtipy točící se kolem anglické kuchyně nejsou zas až tak skvělý. Jinak tam nic extra zábavnýho není. Neřikám, že by to byla nějaká velká tregédie, ale smíchy jsem se u toho teda nemlátil. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • V komiksu se hrdinové skryjí v hospodě u hospodského Relaxe, ve filmu se však tato postava jmenuje Olive Escartefix, kterému Britové obecně říkají Gaulix. Je to odkaz na postavu Olive Escartefigue z filmové Marseillaiské trilogie Marcela Pagnola Marius (1931), Fanny (1932) a César (1936). (Landauer)
  • Při scéně, kdy skupinka vedená Asterixem zavítá do špatného domu XVII, si lze povšimnout vyšívané látky nad krbem s francouzskými slovy "foyer, doux foyer", což v překladu znamená klasické "home, sweet home" čili "domove, sladký domove". (epicride)
  • V komiksu nechává Obelix pejska Idefixe doma, ve filmu cestuje s nimi. (Landauer)

Reklama

Reklama