Reklama

Reklama

Asterix v Británii

  • Francie Astérix chez les Bretons (více)
Trailer

Maličký Asterix a jeho mnohem větší kamarád Obelix, bojovníci z poslední galské vesnice, stále svobodné po římské invazi, se vydávají na výpravu, aby doručili sud slavného kouzelného lektvaru od svého druida, který má pomoci Asterixovu bratranci v Británii bojovat proti nájezdu římské armády. (TV Minimax)

Videa (1)

Trailer

Recenze (282)

kinej 

všechny recenze uživatele

Snížené hodnocení je pravděpodobně zůsobené špatným českým dabingem. Jinak však oceňuji, kolik chytrého a historií inspirovaného humoru se sem podařilo nacpat. Asterix je pro francouze, někým, kdo jim pomáhá vyrovnat se s vlastním komplexem méněcenosti, jež vyvěrá z historických selhání a ze ztráty velmocenského postavení. A i zde je tento boj proti všem patrný. Pokud se to ovšem daří, jako zde není co vytýkat. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ja som na komiksoch asterixa a obelixa vyrastal a som veľmi rád že som zohnal toto dielko. Je to fantastické balansovanie medzi absurditou a humorom a funguje to fantasticky. Animované rozprávky o asterixovi sú o dosť lepšie ako ich filmový bračekovia a aj keď toto nie je dvaásť úloh pre asterixa stále je to fantastický diel, ktorému by neuškodilo dvatsať minút na vyše ()

Reklama

Paldiny

všechny recenze uživatele

Najvyrovnanejší a najdospelejší z Asterixov. Sympatické prostredie, všade hmla, dážď a teplé pivo, jednoducho nič pre Frantíkov, ktorí sa vydali na pomoc bratrancom z Británie. Vtipná konfrontácia dvoch odveky znepriatelených krajov je cítiť a moc dobre sa na to pozerá. Fungujú prakticky všetky, dokonca aj opakujúce sa fóry (šmykľavá podlaha), nechýba tiež vypointovanie podaktorých (čajové lístky). Zachytil som narážky na staré diely (chudáci piráti) a moc potešilo vyústenie príbehu s posolstvom "viera v seba samého silnejšia než kúzelný lektvár“. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Druhy Asterix ve zdejsi topce. Zatimco u 12ti ukolu to je v poradku, u tehle blbosti ani nahodou. Je sokujici, o kolik muze byt kousek se stejnou grafikou, stejnymi charaktery atd. horsi. Ma to par momentu, ale prevazne je to nuda a zabavny kresleny film si neco, co jen vzdalene pripomina nudu proste nemuze dovolit. 4/10 ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Asterix. Asterix je pro mě srdeční záležitost i přes to že jsem si knihy začal shánět až nyní(což je peklo). Tento díl je nejlepší z mnoha dúvodů…má nejlepší kresbu,je asi nejrealističtější,a je tu hromada pro mě legendárních hlášek a vtípků…např.“Zapiš písaři..Přišel jsem,viděl jsem a nevěřil vlastním očím.“ Nebo best vtip…“Máte tu často tak hustou mlhu? Ne,mlha není jenom když prší.“ 10/10 ()

Galerie (84)

Zajímavosti (7)

  • Když Asterix a spol. zaklepou na dveře hospodského Gaulixe, aby se u něj skryli před Římany, zazní první čtyři tóny Beethovenovy „Páté symfonie“. Přesně těmito tóny začínalo za druhé světové války rozhlasové vysílání BBC pro Francouzský odpor a ve filmu je to přímá narážka. (Landauer)
  • V komiksu nechává Obelix pejska Idefixe doma, ve filmu cestuje s nimi. (Landauer)

Reklama

Reklama