Reklama

Reklama

Kleopatra, královna Egypta, se rozhodne, po hádce s Césarem, postavit velkolepý palác, aby dokázala, že Egypťané jsou dobří stavitelé. Stavbou pověří Neuminise, nepříliš schopného architekta. Má však jednu výhodu, jeho přítelem je druid z daleké země, ovládající různé kouzla. A kouzla jsou přesně to, co je potřeba na postavení velkolepého paláce do tří měsíců. Vydá se tedy za svým galským přítelem, Panoramixem. Ten pozvání neodmítá, a v doprovodu Asterixe a Obelixe se vydává na pomoc Neuiminisovi proti úkladům Césarovým, konkurence a koneckonců i hrdosti samotné Kleopatry. (TV Minimax)

(více)

Recenze (156)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Býval, a okrajově i doposud stále, jsem fanouškem komiksové série o nepoddajné galské vesnici s udatně prostými hrdiny, a proto si nemohu nechat ujít ani zfilmovanou animaci. Film poskytuje více možností a jednotlivé složky dobrodružného příběhu lze dle autorových představ rozvádět do nejmenších podrobností. Válečníci Astérix a Obélix, druid Panoramix, vychytralý psík Idefix, pyšná panovnice Kleopatra, sebevědomý představitel nejvrchnější velmoci Caesar a zmateně svérázný stavitel Edifis ožívají v snad nejklasičtějším příběhu animované série. S nadhledem se ukájí v hravosti a spouští osobitý kankán pokoušejícího jídla, či magickou přípravu dortového překvapení. Zábava je více něž dostačující, rozveselí náladu, špičkuje a dobírá si. La Gloire d'Astérix, la gloire de l'Egypte! ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

"Stačí kanců pár, k tomu pivovar..." Není nad starou dobrou klasiku. Člověk se hned podívá zpět do dětství. Kam se hrabou dnešní animované filmy, tohle je někde úplně jinde. Je jen škoda, že už asi další v tomhle stylu nevzniknou. Ale kdyby jo, tak budu hooodně rád. Ale ne nic ve stylu vikingů hlavně! ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

"Proste ty triky jako vzdycky..." Nejen pirati se setkavaji s Asterixem a Obelixem v DRUHEM dilu filmovych adaptaci (puv. komiks z r. 1965 nese shodny nazev). Galska trojice v cele s Panoramixem se tentokrat vypravuje do Egypta, aby zachranila kuzi priteli architektovi, ktery musi na pocest Caesara postavit palac za tri mesice. Animace je uz vic na urovni sesitu (proti jednicce, kde byla kresba trochu odlisna) a celkove je dejove a vypravou tento dil bohatsi. Trochu mi lezly na nervy pisnicky, ktere me v cestine misty tahaly za usi, ale je to subjektivni. ### Co ale musim doporucit a jakoze miluju originalky: NEKUPUJTE DVD!! (u nas v posetkach od Filmhouse.cz). Original je formatu 4:3, kdezto na dvd je 16:9. Zpocatku mi to prislo na moderni televize super, ale jake bylo me zjisteni, ze je to pouze OREZ!, nikoli sirokouhla verze. Jinymi slovy sledujete horsi, zmensenou verzi filmu, nahore i dole seriznutou do formatu 16:9. I to bych jeste mooozna prekousnul (se zavrenyma ocima), ale to, ze se tato dvd verze cuka jak prase!, to uz je hanba a distributor by si zaslouzil kopanec vitekam. Ne, tohle je presne cesta, kdy pirati vyhravaji. Jestlize existuje remasterovana francouzska BR verze, nebo alespon pekna ceska televizni, a na ceskem ofic. DVD je umisten tenhle bastard, paskvil, nebo co to vlastne je....tak teda sorry, ale jdu to stahnout z netu. Takhle se video opravdu prodavat nema a kazi to pekny film. "U Osirise!" ### ()

Han22 

všechny recenze uživatele

O fous slabší než první díl, možná proto že tento díl jsem v dětství nikdy neviděl. Asterix, Obelix a druid Panoramix se tentokrát vydávají do Egypta pomoci architektovi postavit pro Kleopatru palác a vyhrát ji sázku na Cézarem. Jenže klacky pod nohy jim háže konkurenční architekt a poté i Cézar. Výborná animace, pár skvělých bitek a nápadů, a nezapomenutelní piráti. Bohužel to trochu kazí muzikálová čísla jak z Disneyovky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale ani tenhle díl mě nebavil tolik, jako mě to bavilo dřív. Já jsem zatížený na jiný, který přišel až o něco později. Ale přesto jsou zde docela dobré gagy a vizuální stránka také není vůbec špatná, především v tom, jaké zde byly nápady ohledně architektury, která asi v Egyptě plně nebyla. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama