Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Najlepšia zo série Asterixov a jedna z najlepších animovaných rozprávok. Ono to pôsobí podľa môjho názoru tak skromne, že už len tým prekonáva 95% konkurenčných animákov. Žiadne veľké rozlíšenie či očakávania a práve to prinieslo tak brilantný efekt. ASTERIX ako mozog a OBELIX ako sila sa postavia Cézarovi a jeho 12 HERKULOVSKÝCH novodobých úloh. Neopakovateľná dobrodružná cesta ich zavedie až do samotného Ríma, ktorý po poslednej prekážke bude patriť im (Galom). K tomu zakorenený humor, ktorý neprestane baviť ani dospelákov. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix se mi jako postavicky vzdycky libily, ale vlastne jsem nikdy nevidela zadny film, ani jsem necetla komiksy. 12 ukolu pro Asterixe (a zejmena pro Obelixe, na ktereho se porad tak trochu zapomina) me nadchly. Nejen ze ukoly byly originalni, ale zejmena se mi libily narazky na nasi skutecnost (praci prasek Olymp, ktery zaruci pradlu po vybrani hebkost a jemnost, nebo figurka kacera Donalda). Za zminku stoji i snaha o parodovani francouzske byrokracie :) Typicky francouzsky humor nasel v podobe Asterixe a Obelixe skvelou pudu pro sve uplatneni. ()

Reklama

iHyik 

všechny recenze uživatele

Přesně si pamatuju, když mi bylo asi sedm nebo osm (možná devět) a já se řehtal jako kůň každý scéně. Kousek po kousku jsem metamorfoval ve zvíře. Jestli to znáte, jste na tom podobně, tak nenuťte rodiče, aby to za sedm let koupili mladšímu bráchovi pod stromeček. Protože ještě ten den se na to podíváte. A ještě ten den zjistíte, že vážně není o co stát. Většina lidí tenhle film asi hodnotila, když jim bylo sedm nebo osm (možná devět). ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Moje druhe stretnutie s Asterixom a jeho priatelmi dopadlo trosku lepsie, ako jeho predchodca ASTERIX V BRITANII (1986), pretoze ma viac pobavilo 12 dost tazkych uloh, aby dokazali dobyt Caesara. Napriklad scena, kde sa Obelix napchava obrovskym mnozstvom jedal a kuchar to uz vzda a potom sa Obelix opyta, ze kam zmizol ten kuchar, vsak to bolo iba predjedlo, alebo tie byrokraticke behacky od okienka ku okienku ma celkom pobavili. Skor ma stve to, ze ked som mal asi 11 rokov na zaciatku 90-tych rokov som videl zabery Asterixa v telke na francuzskom kanali TV5 Europe a strasne som ho tuzil vidiet, ale nikdy sa mi to nepodarilo a dnes ked tu moznost mam, uz ma nebavi az tak, aby som mu dal plne hodnotenie. Skoda, ale tak aspon 3 hviezdicky u mna ma... 13.05.2010 ______ Roger Carel - (Asterix) +++ Pierre Tornade - (Obelix) +++ Jeacque Morel - (Abraracourcix) +++ Jean Martinelli - (Cézar) +++ Hudba: Gérard Calvi +++ ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jestli má tenhle Asterix nějaké nej, tak je určitě ten (no offense) nejujetější:)) Přece jen když má někdo prokázat, jestli je nebo není bůh, musí úkoly být náležitě složité. Nakonec i Caesar by rád jednou odešel na penzi. I s Kleopatrou, prý to byla skvělá kuchařka:) BTW přímo tady je nejlepší historický fórek ze všech, nápověda, je to něco o Brutovi:) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • První animovaný film s Asterixem, který nevznikl podle žádné knižní předlohy. Ostatní filmy vždy kopírovaly děj alespoň jednoho komiksového alba. (sssssycak)
  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)
  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)

Reklama

Reklama