Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nadhodnocené. Zasmát se i toho člověk sem tam může, ale celkově to není nic vyjímečného. Jediná část, u které jsem se smál nahlas, bylo žádání o propustku A38. Kromě tohoto mají všechny ostatní úkoly v podstatě úplně stejný průběh a samotný děj tak trochu připomíná smyčku, která po několikátém přetočení přestává bavit. Naštěstí není film příliš dlouhý, takže zcela se omrzet nestačí, ale s takovými dvěma dalšími úkoly už by to bylo napováženou. 65% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animované filmy jsou ty, které jsou dělány tak, aby je pochopili jak malí, tak i jejich rodiče nebo vlastně kdokoliv. A je případ i 12 úkolů. Na jednu stranu se tomu děti budou smát, protože jim to přijde vtipné, na tu druhou i velcí, protože to odráží dobovou realitu. Jako dům, kde se zatmívá mozek nebo kněžka ostrova Rozkoše. Prostě klasického Asterixe jen tak něco nenahradí. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne nejlepsi film o Asterixovi, nejsviznejsi, nejnapaditejsi, nejvtipnejsi a s nejlepsima hlaskama. Dej se s nicim nesere a leti od ukolu k ukolu, ktery jsou vymysleny fakt paradne, k tomu pohodova hudba, prijemna animace a samozrejme dojde i na bitky. Nevim, jestli je tohle vsechno zasluhou faktu, ze predlohou nebyl komiks, ale tohle je proste dokonalost. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zfilmovaný Asterix s velice zábavným pojetím a výborným dějem. Jeden z mála filmů, kde mi nevadil český dabing a docela by mě zajímalo, který dabér daboval s prsty přiloženými na nosu. Velice originální. Dále se mi také líbila ta trojitá propojenost sledování na konci v Koloseu. První jsme mi jako diváci, druhá diváci co jsou v kině, kteří sledují plátno kina a třetí diváci Kolosea. Neviděli jste někde kuchaře? Donesl pár předkrmů a pak se ztratil.... :-D ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, musím uznat, že do tohohle filmu jsem šel jen kvůli velkým hodnocením, které jsem zde viděl a nakonec jsem byl poměrně dost zklamaný. Možná proto, že nejsem znalec filmů o této známé dvojici tak nedokážu docenit kvality ale na druhou stranu nemám nic proti animovaným komediím. Tato má sice spoustu zajímavých nápadů ale jinak jsem se poměrně nudil a jen občas mírně pousmál. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se mihne postava z jiného komiksu Alberta Uderza a Reného Goscinnyho – Indián Umpa-pa (v originále Oumpah-Pah). Můžeme ho zahlédnout v indiánském táboře během scény s oštěpem. (Landauer)
  • Film vznikal dva roky, kreslíři pro něj nakreslili přes půl milionu kreseb a obsahuje 400 malovaných prostředí. (Landauer)

Reklama

Reklama