Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to poprvé právě dnes, takže nejsem zatížený nostalgií na dobu, kdy to byl jediný ucházející animák. A jakožto Asterixovský panic musím suše konstatovat, že to není špatné, ale poněkud to drhlo. Co se týče tolik vyzdvihovaného humoru...ano, pár fórků bylo dobrých...Brute, nehraj si pořád s tím nožem, ještě někoho zraníš...ale jinak šlo o infantilní humor, který mi není blízký. Víc si užiju animáky ve stylu Shreka, tzn. spíš nekorektní, černý a originální vtípky, ale klidně i Croodsovi apod. Takže ano...je to legenda a ve své době asi neměla konkurenci, ale dnes už ji má a na ty nejlepší animáky kouká pěkně z dálky. Ani jsem to nedokoukal, jak moc mě to nudilo. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

12 úkolů pro Asterixe patří k tomu nejzábavnějšímu z populární animované filmové série. Plnění zadaných úkolů polobožských hrdinů je svižné a s hravou přirozeností si utahuje i z nešvarů současnosti. Reklamní podbízení konzumní společnosti dostává nejeden políček, ovšem těžko se hledá konkurence k bizarnímu střetu s nepřehledně nesrozumitelným a přesyceným aparátem zakleté říše byrokracie. Surrealismem se brodíme k příšerám, šibalská lest nenajde účinnou zbraň ani v závěrečném střetu uvnitř cirku a kocháme se absurditou všeho možného. Závěrečné karnevalové veselí může připomínat Felliniho a poražená strana nachází sladká odškodnění v náruči Kleopatry i na ostrově Rozkoši. Čeho více lze s nepřemožitelnými Galy dosáhnout? Zábava, smích, odreagování v důmyslné formě a podání. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

12 úkolů pro Asterixe (1976) aneb V čem by Hérakles určitě pohořel. Jako archeolog zabývající se Kelty, Germány a Římany jsem se bavil neskutečně! Hlavně historické narážky jsou zdrojem čistého labužnictví. K tomu kopa parádních hlášek a ta nejvtipnější absurdní zábava. Animáky většinou fakt nemám rád, ale Asterix tvoří naprostou výjimku a hraná verze by mu ubrala 100% na kráse. Řezal jsem se smíchy při pohledu na malého Germána, při úkolu v hospodě a třeba hláškou "Promiňte, ale jak vypadala ta bestie?" "Hmm, chutnala výtečně." ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jediný Asterix, který není byť jen volnou adaptací některého ze sešitových dobrodružstvích, je paradoxně tím téměř nejlepším (nebýt Překvapení pro Ceasara). Zatímco u zbylých Asterixů je problémem nezdaření přenesení inteligentního, avšak všem srozumitelného humoru z předloh, tak zde si tvůrci prostě vymysleli naprosto šílené úkoly hodné pouze bohů; a to v nejlepším duchu sešitových dobrodružství. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animované filmy jsou ty, které jsou dělány tak, aby je pochopili jak malí, tak i jejich rodiče nebo vlastně kdokoliv. A je případ i 12 úkolů. Na jednu stranu se tomu děti budou smát, protože jim to přijde vtipné, na tu druhou i velcí, protože to odráží dobovou realitu. Jako dům, kde se zatmívá mozek nebo kněžka ostrova Rozkoše. Prostě klasického Asterixe jen tak něco nenahradí. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Ve filmu se mihne postava z jiného komiksu Alberta Uderza a Reného Goscinnyho – Indián Umpa-pa (v originále Oumpah-Pah). Můžeme ho zahlédnout v indiánském táboře během scény s oštěpem. (Landauer)
  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)

Reklama

Reklama