Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

joker.george 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho mnohem více, když je zde tento Asterix nejlépe hodnocený, a proto jsem byl zklamán, viděl jsem už lepší zpracování, ale stejně jsou pořád lepší komixy. Úkoly byly sice povedené, ale postupně působily některé podobně a monotónně. Za povedenější úkoly považuji německého zápasníka, egyptského mága, horského kmeta, ale všem zadáním kraluje žádost o propustku A38. : )) Absurdita zde byla dovedena k dokonalosti, ale kvůli tomu jsem se na druhou stranu občas nudil. Poznámka o Brutovi mě pobavila nejvíce z filmu. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedené dilko z animované tvorby. Dostáváme se spolu s Asterixem a Oblixem k úkolům které musí splnit. Spousty vtipných scén, jako třeba hod oštěpem (soupeř, s namakanou jenom jednou rukou, hodí oštěp velmi daleko. Přijde k němu ObeliX, vezme oštěp, nezůčastněně jej vrhně a on obletí Zeměkouli a začne honit jeho soupeře :)), (nebo soutěž v pojídání: Celých 5 minut je po každých 10 vteřinách záběr na dveře místnosti, jak přichází šéf kuchař s plným tácem žrádla... po asi 60 lídlech Obelix vyjde ven a prohodí: "Přinesl mi jenom pár předkrmů" :)), to mě rozesmálo. Doporučuji. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jediný Asterix, který není byť jen volnou adaptací některého ze sešitových dobrodružstvích, je paradoxně tím téměř nejlepším (nebýt Překvapení pro Ceasara). Zatímco u zbylých Asterixů je problémem nezdaření přenesení inteligentního, avšak všem srozumitelného humoru z předloh, tak zde si tvůrci prostě vymysleli naprosto šílené úkoly hodné pouze bohů; a to v nejlepším duchu sešitových dobrodružství. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Tuhle dvojici moc v oblibě nemám, ale očividně je to hraným zpracováním, které bylo až do dneška jediné, co jsem viděl. Ono to bude také tím, že v kresleném filmu je možné trochu více popustit uzdu... Každopádně mě to utvrdilo v tom, že mnohé starší animované filmy jsou často lepší, než ty nové, pro mě kolikrát těžko dokoukatelné. Jediné, co bych tomu vytknul je monotónnost úkolů, a ikdyž to není ani pár hodin co jsem to viděl, pevně v mysli mi zůstaly jen dva, a sice dům zatmění mysli a ostrov rozkoše, přičemž ten první zmíněný je z mého pohledu nejlepší. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Najlepšia zo série Asterixov a jedna z najlepších animovaných rozprávok. Ono to pôsobí podľa môjho názoru tak skromne, že už len tým prekonáva 95% konkurenčných animákov. Žiadne veľké rozlíšenie či očakávania a práve to prinieslo tak brilantný efekt. ASTERIX ako mozog a OBELIX ako sila sa postavia Cézarovi a jeho 12 HERKULOVSKÝCH novodobých úloh. Neopakovateľná dobrodružná cesta ich zavedie až do samotného Ríma, ktorý po poslednej prekážke bude patriť im (Galom). K tomu zakorenený humor, ktorý neprestane baviť ani dospelákov. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)
  • První animovaný film s Asterixem, který nevznikl podle žádné knižní předlohy. Ostatní filmy vždy kopírovaly děj alespoň jednoho komiksového alba. (sssssycak)

Reklama

Reklama