Reklama

Reklama

Že je mi nevěrná? To za prvé není možné a za druhé jí to neprojde! Americká komedie o žárlivém manželovi, nic netušící manželce a plánu pomsty vskutku ďábelském. (oficiální text distributora)

Recenze (64)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi první půle, kdy to vypadalo na nezběsilou komedii s jemným humorem. Prostředí kolem vážné hudby, chytré postavy s pochopitelnými motivy a jedno dobře vystavěné nedorozumění. Jenže ona se ta zběsilost nakonec na povrch prodrala skrze klišé o tom, že když se starý mrňavý chlap ožení s mladou, krásnou herečkou, tak ho žárlivost připraví o rozum a důstojnost. Jestli bych dal prvním 45 minutám 4 hvězdy, tak tomu zbytku max. 2. To charakterové mrzačení postavy žárlivého manžela, mě moc nebavilo. Ostatně co by mělo být zábavného na plánování vraždy vlastní ženy? Závěr už byl vysloveně utahaný. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, skvělý Dudley Moore a Nastssja Kinski, vše začíná nevinně, Moore poprosí svého italského sluhu, aby mu dohlídnul na manželku, zatímco bude on pryč, sluha však prosbu pochopí jinak a najme soukromé očko, výsledky pátrání pak detektiv předá manželovi, ten zprvu nechce uvěřit, že jeho oddaná manželka mu byla nevěrná a zprávy hodí do koše, ale žárlivost mu nedá a zprávy si nakonec přečte, poté vymyslí ďábelský plán jak potrestat hříšnici a jejího milence. Komedie plná humoru a nedorozumění, když manželka půjčí byt svého nejlepší kámošce a jejímu milenci, kterou si detektiv poplete s manželkou dirigenta málem vede až k vraždě. Ve filmu měl být i Jan Tříska, v postavě kouzelníka, ale scéna s ním byla vystřižena už v Americe při distribuci do kin. V Československu se vysílala právě tato kopie. ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Příjemná, ale ničím výjmečná komedie, kterou nad průměr vyzdvihuje především vynikající Dudley Moore. Což byl u mě paradoxně trochu problém, protože mě ho bylo při všech těch útrapách, způsobených vcelku standartní záměnou a následným nedorozuměním trochu líto. Nicméně pravda je, že vraždu měl naplánovanou epesně :) ()

woody 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi to unikalo, ale nakonec jsem se jednoho středečního rána dočkal. Kvůli jednomu menšímu překladatelskému omylu dojde k tomu, že světoznámý dirigent Claude vymyslí geniální plán na zavraždění své ženy. Zatímco první hodinku jsem se tak příjemně pochechtával - ani ten Montiho čardáš mi tak vtipný nepřipadal - v poslední půlhodince nadešel zlatý hřeb. Vražedná fantazie a následné uskutečnění. A já hlupák jsem u toho začal obědvat. Smíchy jsem poprskal stůl a musel jsem chvíli počkat, páč bych se udusil smíchy(a to doslova). Skutečně vražedná genialita! Bohužel i sebehorší hloupost zde má lepší hodnocení. Dám vám radu - všimněte si jen těch co dali více jak 4 hvězdičky. Ostatní jsou buďto mrtvoly nebo to neviděli. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Film Nevěrně tvá je taková klasika z televize, kdysi jsem ho zkoušel i sledovat, ale nebavilo mě to a  usnul jsem. A rozhodně se mi nezdá, že by to byla klasika do červených čísel. Kinski tu není nijak krásná ani výrazná, Assante mě jako okouzlující svůdce taky nepřipadá a Moore? Toho moc nemusím, tady je sice slušný, ale zato hraje naprostýho žárlivýho kreténa. A celá ta "inteligentní" zápletka o domnělé nevěře by se rozsypala kdyby si ti dva dokázali 30 sekund normálně promluvit. Nekonečné fidlání na housle mě taky zrovna nebere. Navzdory výše zmíněnému tu bylo pár fórů a třeba ten dokonale vymyšlený vražedný plán na konci (který se samozřejmě odvíjí úplně jinak) je luxusně vymyšlený. Nicméně víc než na 3* to pro mě není. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama