Reklama

Reklama

Film sledující život otce Stuarta Longa (Mark Wahlberg), boxera, který se stal knězem, který inspiroval nespočet lidí na své cestě od sebezničení k vykoupení. (honzikk)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (65)

lemonova 

všechny recenze uživatele

Tentokrát ma odpady nijak nevyrušia. Niekomu úplne stačí na udelenie tohto titulu fakt, že sa jedná o film zobrazujúci objavenie osobnej viery. Podľa mňa ide o kvalitný snímok s kvalitnými hercami, na čele s presvedčivým Markom Wahlbergom, ktorý veľmi rada označím slovom kresťanský, pretože presne tak ho vnímam. Samotný príbeh otca Stu je fascinujúci a ukazuje, ako to vyzerá, keď si nás Boh vyberie navzdory všetkému, a najmä navzdory našim vlastným predstavám o Ňom a o sebe. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film o obrátení a zlepšení sa. A vydržaní životných nástrah, aj keď im niekedy nerozumieme. Je to naozaj solídna pocta skutočnému otcovi Stuovi, o ktorom sa Wahlberg dozvedel na večeri s dvomi kňazmi. A tak sa rozhodol vraziť zo svojich niekoľko miliónov dolárov len na výrobu tohto filmu. Niet sa čo diviť, Wahlberg je katolík a sám seba považuje za silne veriaceho. Navyše, investícia sa vyplatila, za mesiac v kinách film zarobil asi 15 miliónov dolárov. Wahlberg kvôli svojej role pribral 14 kg, takže aj táto snaha sa cení. Účasť ďalšej katolíckej hereckej star Mela Gibsona bola takisto už samozrejmosťou. Niekomu film môže prísť ako agitka, film však nie je nijako násilný, sleduje osud otca Stua, tak ako ho on sám zažil a podal. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Rosalind Ross pre svoju režisérky debut vybrala taký true-based príbeh, ktorý určite vyvolá nevoľnosť medzi veriacimi ľuďmi (tých plných vulgárnych výrazov, neraz v dome Boží, by sa mohol obmedziť na minimum). Príbeh Stuarta Longa je plný kontroverzií a protikladov. Na druhej strane je však vidieť, že aj keď jeho základné vlastnosti a svojský slovosled zostali, jeho celkový charakter dokázal (v rámci možností) posunúť k lepšiemu. Všetci hlavní aktéri, tu predovšetkým myslím na tri Wahlberg / Gibson / Jacki Weaver, sú na správnom mieste a podávajú taký herecký výkon, ktorý sme od nich už dávno nevideli. Osobné hodnotenie: 75% (***)  ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Atraktivní příběh (navíc podle skutečných událostí) s atraktivním hrdinou (ať chcete nebo ne, Wahlberg je jedním z nejvýraznějších herců své generace). Dramatický životopis živený sarkazmem a sílou okamžiku…..každý prozřel, každý dosáhl vykoupení…..nakonec bohužel trochu nuda a bože odpust, i přes silné téma lehce zapomenutelný film. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem plakát a Marka Wahlberga. Moje chyba, že jsem si to pustil aniž bych si o tom něco přečetl. Místo nějaké průměrné komedie jsem dostal životopisné drama. A tady je ten hlavní problém. Nic proti Wahlbergovi nemám, ale herectví není jeho nejsilnější stránka. A pokud prakticky nesleze z obrazu a hraje někoho s tak pohnutým a těžkým osudem, je o to důležitější, aby to herec utáhl. Není vyloženě špatný, ale to se dá říct vlastně o celým filmu. Není vyloženě špatný, ale je tak zoufale podrůměrný a většinou nudný, že na něj velmi rychle rád zapomenu. Vidět Mela je moc fajn, furt to má v sobě. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Mark Wahlberg kvůli tomuto snímku přestal se svým slavným fanatickým tréninkovým režimem a záměrně pro tuto roli výrazně přibral. (honzikk)

Související novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (více)

Reklama

Reklama