Reklama

Reklama

Klasický horor

  • Itálie A Classic Horror Story (více)
Trailer

VOD (1)

Pět přátel cestuje v karavanu, aby dosáhli společného cíle. Začíná se stmívat a aby se vyhnuli mrtvé zvířecí zdechlině, náhle narazí do stromu. Když přijdou k vědomí, ocitnou se uprostřed ničeho. Cesta, po které jeli, zmizela a je tu jen hustý, neproniknutelný les a dřevěný dům uprostřed mýtiny, který, jak zjistí, je domovem kultu, z něhož mrazí v zádech. (JasonCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

borec999 

všechny recenze uživatele

Klasický horor bol všetkým len nie klasickým hororom. Odkazuje alebo lepšie povedané skladá poctu viacerým známym filmom žánru(pozor, skladá poctu nie bezmyšlienkovito kopíruje, to je rozdiel) a celkovo tvorí obrovský mix všetkého možného čo sme v hororoch videli. Veľa dejových liniek a motívov je len naznačených alebo nedokončených, no aj tak mám pocit že som približne pri všetkom odhalil čo nám chceli tvorcovia povedať/pripomenúť a vôbec mi tento štýl rozprávania nevadil. Úvodom film vyzerá ako Texaský masaker alebo nejaká iná vyvražďovačka, potom chytí nádych Slnovratu a končí ako niečo úplne iné. Skrátka ani na sekundu si nemôžete byť istý čo vlastne film chce v globále povedať, ako bude pokračovať, ako skončí a režisér sa s nami pekne zahráva. Spomínaný hlavný zvrat v závere sa mne osobne veľmi páčil a nemal som s ním žiaden problém. Čo je však najhlavnejšie- film je väčšinu stopáže napínavý, má výbornú atmosféru a viacero scén je vynikajúcich(scény s osadníkmi,sirénami,v podkroví, scény zahalené do červenej farby ala  Suspiria a podobne). Horor, ktorý zrejme plne docenia najmä milovníci žánru, ktorí v ňom majú čo to napozerané. Ostatní, ktorí do toho pôjdu naslepo ako do normálneho hororu ho zrejme naplno nevstrebú a príliš spokojní nebudú. Ja však ďakujem Talianom, ktorí mi pripravili zatiaľ jeden z najlepších hororových zážitkov tohto roka. 75-80% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre horory zamerané na kulty a táto talianska novinka mi pomerne sadla. Je pravda, že nebola konzistentná a v rámci objasnenia sektárskeho sprisahania mohla ísť viac do hĺbky, ale nevadí. Dobre som sa bavil, užil som si skvelú atmosféru a viac-menej ma sklamal len len neúplný záver, pri ktorom som nevedel, čo si myslieť. P.S. masky a desivá chatka bola famózna. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Rejžové mají očividně dost nakoukáno, takže chválím, že první půlka filmu, kde se skládají pocty ke kultovním milníkům hororového žánru, stojí opravdu za to a po hororové stránce funguje dobře. Začíná se klasicky partou lidí, bouračka, probuzení, zjištění, že jsou v prdeli, nejsou tam sami a něco/někdo po nich jde. V téhle chvíli snímek funguje skvěle po stránce atsmosféry, hudby a nějaké té krve. Pak si tvůrci řekli: ''Serem na to, budeme originální (což nejsou) a dojebeme celý feeling z filmu dementním zvratem'', který pro zasvěceného fanouška je viditelný už v prvních 15 minutách. Pak se film už jen vleče na konec a vyjde vlastně vniveč. Je to škoda, našlápnuto bylo dobře. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niekoľko hororov spojených v jednom, pričom si ale z každého zobrali to lepšie. Na Netflix je to pre mňa prekvapenie, neriešila sa tu rasová otázka ani nikto nebol teplý, šlo sa čisto za hororovou líniou s veľmi zaujímavou a prekvapujúcou pointou. Nie je to môj žáner a ustavičné nariekanie Matildy Anny Ingrid Lutz mi bolo dosť proti srsti, ale za ten záver to nechám na dobrom hodnotení. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Je to horor a zároveň i komentář k tomuto žánru a k jeho fanouškům, kteří jsou ve valné většině hrozně úzkoprsí a nemají rádi, když se k nim někdo občas vyjádří, protože oni jsou přece experti a kdo by to chtěl zpochybnit, tak ten... Tendle film je jeden z mála, co se to nebál říct na plnou pusu, a ten potitulkový závěr byl jen třešínkou na chutném a kvalitním dortu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen v Římě a v Lese stínů (Foresta Umbra) v národním parku Gargano. (ČSFD)
  • Při hromadné hostině si lze všimnout, jak většina strávníků pouze předstírá, že jí a pije. (Maraboy)

Reklama

Reklama