Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Učeň přezdívaný Píďa se ocitne mezi hvězdami populární hudby. Najednou je z něj klikař šťastně se zamiluje, cizí lidé mu neustále nutí stokoruny a kam přijde, tam někdo slavný zpívá... V této optimisticky laděné růžové hudební skládačce z prostředí mládežnických klubů a zákulisí uvidíme tehdejší špičky naší populární hudební scény, hrají tu orchestry Ladislava Štaidla, Františka Ringo Čecha, Country beat Jiřího Brabce a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

analog 

všechny recenze uživatele

Á-Maruna a Píďa ! To je skvelá blbosť-to môžem vidieť aj 10x za sebou a stále sa dobre bavím-optimistický,remeselne dobre namiešaný koktail naivity a bezstarostného blúdenia nočnou Prahou...Kája Gott konzumujúci na václaváku buřta, hardrockovo šťavnatého Jirku Schellingera v klubu SSM z fotomontáže na stenách sleduje Vladimir Iljič Lenin...Pôvodne som dal**,ale dávam***-nemôžem inak. ()

Kordus odpad!

všechny recenze uživatele

Věru zabijácký film. Hlavní hrdina je neschopný patolízalský imbecil, jeho dívka nesympatická afektovaná kráva, pořád tam pobíhá tehdejší smetánka populární hudby (bohužel i dnešní smetánka populární hudby) a snaží se hrát (což ještě jde) nebo zpívat (Boze, zac mne trestas?)... Děj je neuvěřitelný, stupidní a mám pocit, že se vyskytuje, jen aby zamaskoval skutečnost, že jde o 94 minutový primitivní videoklip kombinovaný s reklamou na TESLU. Ani vývar z Eda Wooda, nových filmů Stevena Seagala, Van Damma a Zdeňka Trošky by neměl takovou sílu zabít diváka, jako tahle ... věc. Never more! ()

Reklama

YURAyura 

všechny recenze uživatele

2/10 Erik a Mirka jsou jedine plusy tohoto hudebniho spektaklu, kde v jine forme TKM (televizni klub mladych) diskoteky prezentuji snad vsichni, kteri kazili hudebni vkus generaci deti kvetinovych deti v Ceskoslovensku. Vymyvacka jak swina, ale spousta pametniku jiste zamackne nostalgicou slzu - ne kazdy mohl v te dobe poslouchat Black Sabbath nebo Yes... ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Mnohým uniklo, že to Zbyněk Brynych nemyslel tak docela vážně. Film lze totiž chápat nejen jako romantickou představu mladých lidí jak se důvěrně přiblížit jejich idolům, ale i jako nadsázku, parodii těch bláhových představ. Brynych byl stejně ostřílený filmař jako Martin Frič, a tak divákům schopným dívat se z odstupu a vnímat ironický podtext nabídl něco podobného jako je PYTLÁKOVA SCHOVANKA. A tu v době vzniku také mnozí nepochopili, brali ji vážně, kritizovali a vysmívali se jí. V případě ROMANCE to ovšem není tak zřetelné a jednoznačné. Právě pro toto druhé "čtení" hodnotím film výše. (max.70%). ()

argenson 

všechny recenze uživatele

I když se o tom tenkrát asi nemluvilo, je obecně známo, že Karel Gott byl prvním poválečným milionářem mezi českými umělci. Potom nechápu, jak někdo mohl zcela vážně natočit scénu, kdy se Mistr láduje buřtama u stánku na Václaváku. Pokud to měla být komedie, na to je tu málo vtipu a příběh motající se okolo stokoruny nijak nosný není. Pokud to měla být sonda do "reálného" života špičky české pop-music, pak je to úlet na maximum. A jestli to snad měl být muzikál... Karel Svoboda jako by se vyčerpal Nocí na Karlštejně, Ladislav Štaidl jako by zoufale sbíral to nejméně špatné, co pak použil ve Švandovi. Celá hudební složka nepříliš lichotivě naznačuje, že tehdejší popularitu našich zpěváků zajišťovaly především zahraniční písně, které se ovšem nedaly použít do českého filmu. Někdo tu napsal, že fanoušci Helenky a Karla budou nadšeni. Jsem fanoušek obou, ale z tohohle jsem zhnusen. A neobstojí ani argument, že v polovině 70. let se nic moc točit nedalo a toto je zástupce únikového žánru. Není. I unikat se dalo s grácií. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v Prahe - na Strednej škole technickej, stanici metra Kačerov, pred závodom Tesla Hloubětín, na Václavskom námestí a pred obchodným domom Kotva. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama