Reklama

Reklama

Šťastný nový rok 2: Dobro došli

  • Slovensko Šťastný nový rok 2: Dobro došli (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh je volným pokračováním úspěšného filmu Šťastný nový rok. Začíná na Silvestra, kdy Marek (Ján Koleník) požádá Hanu (Táňa Pauhofová) o ruku. Její souhlas rozpoutá bláznivý kolotoč událostí, které předcházejí jejich svatbě v nádherném prostředí u „československého“ moře v Chorvatsku. Trojice Haniných kamarádek (Antónia Lišková, Zuzana Norisová, Gabriela Marcinková) a jejich rodiny znovu vnášejí do zdánlivě jednoduché přípravy svatby dobrodružství, napětí, zábavu a někdy i drama. Zatímco jedna z nich je momentálně bez partnera, druhá má okolo sebe hned dva soupeřící soky, a třetí manžela, který svou bezstarostností už doopravdy překračuje všechny hranice (v tomto případě dokonce hranice Schengenu). Všichni v podstatě nevědomky dělají všechno pro to, aby zamilované dvojici svatbu zkomplikovali, nebo je vlastním příkladem odradili, až natolik, že k ní skoro ani nedojde… (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (110)

kingik 

všechny recenze uživatele

Veselé  pozdravy  z Chorvatska. Balkán je dějištěm druhého shledání s hrdiny tvůrčí dvojky Jakub Kroner a Adriana Kronerová. Chystá  se svatba a svatební zvony ne a ne zazvonit. Táňa Pauhofová by už ráda pod čepec, ovšem bude si muset počkat než se tak stane. Sled vtipných gagů na sebe  nenechá dlouho čekat a film vlastně ani nic jiného nenabízí. Zajímavější zápletka se nedostaví, takže se to má celé tak, že v dovolenkových lokacích se postupně setkáváme se spoustou postav, co mají  diváka zabavit. Zpočátku to potkávání s Dagmar Havlovou, Annou Kadeřávkovou, Markem Majeským, Markem Vašutem a dalšími je osvěžující, jenže je docela riziko si s tímhle vystačit až do konce filmu. Postupem času se ukázalo, že  scénář postrádá potřebná vylepšení, působí odfláknutě a sled jednorázových gagů se omrzí. Volné  pokračování neobměnilo svůj  tvůrčí tým. Poměrně dominuje v kvalitním nasnímání, režijně se Jakub Kroner nevyšvihl nad extra průměr, zaznamenal jsem kvalitně i hůře natočené pasáže, kupříkladu  sekvence s rogalem nebyla zrovna výstavně natočena. Sekvence s Annou Kadeřávkovou, která od minula dostala o něco větší prostor, měla příjemně sexistický náboj. Gagů nebylo málo, vtipně fungovaly ty s Marcem Boninim. A parodie na Titanic s Barťákem také měla potenciál. Éter prořízlo občasně i nějaké to vulgární slovíčko. Kdo očekává typickou vánoční atmosféru, bude značně zklamán. Vánočního ducha tu připomíná pouze v kostýmu Santy pobíhající Marek Majeský. Jinak se cokoliv vánočního tentokrát nekoná. Vše působí spíše letně. Škoda, že s takovou skvělou česko-slovenskou hereckou sestavou nevznikla komediální bomba. Výbuch marnosti se ale tentokrát také nekonal. 6/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o něco méně agresivně otravné a hloupé než jednička. Postavy už se většinu času nechovají jako retardi a některé scény dokonce i fungují tak jak tvůrci zamýšleli, takže se mi povedlo se občas i pousmát. Tak jako tak ale tohle patří zaslouženě ke dnu Československé tvorby. Aspoň, že si herci užili hezkou dovču v Chorvatsku...20% ()

Reklama

Slepejsek odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli si po předloňské "jedničce" někdo myslel, že níž už se klesnout nedá, tak se teda spletl... Plytký děj (pokud vůbec nějaký), absolutně mimo realitu (pro každou druhou až třetí Slovenku/Češku po padesátce přijede emigrant z Kanady s lodí), nesmyslné odbočky (nejen do Slovinska), podlézavý humor (opilí či sprostí) , spousta vaty (cesty všeho druhu - autem, rogalem, bazarem atd). Jako ženská bych to možná hodil i do plusu, jako chlap jsem to odzíval... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přestože je film Šťastný nový rok 2 doslova obsypán pozlátkem luxusu, který je na hony vzdáleny běžným lidem (zapůjčená jachta, zpěvák apod.), stejně si myslím, že v porovnání s úvodním snímkem dopadl lépe. Nacházejí se zde vtipné situace, které pobaví samy o sobě. Souvislý děj totiž film nemá. Sledujeme přípravy, rozlučku a nápravy starých křivd a rodinných roztržek. Příliš mnoho té srandy ale nečekejte. A o romantice také nemůže být řeč. Pokud ovšem nepovažujete za romantiku seznámení Gabriely Marcinkové s pohledným účinkujícím v baru a následné vyplakání se mu na rameni. Podobné je to i s Antónií Liškovou, jež se zřejmě rozhoduje mezi chlapy podle toho, který míň chrápe. Vše je podřízeno místu příběhu. Krom klasických cizojazyčných herců zde tak trochu poznáváme i kulturu Chorvatska. Nebo snad Slovinska? Neměly v tom jasno hlavní postavy natožpak divák. Podobně nešťastné bylo nevytvoření titulků u jazykově odlišných konverzací. Tím víc, když ne všechno je přeloženo nějakou postavou jiné. I tohle by přitom mohlo působit úsměvně, když divák ví o čem cizinec mluví víc než Čech nebo Slovák. Místu natáčení pak byla přizpůsobena i hudba a závěrečný taneček, který při vší úctě byl vlastně to nejlepší na filmu. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Prvý diel ma celkom bavil, nebola to žiadna sláva, ale funkciu vypnutia mozgu to splnilo. Zato tento druhý už nedokázal upútať ani ako reklama na Chorvátsko, aj vzhľadom k tomu, že bežný človek sa skôr stotožní s Účastníkmi zájazdu ako týmto okázalým luxusom. Príbeh bol kde? Malo to vôbec nejaký príbeh? Ani som si nevšimla čo je blbé. Kvôli nepochopiteľnému predabovaniu ma nebavil ani Maštalír, ktorý zábavu ťahal v prvom diely. Pritom najviac sa mi žiadalo predabovať Pauhofovú, ktorá sa nedala počúvať a neskutočne ma iritovala. Záverečný indický tanec som už ani nemala snahu pochopiť. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Příběh filmu se odehrává v chorvatské Rovinji. (Tommy6)

Reklama

Reklama