Reklama

Reklama

65

Trailer 1

Obsahy(1)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě pilot Mills (Adam Driver) rychle zjistí, že se nachází na Zemi... před 65 miliony let. Jelikož Mills a další přeživší, Koa (Ariana Greenblatt) mají na záchranu jediný pokus, musí se při svém epickém boji o přežití vydat napříč neznámou krajinou plnou nebezpečných prehistorických tvorů. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (374)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Docela by mě zajímalo proč můj velmi oblíbený herec Adam Driver kývl na tak hrozný film. Tak hloupý a jednoduchý scénář, žádné pořádné postavy, nulové napětí. Nevím, vážně nevím, ale byla to fakt hrůza a to už mám něco za sebou. Něco mezi posledním Jurským parkem a Putováním s pravěkými zvířaty namixovaným v pro mě nepouživatelném poměru. Od jedné hvězdy to zachránila jen solidně vypadající planeta, jinak nic, co by stálo za sebemenší pochvalu. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hutný námět a velmi snaživý Adam Driver bohužel nestačí zachraňovat neskutečně tuctovou režii a nenápaditou práci se scénářem, která splňuje jen to holé dramaturgické minimum, aby se tomu dal říkat survival thriller. Snímek je to relativně krátký a některé scény z traileru v něm dokonce chybí, přesto i tak působí vycpaně a pár komediálně laděných scén za doprovodu hudby jako z Looney Tunes je opravdu na pozdvihnutí obočí. Téhle zápletce by slušelo béčkovější, drsnější, eRkové zpracování, klidně s méně dinosaury a více nočními scénami, kterými by se dala schovat nedokonalost efektů, ale tvůrčí ambice ukázat co nejvíc se zde bohužel skloubily se schopnostmi vyprávět co nejmíň a nejméně zajímavě, a nejsem si tím pádem jistý, čím a na koho to má ve finále vlastně udělat nějaký dojem. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tvůrce 65 opravdu nepodezírám z toho, že chtěli natočit něco jiného než zábavnou blbinu, která nebude úplně hloupá. A to se jim povedlo. Adama Drivera je pro takové filmy sice škoda, ale když už se do toho pustil, je dobře, že to navzdory všem těm problémům neskončilo průšvihem. A Ariana Greenblatt je zlatíčko! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Geniální námět! Něco takového jsem chtěl vidět... jako děcko... tak před pětadvaceti lety. 65 mělo navíc. Taková spousta skvěle naťuknutých směrů. Mohlo to být solidní survival drama, horor, akční výplach pro bezmozky, ale je to všechno a zároveň nic. Není to špatné, ale ani nijak skvělé. Dinošů je málo a mimozemšťani se občas chovají jako pěkně hloupí pozemšťané. Driver hraje dobře, ale k čemu to když nemá moc co hrát. Beck s Woodsem promarnili příležitost a dlouho něco podobného v kinech neuvidíme. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

65% na CSFD? Kiežby aspoň to, avšak v prípade filmu "65" smerujeme do ďaleko podpriemernejších vôd. To čo mohlo byť parádnou sci-fi kombináciou Dead Space a Jurského Parku je nakoniec len nudným Béčkom po vzore After Earth a do tejto spoločnosti sa veru dobrovoľne nechce radiť nikto. Neviem kde presne sa stala chyba, pretože duo Scott Beck a Bryan Woods majú za sebou scenár k skvelému A Quiet Place a réžiu veľmi slušného slasheru Haunt, no v prípade 65 im nevyšlo ani jedno. O pomerne tupom scenári pomlčím, pretože z neho išlo ukuť aspoň béčkový survival thriller. Bohužiaľ, celé to zabíja absolútne nezaujímavá réžia, ktorá ani jednej scéne nedokáže dodať štipok atmosféry, napätia, tempa alebo čohokoľvek pútavého a vlastne ani udržať jednotný tón (tých pár komediálnych scén s hudbou ako z Cartoon Network je fakt ako päsť na oko). Celá 65tka tak nejako hodinu a pol plynie až nakoniec bez akéhokoľvek záujmu diváka uplynie. V tom filme totiž nie je nič čo by aspoň trochu diváka vzrušilo, pobavilo. Akurát sa len jeden bude celý čas zamýšľať čo v podobnom filme, ktorý by zapadol aj na Netflixe, tobôž v kinách, vlastne robí Adam Driver. 65 mohol fungovať jedine ako R-kový, béčkový survival thriller (napr. po vzore Prey), no tvorcovia sa rozhodli vo všetkých smeroch vybrať tou najmenej pútavou cestou a výsledok je veľmi neradostný. CELKOVO: 4/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Název filmu se objeví až v 17. minutě. (OJan)
  • V čase 21:48, kdy prochází Mills (Adam Driver) lesem, můžeme zahlédnout červeně označený strom. Tyto značky, jak můžeme vidět v 1. traileru k filmu, vytvořil sám Mills. Jde o scénu, která ve filmu nakonec nebyla vůbec použita. Stejný prášek, kterými označuje stromy, můžeme vidět pouze v části, kdy kreslí mapu. (DJMaroko)
  • Film prešiel mnohými fázami vývoja ohľadom dinosaurov. Rané koncepčné umenie ukazuje vedecky podložené, realistickejšie prehistorické zvieratá, vrátane bylinožravcov a dokonca aj Lystrosaura, zviera pred dinosaurami súvisiace s cicavcami, čo naznačuje, že film sa v určitom bode mohol odohrávať asi pred 250 až 200 miliónmi rokov. Nakoniec boli pokusy o realizmus odmietnuté a tvorcovia zvolili fantastickejší prístup, pretože fantasy dinosaury boli považované za vhodnejšie pre sci-fi thriller. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama