Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (670)

Shakers 

všechny recenze uživatele

No ja neviem, mne tato dnes klasická duchovina, zas až tak moc nesadla. Herci sú fajn (Sigurney diabolsky sexi), na efektami dokážem prižmúriť oko a ľúbili a mi aj kulisy, ale celkový príbeh a jeho prevedenie mi prišlo také nemastné, neslané. Žiadna atmosféra ani napätie, príde mi to ako keby sa tvorcovia ani nesnažili vo finále. Skratka ich postavíme do stredu nech zaujmú pozíciu, dáme tam vypalovačku Ghost Busters a bude to cool. Ivanové komédie mám rád, ale toto ma toľko nebavilo. 70% - 3* ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Mocný Gozere! Dobrý večer. Jako řádně zvolený zástupce tohoto města, okresu a státu New York ti přikazuji, abys upustil od nadpřirozené činnosti a vrátil se neprodleně do místa svého původu, nebo nejbližší vhodné paralelní dimenze!..... Nádhera! Veľmi pohodový a vtipný film, ktorý však mal aj hororovú atmosféru a dokázal vystrašiť. Postavy sú sympatické, efekty sú podstivé a aj po toľkých rokoch vypadajú dobre. Právom KULTový film. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zdravím Legase... ;-) - nenechme se mýlit, to, že triky vypadají dneska směšně, je snad dané dobou - ovšem není to důvod hodnotit film níž - tehdy byly vynikající a tvůrci si na nich dali záležet přinejmenším tak, jako dnešní počítačoví experti. Navíc potěší trio Murray Aykroyd Ramis jako lehce vážní, lehce směšní vědci, krásná Sigourney a Rick Moranis. A sliz :-) Klasika. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Nerád tu kazím šokujúco vysoké hodnotenie tohto kultového opus magnum, ale pokým si dokážem spustiť internet, právo na komentovanie si vziať nedám, nech sa deje čo chce. Fanúšikov fenoménu Ghost Busters chápem (ja som tiež fanúšikom niečoho), menej už chápem, že tu bolo nájdené niečo, čo za fandenie stojí. Tim Burton angažoval Billa Murrayho do svojho Eda Wooda nepochybne preto, že Murray participoval na tejto klasike edwoodovských parametrov. Pokiaľ sú Krotitelia paródiou na duchárske filmy, mali byť náležite vtipné, keďže paródia bez vtipu nerovná sa paródia. Dva vydarenejšie vtípky (on: "Som Pán brány", ona: "Som Strážca brány" a ona: "V spálni k ničomu nedošlo", on: "...čo je škoda") veľa paródie nenarobia (...čo je škoda). Pokiaľ to však bolo zamýšľané ako rafinovaná reflexia monštróznych reklamných stratégií, tak sa to malo dôsledne rozvíjať od začiatku, nie na mieste, kde sa to práve hodí. Sigourney má síce od roku 1979 nezlyhávajúce magické fluidum, tu však nepredviedla bohviečo ...čo je škoda. Za samotnú hudbu hviezdičky nedávam (...čo je škoda), takže sa divím, prečo to rovno nestrčím do odpadu. Možno mi v tom bráni Strážca brány... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hodnotit to tehdy, když jsem to viděl popvé na VHS kazetě u souseda co měl jako jedinej v baráku video, asi bych dal 4 nebo 5 hvězd (a co teprve v kině!). Přeci jen tehdy v televizi kralovaly normalizační seriály, TV inscenace, různé varietní pořady a i když byly dost často našlapány tehdejší hereckou elitou, bylo to takové socialistické. Jakýkoliv film z USA nabízel pohled na jiný svět tam na západě a zejména Amerika k níž leckdo z nás vzhlížel jako k tomu nejlepšímu co vůbec mohlo být, byla světem opravdu zcela jiným. Tenhle film byl i na USA zcela z jiné dimenze :-). Bohužel se tu skutečně nepodařilo vyvážit prvky hororu s komedií a divák vlastně hlavně díky závěru neví na jaký žánr pořádně kouká... Dnes když jsem to viděl po letech mne napadlo, že je to taková dávná předloha Stargate:-). Herecké výkony byly super, okatá Replayová byla krásná, jen ty trikové efekty už k dnešku vypadaly dost prehistoricky což je pochopitelné. Ale například to rozpraskání silnice před místem poslední bitky bylo super i na dnešní dobu. Podtrženo sečteno dávám za 3 vystřelené paprsky. * * * ()

Galerie (114)

Zajímavosti (127)

  • Protože na název Ghostbusters měla práva společnost Universal Studios, kvůli svému dětskému pořadu The Ghost Busters (1975), zvažovalo se několik alternativních názvů, konkrétně Ghoststoppers, Ghostbreakers a Ghostsmashers. Práva na použití názvu společnost Columbia nakonec odkoupila za 500 000 amerických dolarů poté, co její výkonný ředitel Frank Price ze společnosti odešel a stal se shodou okolností vedoucím Universalu. (Trajektt)
  • V původní verzi scénáře měl film začínat výjezdem Ectomobilu z budovy Krotitelů, ale režisér Reitman rozhodl, že bude lepší nejprve ukázat, jak se tým teprve dává dohromady. (Kulmon)
  • Známé logo Krotitelů duchů s přeškrtnutým duchem bylo navrženo grafickým designerem Michaelem Grossem, který je známý především jako autor ilustrací na titulních stranách humoristického časopisu "National Lampoon". (griph)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama