Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nachystejte se na komediální klasiku! Když se doktoři Venkman (Bill Murray), Stantz (Dan Aykroyd) a Spengler (Harold Ramis) z katedry parapsychologie nenadále ocitnou na dlažbě, rozhodnou se vydat na cestu lovců duchů - nevábných a občas poněkud drzých potvor. Sotva otevřou dveře, už se jim hrnou první zakázky. Největší výzva ale čeká na stopaře všeho nevysvětlitelného ve chvíli, kdy krásná Dana Barret (Sigourney Weaver) za dveřmi své chladničky objevuje bránu do pekel. Teď mají krotitelé duchů za zády celý svět a je jen na nich, jestli v této nekonečně zábavné akční komedii uchrání Manhattan před totálním šílenstvím! (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (671)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Hollywoodská sci-fi a fantasy natočená od konce 70. let výše procházejí až na velmi malé výjimky totálně mimo mě, na filmy nabité velkolepými hlasitými efekty a triky si nepotrpím. Tak jsem doufal, že právě v případě Krotitelů duchů by mohla u mě padnout jedna z těch výjimek, podobná možná v něčem i skvělému Návratu do budoucnosti, ale nemohu si pomoct... ta zápletka plná nadpřirozených příšer v nejrůznějších stupněch od legračních duchů až po monstrózní obry mě minula natolik, že jediným pozitivem kromě toho, že film se úplně vážně nebere, zbylo jen herecké obsazení. Na levitující Weaverovou zapomenout nelze a Murray s Aykroydem mě v první polovině dokázali pobavit, ale asi mi chybí ty správné buňky na paranormální jevy, neboť příběh této klasiky mi s přibývajícími zvraty připadal jako těžkopádný a neukočírovaný nesmysl, i na žánr fantasy. Nehledě na to, kolik prostoru tvůrci místo skutečného humoru věnují „bum-bum-prásk“ efektům, jež už stihly narozdíl od hereckých výkonů nekompromisně zestárnout. 40% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Geniální horrorová crazy komedie. Něco takového se podaří (řekněme) tak jednou za ... sto let? [Moje oblíbená scéna: Bill Murray přijde do bytu k Sigourney Weaver krotit duchy, všimne si piána a vyloudí na něm pár disharmonických tónů... "Rád je dráždím", pronese sebevědomě směrem k nechápající Sigourney... Tenhle vtípek, stejně jako několik dalších, nebyl původně ve scénáři - šlo o čirou improvizaci.] Ghostbusters patří k peckám, u nichž s hodnocením neváhám ani vteřinu. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak jsem se k této klasice mohl dostat až ve svých třiadvaceti letech. Zároveň asi bohužel nechápu, co všichni na této klasice vidí. Jo, má to svoje světlé momenty, má to svoje vtipné momenty, má to dobré ústřední herce, ale moc si nedokážu představit konstelaci, kdy bych si to dobrovolně pustil znovu. Check a jdeme dál... 70% ()

Webb 

všechny recenze uživatele

[6/10] (Black Rhino, Columbia) (Metrocolor /// Produkce: Ivan Reitman /// Scénář: Dan Aykroyd, Harold Ramis /// Kamera: László Kovács /// Hudba: Tom Bailey, Elmer Bernstein, Alannah Currie, Joe Leeway, Brian O´Neal, Kevin O´Neal, Ray Parker Jr., Diane Warren /// Nominace na Oscara: Richard Edlund, John Bruno, Mark Vargo, Chuck Gaspar (vizuální efekty), Ray Parker Jr. (píseň)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty si Pán brány?“ – „Som jeho dobrý priateľ a mám tu naňho počkať.“ Hororové komédie nevyhľadávam, ale Krotitelia duchov ma dokonalo vydesili a zároveň pobavili už v kine. Slovenský rodák Ivan Reitman stvoril spielbergovský kult, ktorý sa následne rozvinul do samostatného univerza (seriál, sequel, komiksy, ženský reboot). Traja krotitelia duchov, ktorí boli, ako traja mušketieri, v skutočnosti štyria (Murray, Ramis, Aykroyd a Ernie Hudson), sa dostávajú v New Yorku do ostrého boja s nadprirodzenými monštrami, ktoré ovládnu slávne veľkomesto. Chytľavá pesnička, výborné nápady (knižnica, sanitka, chladnička), skvelé herecké obsadenie podporných rolí (Weaver, Moranis), hlášky („Majú duchovia občianske práva?“), nápadité vizuálne spracovanie (nielen na tú dobu výborné triky, ale i nádherná výprava a strašidelná atmosféra, na čom má nemalý podiel i jedinečná architektúra budov, interiérov, exteriérov) dávajú dohromady kultovku, ktorá nekompromisne patrí medzi najobľúbenejšie a najvyhľadávanejšie filmy môjho detstva. Hudsonovu rolu mal pôvodne hrať Eddie Murphy (ale nezostali naňho peniaze) a Moranisovu John Candy (tomu sa ale nepáčil scenár resp. mal inú predstavu o poňatí svojej roly, než tvorcovia). Kino Považan NMnV 1995 ()

Galerie (117)

Zajímavosti (128)

  • Scéna, v níž Louis Tully (Rick Moranis) prochází mezi hosty na večírku a všechno komentuje, včetně ceny salámu, byla natočena napoprvé, v jednom souvislém záběru a byla hercovou improvizací. (Alfréda)
  • Dům č. 55 v Central parku, v němž bydlí Dana Barrett (Sigourney Weaver), v podobě, v jaké je vyobrazen ve filmu, neexistuje. Ve skutečnosti má budova pouze 20 pater. Pro film byla prodloužena pomocí dokreslovaček a modelů. Budova ve stylu art deco byla dokončena roku 1930 a nese oficiální jméno 55 Central Park West. Po premiéře filmu se jí začalo říkat "Ghostbusters Building". Nápadným rysem, hojně používaným ve dvacátých letech, je barevné členění fasády od tmavě fialové v přízemí po světle žlutou v nejvyšších patrech. Budova je určena výhradně pro bydlení, a protože nabízí neopakovatelný výhled na největší newyorský park, byt si zde může pořídit jen skutečně majetný člověk. Nejžádanější jsou dva luxusní apartmány v posledním devatenáctém podlaží, které jsou zároveň i nejrozlehlejší. (Posheidon)
  • Když tvůrci zvláštních efektů zjistili, že budou pracovat se Sigourney Weaver (Dana), byli nadšením bez sebe. Stále totiž měli v živé paměti závěr Vetřelce (1979), v němž navzdory vážnosti a napínavosti scény byla zároveň ve spodním prádle i mimořádně sexy. (NIRO)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

O čem budou Krotitelky duchů?

O čem budou Krotitelky duchů?

01.01.2016

Když bych ohlášen reboot Krotitelů duchů s ženským obsazením, spousta fanoušků to nenesla moc dobře. Režie nového filmu se sice ujal Paul Feig, který sklízel ovace za Ženy sobě nebo loňského Špióna,… (více)

Reklama

Reklama